شناسهٔ خبر: 70226047 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

خوداتکایی در تولید گوشت قرمز با روش‌های نوین پرورش دام سبک

با توجه به اهمیت پرورش دام سبک در تامین امنیت غذایی کشور بکارگیری روش‌های علمی نوین در پرورش این دام ها، راهکاری موثر در افزایش خوداتکایی در تولید گوشت قرمز است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی   در حاشیه رویداد ملی مدیریت اقتصادی دام سبک در ارومیه افزود: مهمترین عامل در افزایش تولید گوشت قرمز دام سبک، افزایش تولید بره به ازای هر راس دام ماده می‌باشد که با به کارگیری راهکار‌هایی برای افزایش نرخ بره زایی امکان پذیر است.
علیزاده تصریح کرد: برای افزایش بره زایی به ازای هر راس میش در طول سال اعمال شیوه‌های مناسب مدیریتی و کاربرد فناوری‌های نوین در جهت بهبود راندمان تولید دام سبک برای تولیدمثل خارج از فصل امری ضروری است.
وی با اشاره به اینکه پایین بودن نرخ بره زایی باعث می‌شود که برای تولید مقدار مشخصی از محصول تولیدی تعداد بیشتری دام داشتی نگهداری شود، اضافه کرد: این امر علاوه بر تحمیل هزینه‌های سنگین به دامدار و کاهش درآمد خالص گله داران موجب فشار به مراتع نیز می‌شود.
این مسئول بیان کرد: افزایش نرخ بره زایی نه تنها موجب فشار بر مراتع نمی‌شود بلکه آن را کاهش می‌دهد، زیرا برای نمونه با دو برابر کردن نرخ بره زایی سالانه می‌توان همین تعداد بره را با نیمی از جمعیت فعلی گله‌های داشتی تولید کرد که موجب خارج شدن نیمی از دام‌ها از مراتع می‌شود.
وی همچنین ادامه داد: این رویداد ملی با هدف آموزش و توانمندسازی نیرو‌های متخصص و پرورش دهنده‌های حرفه‌ای دام سبک و با حضور اساتید و پژوهشگران برجسته کشور در چهار محور مدیریت تغذیه و معرفی خوراک‌های نوین دام، مدیریت اقتصادی در پرورش، مدیریت تولیدمثل و اصلاح نژاد و مدیریت بهداشت در تاریخ‌های ۲۰ و ۲۱ آذر ماه در ارومیه برگزار شد.