به گزارش ایسنا، در این رویداد هنری مونا رحمانی ‐دبیر اجرایی همایش- در سخنانی گفت: ما ۱۳ «ان.جی.او» هستیم که از دو ماه قبل دور هم جمع شدیم تا فکر کنیم چه کاری به مردم غزه و لبنان کمک میکند؟ رویدادهای مختلفی برگزار شده بود اما از هنر به عنوان یک راه ارتباطی قوی کمک گرفتیم و تصمیم گرفتیم با قدرت هنر این رویداد را برگزار کنیم. در این زمینه از کودکان و صدای آنها کمک گرفتیم و با نماد درنای صلح فعالیت خود را آغاز کردیم. نماد دیگری که انتخاب کردیم هندوانه بود چون توییتر هر توییت حمایتی از لبنان را حذف میکرد اما نماد هندوانه که رنگهای پرچم این کشور بود دیگر حذف شدنی نبود و میتوانست نشان دهنده صدای اعتراض ما باشد.
در ادامه این مراسم، پیام دکتر کاظم غریبنژاد - معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی - قرائت شد که در بخشی از آن آمده بود: «لازم میدانم از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و شبکه سازمانهای غیردولتی بشر دوستانه مردمنهاد برای برگزاری این رویداد تشکر کنم؛ رویدادی که قرار است به بخشی از مهمترین درد جامعه بشری که همانا کشتار بیرحمانه زنان و کودکان مظلوم و بیدفاع غزه و لبنان توسط رژیم صهیونیستی است بپردازد. همانطور که اطلاع دارید بر اساس اطلاعات دفتر حقوق بشر سازمان ملل بیش از ۱۸ هزار کودک در غزه و لبنان شهید شدند که از میان آنها حدود ۹۰۰ نفر کمتر از یک سال داشتند. این رخدادهای غیر انسانی که وجدان بشریت را دردمند ساخته در حالی در جهان امروز رخ میدهد که زنان و کودکان از بیشترین حمایتها در مفاد کنوانسیونهای بینالمللی برخوردارند، اما به دلیل معیارهای دوگانه، کشورهای گروه غرب عملا هیچ واکنش و اقدامی از سوی این گروهها برای توقف ماشین کشتار جمعی رژیم صهیونیستی انجام نشده. اگر نبود تلاش و وجدان انسانی برخی از سازمانهای غیردولتی در کشورهای مختلف، امروز خبری از رسوایی رژیم اسرائیل و جنایات هولناکی که علیه مردم غزه و لبنان انجام داده نبود.»
در این پیام همچنین آمده بود: «سازمانهای مردمنهاد غیردولتی به دلیل ساختار داوطلبانه و عدم وابستگی به دولتها جایگاه مهمی در دفاع از منافع عمومی ایفا میکنند، این سازمانها امروز در طراحی و تدوین سیاست کشورها در عرصه جهانی و هدایت افکار عمومی دارای نقش اثرگذاری هستند. در واقع به بازیگران اصلی در عرصه روابط بینالملل در هنجارسازی و تنظیم روابط بین کشورها تبدیل شدهاند. اعتقاد دارم هرچه سازمانهای مردم نهاد کشورمان توانمندتر شوند و کنشگری آنان در عرصه بینالمللی منسجمتر باشد نه تنها کشورهایی مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی را در مجامع بینالمللی به خاطر اقدامات انسانی پاسخگو خواهند کرد؛ بلکه تصویر درست و واقعی از جمهوری اسلامی را به جهان مخابره خواهند کرد.»
در بخشی از این مراسم پس از اجرای یک پرفورمنس، پیام این رویداد نیز قرائت شد. در متن این پیام آمده بود: «امروز در اینجا گرد آمدیم تا رویدادی را افتتاح کنیم که در آن هنر کودکان ایرانی با شعار ما تمام نمیشویم فریاد خاموش کودکان غزه و لبنان را به جهانیان میرسانند. این آثار نمادی از همدردی و همبستگی فرزندان این مرز و بوم با کودکانی است که در سایه بیرحمی جنگ معصومانه جان باخته و رویاهایشان درمیان خاکستر فرو رفته است. در این نقاشیها دستان کوچک اما امیدبخش کودکان ایرانی داستان درد و مقاومت کودکانی را روایت میکند که بیگناه قربانی خشونت شدند و با تمام وجود حق آرامش و حیات را فریاد میزنند. این نمایشگاه به همت شبکه سازمانهای غیردولتی بشردوستانه متشکل از ۱۳ سازمان غیردولتی برگزار شده است که با تعهد به اصول انسانیت و عدالت خواستار جلب توجه جامعه جهانی به نقضهای فاحش حقوق بینالملل بشردوستانه هستند. کشتار کودکان بیگناه و آوارگی خانوادهها در غزه و لبنان نقض آشکار تعهدات مندرج در کنوانسیونهای بینالمللی حق کودک و حقوق بشردوستانه است. جهان نباید به سکوت در برابر این فجایع ادامه دهد چراکه هر لحظه سکوت، تایید تلویحی جنایات است. امروز با ایمان به ارزشهای انسانی این بیانیه را به دست مقامات سازمان ملل و گزارشگران ویژه حقوق بشر خواهیم رساند. از مقامات بینالمللی درخواست میکنیم که با اقدامات قاطع و شفاف به وظایف خود در حفاظت از حقوق کودکان و جلوگیری از ادامه این جنایات عمل کنید. ما از جامعه جهانی انتظار داریم که با ابزارهای موجود خود تدابیری برای پایان دادن به خشونت و حفاظت از کودکان بیپناه اتخاذ کنند.
این نمایشگاه و آثار نه فقط تصاویری از رنگو قلم بلکه اسنادی زنده از حقیقتی تلخ هستند که هر روز در غزه و لبنان تکرار میشود؛ کودکانی که حق بازی، زندگی و خنده در صلح دارند، امروز در میان ویرانهها و صدای آژیرها رویاهای خود را گم کردهاند. این رویداد نقطه عطفی در حمایت از کودکان بیدفاع غزه و لبنان است و پیامی روشن به جهانیان دارد، ما تمام نمیشویم. ما از تلاش برای عدالت دست نمیکشیم و بذر امید و ایمان برای جهانی عاری از جنگ و پر از صلح و دوستی ایستادهایم.»
به گزارش ایسنا، این رویداد هنری بینالمللی با همراهی و همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۱۳ سازمان مردم نهاد و شبکه ملی سازمانهای غیردولتی بشردوستانه در روزهای یکشنبه و دوشنبه ۱۸ و ۱۹ آذرماه از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۵:۳۰ میزبان مخاطبان است. به نمایش گذاشتن بیش از ۷۵ اثر نقاشی از کودکان ایرانی، پرفورمنس، ویدئو آرت، نامهنویسی، کاشت نهال زیتون، ساخت اوریگامی درنا از سوی کودکان حاضر در نمایشگاه و دیگر بخشهای هنری از جمله برنامههای این رویداد در حمایت از کودکان بیپناه غزه و لبنان است.
انتهای پیام