نان بهعنوان قوت غالب مردم نیاز است که موارد بهداشتی در تهیه آن توجه موردتوجه واقع شود زیرا در صورت عدم رعایت این موارد باعث بروز مشکل شده و بلای جان مردم میشود.
به گزارش سایت زاهدنیوز، «نان بهعنوان قوت غالب مردم ایرانزمین بهحساب میآید و ایرانیان معتقد هستند که این نان باعث برکت بر سر سفره آنان است سفره مردمان سیستان و بلوچستان بیش از هر کجای این سرزمین به نان وابسته است بهگونهای که نانهای این استان در همه جای کشور بسیار معروف هستند و کمتر جایی است که نانها بهمانند این استان پخت کنند.
طبق گفته کارشناسان سازمان غذا و دارو سرانه مصرف نان در ایران دو تا سه برابر میانگین کشورهای جهان است و باتوجهبه نوع غذاهایی که در سیستان و بلوچستان طبخ میشود و عادت غذایی مردمان این دیار مصرف نان بیش از هر کجای دیگر است و سفره مردم وابسته به حضور نان است.
استفاده از جوششیرین و نمک، دو موضوع مهم در پخت نان است که یکی از نکات مهم در پخت نان، میزان استفاده از نمک است که با بسیاری از بیماریها از جمله فشارخون، ارتباط مستقیم دارد همچنین رعایت بهداشت در پخت و ارائه نان از جمله مواردی است که سلامت افراد را تأمین میکند.
نمک غیربهداشتی یا تصفیه نشده یا بهکاربردن افزودنیهای غیرمجاز مانند جوششیرین موجبات آلودگیهای اولیه نان را فراهم میکند، جوششیرین در اثر واکنش باحرارت و رطوبت در جریان پخت نان به سودا تبدیل میشود و دارای خاصیت قلیایی بالا و اثرات سوء بهداشتی خواهد بود.
تمیز بودن محیط نانوایی، رعایت بهداشت فردی کسانی که در نانوایی کار میکنند و مواردی ازاینقبیل، میبایست موردتوجه قرار گیرد زیرا در صورت آلودگی خسارت جبرانناپذیری را به همراه دارد.
زهرا امجدی در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: زمانی که به نانوایی مراجعه میکنیم برخی اوقات شاهد هستیم که متأسفانه در نانواییها آنگونه که باید شرایط بهداشتی رعایت نمیشود محیط پخت نان از شرایط مطلوبی برخوردار نیست و شاهد محیط کثیف و آلوده برای پخت نان هستیم.
او ادامه داد: نانواها با همان دستی که کارت افراد مختلف را دریافت میکنند با همان دست مجدد مشغول پخت نان میشوند یا لباسهایی که برتن دارند انگار اصلاً شسته نشده است این وضعیت باعث میشود برای استفاده از نان دلچرکین شویم.
علی رفعتی شهروند دیگری زاهدانی اظهار کرد: از بیرون که نانوایی را نگاه میکنیم انگار سالبهسال دستی برای تمیزی درودیوار این محلها کشیده نمیشود دیگر خدا میداند که آرد و نحوه پختوپز نانها به چه صورتی است تنها دلمان خوش است که با گرمایی که نان پخته میشود بسیاری از آلودگیها از بین میرود و اینگونه سر خودمان را شیره میمالیم.
او ادامه داد: با تمام تفاسیر از مسئولان امر این درخواست را داریم که با نظارت بیشتر بر نانواییها سلامت و بهداشت نان و قوتی که بر سر سفره مردم میآید را تضمین کنند و اگر نانوایی در سطح شهر دچار تخلفاتی میشود با جدیت با آن برخورد کنند سلامت شهروندان جامعه مقوله مهمی است که نباید در آن سهلانگار شود.
اجرای طرح تشدید نظارتهای بهداشتی بر نانواییهای زاهدان
علیرضا شهرکی، مسئول واحد سلامت محیط و کار مرکز بهداشت زاهدان بیان کرد: در راستای حفظ سلامت عمومی و نظارت بر کیفیت خدمات بهداشت مواد غذایی، بازرسان بهداشت محیط از ۳۰۰ نانوایی فعال در شهر زاهدان بازدید به عمل آوردند.
او ادامه داد: این بازرسیها بهمنظور ارزیابی شرایط بهداشتی و رعایت استانداردهای لازم در تهیه نان انجام شد.
مسئول واحد سلامت محیط و کار مرکز بهداشت زاهدان تصریح کرد: از مجموع نانواییهای بازدید شده، ۹۰ نانوایی به دلیل نقایص جدی در رعایت اصول بهداشتی از قبیل عدم رعایت بهداشت فردی، وجود آلودگی در محیط کار و نگهداری نامناسب مواد اولیه به مراجع قضایی معرفی شدند.
او افزود: هدف از این بازرسیها، ارتقای سطح بهداشت عمومی و تضمین سلامت نان تولیدی برای شهروندان است.
شهرکی اظهار کرد: به نانوایان گرامی توصیه میکنیم که با رعایت استانداردهای بهداشتی و انجام نظافت کلی به افزایش کیفیت خدمات خود کمک کنند و سلامت جامعه را تضمین نمایند این بازرسیها بهصورت دورهای و مستمر ادامه خواهد داشت.»
انتهای پیام