شناسهٔ خبر: 70203101 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: دولت.آی‌آر | لینک خبر

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خبر داد:

صدور مجوز ۵۰۰ امریه سربازی پسادکتری در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صالحی از اخذ مجوز ۵۰۰ امریه سربازی پسادکتری با موافقت مقام معظم رهبری خبر داد و گفت با اجرایی‌شدن این طرح ظرفیت خوبی برای دانشجویان دکترای در شرف فارغ‌التحصیلی است که مشمول این طرح می‌شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، پیمان صالحی در آئین نجم در دانشگاه سمنان اظهار کرد: وزارت علوم تنها تولید‌کننده علم در کشور نیست و از ۸۲ هزار هیات علمی تمام وقت کشور، تنها ۳۵ هزار هیات علمی در زیرمجموعه وزارت علوم فعالیت دارند و بیش از ۵۰ درصد تولید علم در این وزارتخانه انجام می‌شود.

وی از فعالیت ۵۹ پارک علم و فناوری، ۳۰۰ مرکز رشد و ۳۰۰ مرکز نوآوری در سطح وزارت علوم خبر داد و افزود: ۱۴۰ هزار نفر در حال حاضر در پارک‌های علم و فناوری کشور مشغول به کار هستند و از ۱۰ هزار و ۵۹ شرکت دانش بنیان کشور دو هزار و ۶۰۰ شرکت در سطح وزارت علوم فعالیت دارند.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: در دانشگاه‌ها محصولی تولید نمی‌شود، بلکه دانش فنی تولید می‌کند و وظیفه دانشگاه تربیت نیروی انسانی، تولید علم و رفع مشکلات جامعه و صنعت است و این وظیفه در ایران به نحو شایسته انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه دیپلماسی علمی همواره مورد توجه بوده است و برنامه وزارت علوم برنامه‌ریزی و رسیدن به اهداف برنامه هفتم توسعه است تصریح کرد: علی‌رغم پیشرفت‌های خوب و سریع علمی در سال‌های گذشته، دستیابی به رتبه ۱۴ تولید علم در پایان برنامه هفتم توسعه و قرار گرفتن ۲۰ دانشگاه کشور در لیست ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان از جمله اهدافی است که باید در پایان برنامه هفتم توسعه به آن دست یابیم.

وی با بیان اینکه بودجه دانشگاه‌ها در ارتقای رتبه آن‌ها بسیار مهم است گفت: بودجه ۱۲۹ دانشگاه وزارت علوم، ۵۹ پارک علم و فناوری، ۲۸ پژوهشگاه و مؤسسه پژوهشی در سال ۱۳۹۰ دو میلیارد دلار و در سال ۱۴۰۱ این رقم به یک میلیارد دلار کاهش یافته است و با توجه به این بودجه، خروجی علمی بسیار خوبی را داشته‌ایم و افتخارات خوبی برای کشور کسب شده است و معجزه اعضای هیات علمی و محققان وزارت علوم است و حتماً باید به این حوزه توجه شود.

صالحی ادامه داد: مطالبه ما اجرای قانون است و در صورت اجرا ما در پایان برنامه هفتم توسعه نه تنها رتبه ۱۴ بلکه رتبه ۱۳ تولید علم جهان را خواهیم داشت.

وی از فعالیت دو هزار مجله علمی تأیید شده در وزارت علوم خبر داد و افزود: در سه سال گذشته ۱۰۱ نشریه در اسکوپوس نمایه شده است و در سه سال گذشته ۸۳ نشریه اضافه شده است که در پیشرفت علمی کشور و رسیدن به چشم انداز‌ها بسیار مؤثر است.

معاون پژوهشی وزارت علوم با بیان اینکه امسال بیش از هشت هزار مقاله به واسطه ۸۳ نشریه امسال در اسکوپوس اضافه شده است افزود: از مقالات ارائه شده در اسکوپوس ۲۲ مجله به زبان فارسی است و نگاه ما علاوه بر نمایه شدن در اسکوپوس، زبان فارسی را نیز در جهان گسترش دادیم.

صالحی همچنین از نمایه شدن ۹۲۶ مجله در سه سال گذشته در پایگاه دواج خبر داد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در تمام دنیا از تعداد مجلات دارای دسترسی آزاد رتبه ششم دنیا را کسب کرده و با افتخار اعلام می‌کنیم زبان فارسی در دواج در بین ۸۰ زبان زنده دنیا امروز زبان نهم علم است.

وی با بیان اینکه علی‌رغم انتشار ۹۴۷ مجله علمی در حوزه علوم انسانی در کشور، کمترین مقالات منتشر شده بین‌المللی در حوزه علوم انسانی است افزود: دانشگاه سمنان در این زمینه تلاش‌های خوبی را داشته است و موفقیت‌های خوبی نیز کسب کرده است.

وی گفت: ۱۱ هزار و ۵۷۰ طرح ارتباط جامعه و صنعت در سطح وزارت علوم به ارزش هفت هزار میلیارد تومان در کشور داریم.

معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به تعریف چهار نوع پسادکتری تحقیقات بنیادی، تحقیقات کاربردی، فناوری و صنعتی افزود: پسادکتری روشی مناسب برای استفاده بهینه از فارغ‌التحصیلان و نگه داشت نخبگان در کشور است.

صالحی همچنین از اخذ مجوز ۵۰۰ امریه سربازی پسادکتری با موافقت مقام معظم رهبری خبر داد و گفت: با اجرایی شدن این طرح ظرفیت خوبی برای دانشجویان دکترای در شرف فارغ‌التحصیلی است که مشمول این طرح می‌شوند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های فراوان ارتباط دانشگاه با صنعت افزود: بر اساس ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان، هر شرکت دولتی یا خصوصی که با دانشگاه قرارداد تحقیق و توسعه منعقد کند مشمول مشوق مالیاتی می‌شود.

صالحی گفت: دانشگاه سمنان سیستم مدیریتی خوبی در حوزه پژوهش و فناوری دارد و یکی از دانشگاه‌های موفق در این حوزه است.

انتهای پیام