نعیمه مکاری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا درباره «غریبه عزیزم» که اولین تجربه حرفهای اوست، اظهار کرد: «غریبه عزیزم» داستان مادری پاکدامن، دلسوز و فداکار است که با اینکه در زندگی با سختیهای زیادی روبهرو میشود، اما خسته و تسلیم نمیشود و فرزند خودش را به دندان میکشد و با استقامت تمام از دشواریهای زندگی عبور میکند.
وی ویژگی این کتاب را توجه دادن مخاطب به سنت و آدابهای قدیم در زندگی بومی تبریز دانست و افزود: من در این داستان سعی کردم با مخاطب درباره سنت و تفکرات قدیم تبریز صحبت کنم و همچنین این سنتها را با وضعیت امروزی به مقایسه بگذارم که دچار چه تفاوتهایی شده است بنابراین در داستان شاهد مختصاتی از بافت شهری و طبیعت شهر تبریز روبهرو هستیم.
این نویسنده که چند داستان در دست چاپ دارد، گفت: من از ۲۲ سالگی بهخاطر علاقه و عشقی که به نویسندگی داشتم، مشغول نوشتن بودم و امروز که اولین داستان من به چاپ میرسد پنج سالی است که به صورت حرفهای مشغول نگارش کتاب هستیم.
مکاری درخصوص داستان محوری کتاب گفت: این کتاب روایت دختری به اسم «جیران» است؛ جیران دختر با نجابت تبریز است که زندگیاش را دوست دارد، اما مشکلات بیشمار و آزمایشهای سخت روزگار آتش به زندگیاش میزند. در کشاکش سختیهای زندگی آبروی جیران و خانوادهش زیر سوال میرود و از سوی نزدیکان خود رانده میشود.
وی افزود: جیران با وجود دوری از دیارش تربیت و درسهای مادرانه را از یاد نمیبرد و فرزندش را به دنیا میآورد و بزرگ میکند، اما دست روزگار بازی دیگری با او شروع میکند چراکه فرزند سهسالهاش به بیماری سرطان دچار میشود و جیران باید دوباره با سختیهای زندگی بجنگد. شوهرش که در یک حادثه تصادف حافظهاش را از دست داده است، او را به یاد نمیآورد و این مسئله چالش دیگر اوست.
مکاری در پاسخ به اینکه چه هدف و دغدغهای را برای نگارش این کتاب داشتید، گفت: من با نوشتن کتاب «غریبهی عزیزم» قصد داشتم سختیهای یک مادر در فرزندداری و اینکه او میتواند با تمام سختیها نجابت خودش را حفظ کند و کم نیاورد را به تصویر بکشانم. البته من چند کتاب دیگری با همین مضامین در دست چاپ دارم که روایتهایی بومی از فرهنگ و مردمشناسی منطقه تبریز در آن قرار دارد.
به گزارش ایمنا، «غریبه عزیزم» اولین داستان جدی نعیمه مکاری (نفس) نویسنده جوان اهل تبریز است که در ۵۲۰ صفحه توسط انتشارات آداش چاپ و روانه بازار نشر شده است.