شناسهٔ خبر: 70210732 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

روش‌های علمی نوین راهکاری در افزایش خوداتکایی تولید گوشت قرم... -

اقتصاد ایران: ارومیه-رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی گفت: بکارگیری روش‌های علمی نوین در پرورش این دام‌ها، راهکاری مؤثر در افزایش خوداتکایی در تولید گوشت قرمز است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، اسماعیل علیزاده در آئین افتتاح رویداد ملی مدیریت اقتصادی دام سبک در ارومیه افزود: مهمترین عامل در افزایش تولید گوشت قرمز دام سبک، افزایش تولید بره به ازای هر رأس دام ماده می‌باشد که با به کارگیری راهکارهایی برای افزایش نرخ بره زایی امکان پذیر است.

وی اظهار کرد: برای افزایش بره زایی به ازای هر رأس میش در طول سال اعمال شیوه‌های مناسب مدیریتی و کاربرد فناوری‌های نوین در جهت بهبود راندمان تولید دام سبک برای تولیدمثل خارج از فصل امری ضروری است.

علیزاده با اشاره به اینکه پایین بودن نرخ بره زایی باعث می‌شود که برای تولید مقدار مشخصی از محصول تولیدی تعداد بیشتری دام داشتی نگهداری شود، اضافه کرد: این امر علاوه بر تحمیل هزینه‌های سنگین به دامدار و کاهش درآمد خالص گله داران موجب فشار به مراتع نیز می‌شود.

وی عنوان کرد: افزایش نرخ بره زایی نه تنها موجب فشار بر مراتع نمی‌شود بلکه آن را کاهش می‌دهد زیرا برای نمونه با دو برابر کردن نرخ بره زایی سالانه می‌توان همین تعداد بره را با نیمی از جمعیت فعلی گله‌های داشتی تولید کرد که موجب خارج شدن نیمی از دام‌ها از مراتع می‌شود.

علیزاده همچنین ادامه داد: این رویداد ملی با هدف آموزش و توانمندسازی نیروهای متخصص و پرورش دهنده‌های حرفه‌ای دام سبک و با حضور اساتید و پژوهشگران برجسته کشور در چهار محور مدیریت تغذیه و معرفی خوراک های نوین دام، مدیریت اقتصادی در پرورش، مدیریت تولیدمثل و اصلاح نژاد و مدیریت بهداشت در تاریخ‌های ۲۰ و ۲۱ آذر ماه در ارومیه برگزار می‌شود.

برچسب‌ها: