شناسهٔ خبر: 70205454 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: بازتاب | لینک خبر

گیاهخواران چگونه کمبود ویتامین D خود را جبران کنند؟

صاحب‌خبر -

برای گیاهخواران، چندین روش وجود دارد تا مطمئن شوند که ویتامین D کافی دریافت می‌کنند. در ادامه، به برخی از منابع خوب ویتامین D برای گیاهخواران اشاره می‌کنیم:

شیر گاو (برای گیاهخواران مصرف‌کننده لبنیات):

شیر گاو یکی از منابع عالی ویتامین D است، به‌ویژه اگر غنی‌شده باشد. بسیاری از برندها شیر خود را با ویتامین D و سایر مواد مغذی مثل ویتامین A غنی می‌کنند. یک فنجان شیر گاو غنی‌شده می‌تواند حدود ۱۱۵ واحد بین‌المللی ویتامین D فراهم کند.

پنیر:

پنیر منبع طبیعی ویتامین D است، هرچند در مقادیر کم. بسته به نوع پنیر، میزان ویتامین D متفاوت است. به‌طور متوسط، یک وعده ۵۰ گرمی پنیر می‌تواند بین ۸ تا ۲۴ واحد بین‌المللی ویتامین D داشته باشد. برخی پنیرها به‌ویژه با ویتامین D غنی می‌شوند.

قارچ‌ها:

قارچ‌ها به‌ویژه آنهایی که در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV) قرار می‌گیرند، می‌توانند مقادیر بالایی ویتامین D تولید کنند. قارچ‌های UV دیده می‌توانند تا ۱۱۱۰ واحد بین‌المللی ویتامین D در هر فنجان داشته باشند. این منبع طبیعی ویتامین D به‌خصوص برای گیاهخواران مفید است.

پنیر توفو غنی‌شده:

توفو، یک پروتئین گیاهی محبوب، می‌تواند با ویتامین D غنی شود. ۱۰۰ گرم توفوی غنی‌شده می‌تواند حدود ۱۰۱ واحد بین‌المللی ویتامین D فراهم کند. بنابراین، گیاهخواران باید از توفوی غنی‌شده استفاده کنند، زیرا توفوی معمولی مقدار قابل توجهی ویتامین D ندارد.

قرار گرفتن در معرض نور خورشید:

ویتامین D را به‌عنوان «ویتامین آفتاب» می‌شناسند زیرا بدن ما می‌تواند این ویتامین را در صورت قرار گرفتن در معرض اشعه UVB خورشید تولید کند. گذراندن ۵ تا ۳۰ دقیقه زیر نور خورشید چند بار در هفته می‌تواند به حفظ سطح کافی ویتامین D کمک کند. با این حال، باید مراقب خطرات احتمالی اشعه‌های مضر خورشید و سرطان پوست بود. بنابراین، بهترین روش، ترکیب قرار گرفتن در معرض نور خورشید با دریافت منابع غذایی ویتامین D است.

با رعایت این نکات، گیاهخواران می‌توانند مطمئن شوند که از نظر دریافت ویتامین D به اندازه کافی تأمین شده‌اند و از فواید آن برای سلامت استخوان‌ها، سیستم ایمنی و عملکرد کلی بدن بهره‌مند شوند.

منبع: همشهری