به گزارش ایسنا، جلسه دیدار هیئت قضایی کشور عراق از مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه صبح امروز چهارشنبه ۲۱ آذرماه، با حضور مسئولان این مرکز برگزار شد.
محمدحسین آقایی معاون خدمات الکترونیک قضایی مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در این دیدار با خوشآمدگویی به هیئت قضایی عراقی، گفت: این مرکز با هدف توسعه هوشمندسازی و استفاده از فناوریهای نوین در اتخاذ تصمیمات قضایی و اداری، ارتقای حمکرانی قضایی داده محور و نظارت هوشمند و کاهش تصمیمگیری و نظارتی سنتی و توسعه نظارتهای مستمر، همه جانبه، هوشمند و همگانی نسبت به نظارتهای گذشته عمده فعالیتهای خود را دنبال میکند.
وی اظهار کرد: مرکز آمار و فناوری فعالیت خود را به طور جدی از سال ۱۳۸۲ به منظور سرعت در رسیدگی، افزایش رضایتمندی و آسانسازی ارائه خدمات به مردم آغاز کرد.
معاون خدمات الکترونیک قضایی مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه افزود: این مرکز با استفاده از ظرفیت نخبگان کشوری و بومی نزدیک به ۸۰ سامانه طراحی کرده و یکی از مهمترین سامانههایی که برای سهولت در کار، تسریع در انجام امور و کاهش اطاله دادرسی طرح ریزی شده؛ سامانه مدیریت پروندههای قضایی است.
آقایی عنوان کرد: همچنین برای اینکه قوه قضاییه بتواند با استفاده از فناوریهای نوین با هموطنان در تعامل باشد، درگاهی با عنوان خدمات الکترونیکی قضایی تعریف شده و با برون سپاری آن به بخش خصوصی، شاهد راهاندازی یک هزار و ۳۰۰ دفتر الکترونیک خدمات قضایی در تمام کشور هستیم.
وی تصریح کرد: این دفاتر نقش اثربخشی در تسریع و شفافیت و افزایش رضایتمندی مردم داشته است و به نحوی عمل میکنند که شهروندان بدون مراجعه به واحدهای قضایی بتوانند دادخواست و دیگر امور قضایی خود را را با سرعت بیشتری به مراجع قضایی ارجاع دهند.
معاون خدمات الکترونیک قضایی مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه اعلام کرد: درگاه ملی قوه قضاییه، سامانه ارتباط الکترونیک با ناجا، سامانه شناسه قضایی ثنا، سامانه ابلاغ الکترونیک، سامانه قرارداد الکترونیک وکالت، سامانه گواهی عدم سوءپیشینه، سامانه هوشمند استعلامات مالی یا سهام، سامانه اعتبار معاملاتی، سامانه اطلاعات موثر اشخاص (ساما)، سامانه سنجش رضایت مراجعین، سامانه تحلیل و نقد آرای دادگستری، مرکز پاسخگویی۱۴۷۰ و سامانه دادرسیهای الکترونیکی؛ تعدادی از سامانههای طراحی شده توسط این مرکز است که به صورت برخط و به تناسب به کارکنان قضایی، اداری و مردم خدمات ارائه میدهند.
آقایی عنوان کرد: با بهرهگیری از هوش مصنوعی نیز اقدامات مؤثری در این مرکز انجام گرفته که به دنبال گسترش و توسعه آن هستیم.
وی ابراز کرد: به عنوان بخشی از دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به کشور دوست و برادر عراق اعلام میداریم که این تعاملات قضایی ادامهدار باشد و آمادگی داریم تا با رعایت موازین و منطبق با قراردادهای بینالمللی، پیشرفتهای خود را به دستگاه قضایی عراق ارائه دهیم.
احمد هاشم رئیس هیئت عراقی نیز در این جلسه با قدردانی از میزبانی دستگاه قضایی ایران اسلامی، گفت: مشتاق هستیم از تجربیات ایران در این حوزه بهرهمند شویم.
وی ادامه داد: ما در کشور عراق توانستیم خدمات الکترونیکی ارزنده و قابل توجهی با استفاده از علوم روز به مردم عراق ارائه دهیم.
رئیس هیئت عراقی افزود: بخشی از دادگاههای ما به صورت برخط برگزار میشود و خوشحال میشویم در زمینه اینگونه تحولات علمی و قضایی از تجربیات ایرانیان استفاده کنیم.
انتهای پیام