شناسهٔ خبر: 70235037 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

تصویر خیره‌کننده تلسکوپ جیمزوب از مراحل اولیه تشکیل کهکشان

تلسکوپ جیمزوب تصویری از یک کهکشان دوردست با نام «تلالو کرم شب‌تاب» را ثبت کرده است که سرنخ‌هایی از نحوه تشکیل کهکشان‌ها و مراحل ابتدایی کیهان ارائه می‌دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، تلسکوپ جیمزوب ناسا برای نخستین‌بار تصویری از یک کهکشان در مراحل ابتدایی تشکیل به ثبت رسانده است، این کهکشان که «تلالو کرم شب‌تاب» نام گرفته است، نمایی از ۶۰۰ میلیون سال پس از پیدایش کیهان را به نمایش می‌گذارد.

تصویر ثبت‌شده ۱۰ توده ستاره‌ای را نشان می‌دهد که به رنگ‌های مختلفی دیده می‌شوند و هر کدام در مراحل متفاوتی از تشکیل قرار دارند. این منظره نادر، شبیه توپ‌های رنگی آویخته به درخت کریسمس، برای نخستین‌بار جزئیات دقیقی از نحوه شکل‌گیری کهکشان‌هایی شبیه به راه شیری را آشکار کرده است.

لامیا مولا از کالج ولسلی در ماساچوست در این باره اظهار کرد: این تصویر فرصتی بی‌نظیر برای مشاهده فرایند مونتاژ کهکشان‌هاست. کهکشان‌های اطراف ما به‌طورمعمول به‌طور کامل شکل گرفته‌اند، اما اینجا شاهد مرحله‌ای پویا و فعال از تولد ستارگان هستیم.

این کهکشان با فاصله‌ای بیش از ۱۳ میلیارد سال نوری از زمین، به‌دلیل پدیده‌ای به نام عدسی گرانشی توسط خوشه‌ای از کهکشان‌ها بزرگ‌نمایی شده است.

کارتیک لایر از دانشگاه کلمبیا اظهار کرد: این عدسی کیهانی نور کهکشان را خم و تقویت کرده و جزئیاتی شگفت‌انگیز را نمایان کرده است.

مشاهدات این تیم تحقیقاتی نه‌تنها اطلاعاتی درباره سن، ترکیب و دمای ستارگان کهکشان به دست آورده، بلکه سرنخ‌های مهمی درباره مراحل اولیه تشکیل کیهان ارائه کرده است. این کشف، نقطه عطفی در درک علمی ما از تاریخچه کیهانی به‌شمار می‌رود.