به گزارش ایرنا، برق به عنوان یکی از مهمترین منابع انرژی برای گردش چرخ های واحدهای صنعتی، در سال های اخیر به علت افزایش مصارف خانگی و تجاری و توسعه واحدهای صنعتی با ناترازی زیادی مواجه شده و این موضوع موجب بروز مشکل در تامین انرژی در سطح کشور و به تبع آن در آذربایجان شرقی شده و برای رفع این مشکل اولین راهکاری که به ذهن مدیران شرکت های توزیع و متولیان تولید برق می رسد، قطع برق واحدهای صنعتی است.
رشد و توسعه واحدهای تولیدی کسب و کار در آذربایجان شرقی قبل از تامین زیرساخت های لازم برای تولید برق پایدار، احداث نیروگاه ها و عدم توسعه پست های توزیع و شبکه های انتقال موجب افزایش ناترازی برق در این استان شده است و ادامه این روند خاموشی برق واحدهای صنعتی و خانگی را به یک رویه تبدیل خواهد کرد.
با رشد و توسعه واحدهای صنعتی در آذربایجان شرقی تعداد این واحدها در زمان کنونی به حدود پنج هزار واحد صنعتی دارای پروانه و ۴۰ هزار کارگاه تولیدی کوچک رسیده که در موازات توسعه این واحدها باید زیرساخت های انرژی به ویژه در حوزه برق نیز توسعه می یافت ولی در ۱۰ سال گذشته این زیرساخت ها متناسب با رشد و توسعه واحدهای کسب و کار توسعه نیافته است.
متولیان حوزه صنعت در آذربایجان شرقی راهکار کاهش ناترازی برق را ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی و صاحبان صنایع به عرصه احداث نیروگاه های برق و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر می دانند و در این زمینه آماده همکاری و ارایه مشوق های لازم به سرمایه گذاران هستند.
صاحبان صنایع و واحدهای تولیدی آذربایجان شرقی نیز ناترازی برق را واقعیتی انکارناپذیر می دانند و می خواهند تا تحقق کاهش ناترازی برق در استان با توسعه نیروگاه ها و پست های توزریع برق، مدیران شرکت های توزیع و متولیان تولید برق، خاموشی ها را مدیریت کرده و عدالت را در قطعی برق واحدهای صنعتی رعایت کنند.
خاموشی ها طوری برنامه ریزی شود که صنایع کمترین آسیب را متحمل شوند
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجانشرقی با بیان اینکه ناپایداری در حوزه انرژی در شرایط فعلی اجتنابناپذیر است، می گوید: شرکت های توزیع برق باید طوری خاموشی ها را برنامهریزی کنند که صنایع کمترین آسیب را متحمل شود.
«ظفر محمدی»، با اشاره به نقش و اهمیت واحدهای صنعتی و تولیدی در رونق اقتصادی استان، می افزاید: ناترازی برق در استان باید همکاری بخش خصوصی و دولتی کاهش یابد و مردم نیز می توانند با صرفه جویی در مصرف انرژی مانع از خاموشی برق در بخش خانگی و صنعتی شوند.
وی از سرمایه گذاران بخش خصوصی خواست با سرمایه گذاری در ایجاد زیرساخت های انرژی به ویژه احداث نیروگاه ها، در کاهش ناترازی برق استان مشارکت کنند.
شرکت شهرک های صنعتی آماده حمایت از سرمایه گذاران برای کاهش ناترازی برق است
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانشرقی با بیان اینکه حدود چهار هزار واحد صنعتی و تولیدی در ۴۹ شهرک و ناحیه صنعتی این استان فعالیت می کنند، می گوید: بخش قابل توجهی از صنایع تولیدی استان در این شهرک ها مستقر هستند و اغلب این واحدها با مشکل تامین انرژی به ویژه برق مواجه هستند.
«سهراب فیض زاده» با اشاره به اینکه برای رفع این مشکل پیگیری های لازم از طریق نمایندگان مجلس انجام می شود، می افزاید: برای کاهش ناترازی برق و تامین انرزی برق واحدهای صنعتی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان، این شرکت آماده همکاری با سرمایه گذاران و حمایت از آنان در حوزه تولید برق است.
وی اظهار می کند: به بخش خصوصی علاقه مند به سرمایه گذاری در این حوزه تا ۲ هزار مترمربع زمین رایگان واگذار می شود تا بخشی از برق تولیدی خود را در اختیار شبکه برق و بخشی را نیز در اختیار واحدهای صنعتی مستقر در این شهرک ها قرار دهند.
فیض زاده، ادامه می دهد: در این راستا هم اکنون سه نیروگاه خصوصی در شهرک های صنعتی سلیمی، آخولا و سرمایه گذاری خارجی فعالیت می کند و ۲ نیروگاه نیز احداث می شود.
ضرورت برقراری عدالت در قطعی برق صنایع و سایر بخش ها
رییس خانه صنعت معدت و تجارت آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه در شرایط افزایش ناترازی برق، برق واحدهای صنعتی در اولویت خاموشی قرار می گیرد، می گوید: این وضعیت به هیچ وجه قابل قبول نبوده و سایر مشترکان تجاری و خانگی نیز باید در مدیریت مصرف برق سهیم باشند.
«مهدی امینی» با تاکید بر اینکه اگر کمبودی در تامین انرژی به ویژه برق وجود دارد باید برای همه یکسان باشد، می افزاید: برای خاموشی برق صنایع نیز باید برنامه منظمی ارایه شود تا جلوی آسیب های ناشی از قطعی برق گرفته شود.
وی با بیان اینکه در اوج مصرف برق در تابستان برق صنایع استان به حد کافی قطع می شود، اظهار می کند: با تداوم این ناترازی در فصل زمستان، دوباره خاموشی برق واحدهای صنعتی و تولیدی اولین هدف شرکت های توزیع برق قرار می گیرد.