شناسهٔ خبر: 70164276 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

سوریه جدید نباید تهدیدی برای همسایگان باشد/تمجید از خط مشی سازنده ایران و روسیه

وزیر امور خارجه ترکیه ضمن تمجید از خط مشی سازنده ایران و روسیه در بحران سوریه تاکید کرد که سوریه جدید نباید تهدیدی برای همسایگانش باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا به نقل از الجزیره، «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه گفت: رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه برای ایجاد وحدت در سوریه دستش را به سمت نظام سوریه دراز کرد اما با مخالفت رو به رو شد. ترکیه اهمیت زیادی برای وحدت و یکپارچگی خاک سوریه قائل است. دولت جدید در سوریه باید به شکل منظم تشکیل شود و اصل فراگیر بودن را نباید زیر پا گذاشت.

وی تاکید کرد: میلیون ها شهروند سوری که مجبور به ترک کشور خود شدند اکنون می توانند به کشور خود بازگردند. به احتمال زیاد بشار اسد خارج از سوریه باشد اما از مکان دقیق آن مطمئن نیستم. سوریه اکنون به مرحله ای رسیده است که مردم آن می توانند سرنوشت خود را رقم بزنند.

وزیر خارجه ترکیه افزود: گروه های معارض سوری باید متحد شوند از موسسات دولتی محافظت شود. آنکارا از خط مشی سازنده ایران و روسیه درخصوص بحران سوریه تمجید می کند. باید دولتی در سوریه تاسیس شود که افراطی گری در آن نباشد و نباید تمایلی به انتقام در آن وجود داشته باشد. نباید به گروهک های تروریستی اجازه داد که از وضعیت موجود در سوریه سوء استفاده کنند. سوریه جدید نباید تهدیدی برای همسایگانش باشد بلکه باید به تهدیدها پایان دهد.

فیدان افزود: نگران این هستیم که گروهک های تروریستی و گروهک داعش از دوره انتقالی در سوریه سوء استفاده کنند. آنکارا به همکاری خود با کشورهای همجوار و دولت جدید برای بازسازی سوریه و حل مشکلات آن ادامه خواهد داد.

فرماندهی ارتش سوریه صبح امروز در بیانیه ای، سقوط حکومت «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه را اعلام کرد.

بیانیه فرماندهی ارتش سوریه بامداد یکشنبه و پس از تصرف دمشق توسط گروه های مسلح و نیز خبر خروج بشار اسد از سوریه انتشار یافت.

به گزارش ایرنا، معارضان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده علیه مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.

تحرکات تروریست‌ها و معارضین مسلح علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتش‌بس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخش‌هایی از حماه و لاذقیه نیز می‌شد.