مراسم گرامیداشت روز دانشجو، صبح یکشنبه۱۸ آذرماه در دانشکده خبرگزاری فارس با حضور حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان برگزار شد.
در این مراسم، شریعتمداری با ذکر خاطراتی از مبارزات انقلاب اسلامی گفت: یکی از شعارهای معروف دانشجویان در آن روزها، «من اگر بنشینم، تو اگر بنشینی، چه کسی برخیزد، من اگر برخیزم، تو اگر برخیزی، همه
برمیخیزند» بود. یک روز بنده و مرتضی الویری نزد شهید آیتالله سعیدی رفتیم. ایشان در مورد این شعار گفت تا زمانی که این برخاستن در شعار، بدون هدف باشد و محوری نداشته باشد، بیاثر است. از همان روزها بود که نام امام خمینی رحمتاللهعلیه به شعارهای مردم راه پیدا کرد و شعار معروف «روح منی خمینی، بت شکنی خمینی» به یکی از شعارهای معروف مردم تبدیل شد.
لزوم ترسیم نقشه راه برای جنبشهای دانشجویی
وی افزود: جنبش دانشجویی قبل از هرچیز بایستی نقشه راه داشته باشد. اینکه فقط تظاهرات و برانگیختگی داشته باشد به تنهائی کافی نیست. قبل از انقلاب اینطور نبود.
مدیر مسئول روزنامه کیهان با تاکید بر اینکه در
20 سال قبل از انقلاب، جنبش دانشجویی تحت تاثیر جریان چپ و مارکسیستها بود، خاطرنشان کرد: خط اسلامی در دانشگاهها عمدتا بعد از خرداد 1342 شکل گرفت.
شریعتمداری گفت: یکی از مبانی اصلی و ایدئولوژیک منافقین این بود که مارکسیسم را علم مبارزه میدانستند. از طرفی، یکی از اصلیترین کتابهای منافقین، «راه انبیا و راه بشر»، برگرفته از کتاب معروف «راه طی شده» مهندس بازرگان بود. خلاصه آن کتاب منافقین، این بود: راهی که انبیا با وحی طی کردهاند بشر نیز از طریق علم میپیماید.
شریعتمداری ضمن رد این نظر، آن را یکی از دلایل انحراف منافقین دانست.
وی ادامه داد: در این میان نکته مهم، آن است که ما باید مختصات جایی را که در آن هستیم مشخص کنیم. به قول حضرت آقا کسی که نقشه راه نداشته باشد به بیراهه خواهد رفت.
مدیرمسئول روزنامه کیهان با اشاره به خاطرهای از دوران زندانی بودنش در رژیم پهلوی گفت: نوروز سال 1356 که کمی محدودیتهای ملاقات با زندانیان کمتر شده بود، یکی از دوستان نزدیکم به ملاقاتم آمد و گفت: چند روز پیش خدمت آقا (امام خمینی رحمتالله علیه) در شهر نجف بودم و از نگرانیهای انقلابیها گفتم. امام فرمودند به آقایان بگویید هرچه آقای مطهری در سخنرانیها و کتابهایش گفته، نظر من هم است.
وی بیان داشت: عین جمله حضرت امام این بود که تمامی آثار مطهری، بلا استثنا مورد تأیید من است.
بردگی ایران؛ هدف مذاکره غرب
مدیر مسئول روزنامه کیهان در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان درباره مذاکره با غرب، با اشاره به بحثهایی که اخیرا درباره مذاکره مطرح میشود، تصریح کرد: مبنا و کف خواستهها برای شروع مذاکره این است که با طرف مقابل، مشترکاتی داشته باشیم. سقف مذاکره هم، نتیجه نهائی مذاکره است. یعنی شما بده بستانها را میکنید و تمام.
شریعتمداری با بیان اینکه هدف ترامپ در مذاکره، از همان ابتدا به بردگی گرفتن ایران بود، ادامه داد: ترامپ بارها منتظر مذاکره بود؛ به قول شهید قاسم سلیمانی در انتظار انجام برجام ۲ و ۳ بودند.
وی تصریح کرد: برخی از افراد که بعضا جایگاههای غیرقانونی در دولت دارند، پالسهایی طی این هفتههای حساس برای غرب فرستادهاند که انشاءالله در آینده هم برای برخورد با این پالسها و آن افراد، فکری خواهد شد.
عرصه پنجم جنگ؛ نبرد شناختی
شریعتمداری افزود: حوالی سال ۲۰۲۱ ناتو در گزارشی محرمانه که بخشهایی از آن منتشر شد، چهار عرصه جنگی را معرفی کرده بود. این چهار عرصه شامل زمین، دریا، هوا فضا و سایبر بود. در آن مقاله آمده بود که باید عرصه پنجمی را هم تعریف کنیم و آن، عرصه جنگهای شناختی است.
مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت: متخصصان جنگ شناختی میگویند جنگ شناختی شکل پیچیده و پیشرفته جنگ نرم است. در جنگ نرم، سعی بر این است که افکارتان را به طرف القا کنید؛ یعنی رفتار، برخاسته از افکار است. پس کسی که رفتار را مدیریت کند، میتواند افکار را نیز در جنگ نرم مدیریت کند. اما جنگ شناختی، یعنی طوری فکر کن که من میخواهم.
وی با اشاره به وظیفه اصحاب رسانه در جنگ شناختی، اظهار داشت: وظیفه ما در مقابل جنگ شناختی این است که مانند زلیخا که یوسف خود را به زنان مصر نشان داد و باعث حیرت آنان شد، «یوسف خودمان» و آن تفکر زیبایی که جهانیان را به حیرت وا میدارد، نشان دهیم.
آمریکا و اسرائیل صحنهگردانان اصلی تروریستها در سوریه
مدیر مسئول روزنامه کیهان تاکید کرد: کشورهای عربی در ماجرای سوریه فقط «پادو» هستند و صحنهگردانان و طراحان اصلی این ماجرا، اسرائیل و آمریکا هستند.
تحریر الشام گروهی تروریستی است و لاغیر
شریعتمداری با اشاره به نقش «جبهه النصره» و «تحریر الشام» در تحولات سوریه توضیح داد: درباره جبههالنصره باید به این اشاره شود که آنها تحت نظارت ترکیه بودهاند. حتما اینها تروریست هستند. متاسفانه ما دیدیم که بعضی از رسانهها از جمله صداوسیما و وزیر امورخارجه میگویند که اینها نیروهای مسلح و معارضان مشروع هستند اما باید بدانیم که اینها دقیقا نسخه جدید داعش هستند. همان داعش، اما در لباس و با ظاهر امروزی.
وی با بیان اینکه داعش را از اساس، آمریکاییها ایجاد کردند، گفت: حتی ترامپ در مناظره خودش با هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت آمریکا به او گفته بود داعش را شما ساختهاید و کلینتون هم هیچ جوابی نداشت.
شریعتمداری افزود: جولانی سرکرده تحریرالشام هم صریحا گفته طرفدار اسرائیل هستند و تصویر و فیلمی موجود است که در آن نتانیاهو به ملاقات مجروحان داعشی در تلآویو رفته است. وی درباره تفاوتهای «داعش» و «تحریرالشام» گفت: در تحریرالشام، بر خلاف داعش، دیگر کشتن مخالفان با عقاید این گروه تروریستی، در دستور کار نیست. ظاهر آنها تفاوت کرده است و دیگر خبری از کشتارهای تصویربرداری شده و چهره بسیار خشن نیست. چون از ابتدا معلوم بود که داعش برای حکومت نیامده است. وقتی هزار و اندی نفر را در دانشگاه کشتند و فیلم آن را پخش کردند این موضوع مشخص شد. اما نباید فراموش کنیم که هدف اصلی آنان، ایران است. همان ایران که نتانیاهو در یک مصاحبه، سه بار از نام ایران به عنوان دشمن اسرائیل نام برد و ابراز نگرانی کرد.
شریعتمداری تصریح کرد: جولانی مصاحبهای دارد که میگوید ما میخواهیم بازوهای ایران را قطع کنیم. همینطور تمام سران آمریکا و اسرائیل گفتهاند که دشمن اصلی ما ایران است.
موقعیت کنونی خطیر است ولی خطرناک نه
مدیر مسئول روزنامه کیهان با اشاره به سخنرانی نتانیاهو و تعبیر «عوض شدن لولای تاریخ» گفت: چند وقت قبل از این، رهبر معظم انقلاب در چند مرحله تعبیر «عبور از پیچ تاریخی» را برای آینده منطقه استفاده کرده بودند.
شریعتمداری در ادامه، با اشاره به بخشی دیگر از بیانات رهبر انقلاب، خاطرنشان کرد: به تعبیر حضرت آقا، 2 قطب بیشتر در دنیا نیست. یک قطب، استکبار و دیگری اسلام، و این قطب با پرچمداری ایران است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران توانا، وی افزود: حتی
«یو اسای تودی» هم مقالهای منتشر کرده بود مبنی بر اینکه مشکل ما با ایران، این است که ما ابرمخالفی داریم که هم نقشه ما را میداند و هم در میان مردم محبوب است. یعنی رهبر انقلاب اسلامی.
شریعتمداری تاکید کرد: سوریه از بازوهای مقاومت بود و خدمات زیادی حتی در زمان جنگ تحمیلی به ایران کرده بود. حقیقت این است که ما از عقبههای سختی عبور کردیم اما باید این را هم در نظر داشت که شرایط خطیر است اما خطرناک نیست.
کیهان