شناسهٔ خبر: 70218591 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استفاده صحیح از روغن ها خطر ابتلا به بیماری های غیرواگیر را کاهش می دهد

خرم آباد _ ایرنا _ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: استفاده صحیح و اصولی از روغن‌ها، خطر ابتلا به بیماری های غیرواگیر و مرگ و میر ناشی از آنها را کاهش خواهد داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، دکتر مریم کوشکی روز چهارشنبه با اشاره به اینکه پویش ملی تغذیه سالم در سال ۱۴۰۳ در راستای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم برای نحوه مصرف صحیح استفاده از روغن ها برای حفظ سلامتی برگزار می شود، اظهار کرد: استفاده صحیح و اصولی از روغن‌ها، خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر و مرگ و میر ناشی از آن را کاهش خواهد داد.

وی با اشاره به ضرورت کاهش مصرف روغن، اضافه کرد: برای مصرف کمتر چربی ها، غذاها را بصورت کبابی، تنوری، بخارپز یا آب پز مصرف کنید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان یادآور شد: هنگام طبخ غذا، روغن را به طور مستقیم از داخل بطری به درون ظرف غذا نریخته و آن را با قاشق اندازه گیری کنید و به مقدار کم داخل غذا بریزید.

کوشکی تاکید کرد: از مصرف بی رویه شیرینی های خامه دار، چیپس، سس سفید ، سوسیس، کالباس، همبرگر، کله پاچه، مغز، دل و قلوه که حاوی مقدار زیادی چربی هستند، اجتناب کنید.

وی با اشاره به اینکه برای سرخ کردن مواد غذایی باید آنرا با کمی روغن سرخ کردنی و حرارت کم تفت بدهید، ادامه داد: از حرارت دادن زیاد روغن ها و غوطه وری ماده غذایی در مقدار زیاد روغن خودداری کنید.

معاون بهداشتی دانشگاه در این رابطه بیان کرد: برای پخت و پز بهترین انتخاب ها روغن کانولا و روغن مخلوط است، لذا باید سعی شود از این دو روغن برای آشپزی ها استفاده و در هنگام خرید روغن مخلوط حتما اطلاعات روی بطری خوانده شود و روغنی را انتخاب کنید که از روغن کانولا در ترکیب روغن مخلوط استفاده شده باشد.

کوشکی گفت: اسیدهای چرب ترانس یکی از عوامل مضر برای سلامتی بوده و خطرات زیادی برای بدن دارند، چربی ترانس شریان ها را مسدود می کند و خطر حمله قلبی و مرگ را افزایش می دهد.

وی تصریح کرد: چربی ترانس تولید شده صنعتی را می توان در مارگارین، روغن نیمه جامد، غذاهای سرخ شده و محصولات پخته شده مانند کراکر، بیسکویت و کیک و ... یافت و غذاهای خیابانی و رستورانی پخته و سرخ شده نیز اغلب حاوی چربی ترانس تولید شده صنعتی هستند.

معاون بهداشتی دانشگاه تاکید کرد: در هنگام خرید مواد غذایی به برچسب تغذیه ای ماده غذایی نگاه کنید و مواد غذایی که بدون ترانس یا ترانس بسیار پایین هستند انتخاب کنید.

کوشکی افزود: مصرف روغن جامد و نیمه جامد را حذف کرده و بجای آن از انواع روغن مایع و البته به مقدار کم استفاده کنید، چراکه روغن های مایع اسید چرب ترانس ندارند.

وی یادآور شد: از مصرف روغن های حیوانی، دنبه و پی به دلیل میزان بالای اسید چرب اشباع که عامل ایجاد سرطان و گرفتگی عروق هستند خودداری کنید.