به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، منیژه آرمین، رماننویس سرشناس ایرانی است که در جایگاه دبیری علمی، نهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد را به سامان رساند.
هیات داوران نهمین دوره جایزه جلال شامل: بهمن نامورمطلق، داود غفارزادگان، قاسمعلی فراست، یعقوب آژند، حمید حسام، راضیه تجار، مجید قیصری، ابراهیم زاهدی مطلق، حبیبه جعفریان، یزدان سلحشور، غلامعباس عبدی، مجید حسینی، حسین فتاحی، شهریار عباسی و مریم حسینی، رمان «لم یزرع» محمدرضا بایرامی و مجموعه داستانهای «روباه شنی» محمد کشاورز و «بازار خوبان» آرش صادقبیگی را به عنوان آثار برگزیده (در بخشهای رمان و داستان کوتاه) انتخاب کردند و دو اثر «پیغام ماهیها» گلعلی بابایی و «ر» مریم برادران را به عنوان آثار شایسته تقدیر (در بخش مستندنگاری) شناختند.
با منیژه آرمین درباره جایزه ادبی جلال آلاحمد گفتوگویی داشتهایم. وی با اشاره به این نکته که اصولا هر اتفاق و رویدادی درباره کتاب امری نیکو و غنیمت است تا کتاب به عنوان یک ضرورت فرهنگی وارد خانههای مردم شود، گفت: جایزه ادبی جلال آلاحمد خود یکی از این اتفاقات و رویدادهاست که کتاب را وارد خانههای مردم کرد؛ همچون خود جلال که آثارش در مقام نویسنده آیینه تمام نمایی از مردم زمانه خودش بود و مورد استقبال آنان قرار گرفت. پس جایزه ادبی جلال آلاحمد رمز و راز خوبی دارد.
وی افزود: پیش از آنکه به عنوان دبیر علمی نهمین دوره جایزه جلال انتخاب شوم، در چند رویداد ادبی و هنری به عنوان دبیر فعالیت کرده بودم، اما هیچکدام از آنها برایم به خوبی تجربه جایزه جلال نبودند؛ چرا که در این جایزه ما با جمعی فرهیخته سروکار داشتیم که همگی اهل کتاب بودند و از سر علاقه و نه از موضعی اداری به کتاب مینگریستند. همه کسانی که در آن دوره همکار من بودند، علاقهای جدی به کتاب داشتند و این برای من عالی بود.
آرمین درباره ویژگی جلسات داوری نهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد گفت: به طور طبیعی جلسات داوری با بگومگوها و اختلاف عقیدهها همراه است، اما جمع همکار من در آن دوره از جایزه جلال، آنچنان از گفتگوها و اختلاف عقیدههایشان حاصل خوبی را استخراج کردند که بسیار شایسته تقدیر بود. واقعا آن رفتارها و آن کنشها برای شخص من آموزنده بود و نتیجه خوبی داشت.
صاحب رمان «شب و قلندر» اضافه کرد: همانطور که میدانید جایزه ادبی جلال آلاحمد چهار بخش «رمان»، «داستان کوتاه»، «نقد ادبی» و «مستندنگاری» دارد که از گونههای پراهمیت ادبیات فارسیاند و همیشه طرفدار دارند. به همین دلیل جایزه جلال جنب و جوشها در این عرصهها را بیشتر کرد؛ بنابراین میتوان گفت که این جایزه برکات و نتایج خوبی را برای «کتاب» به همراه آورده است و من به عنوان یک نویسنده امیدوارم که این جایزه همچنان باقی بماند و هر سال قدرت و گستردگی آن بیشتر شود.
این رمان و داستان نویس بر ضرورت توجه بیشتر به جایزه جلال آلاحمد بویژه توسط رسانهها اشاره کرد و گفت: به نظرم تبلیغات کتاب آنطور که باید، انجام نمیشود و در کنار آن تبلیغ و ترویج رویدادهای مرتبط با کتاب هم کم است. من در نهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد از تلویزیون انتظار داشتم که بیشتر به این جایزه بپردازد. امیدوارم رسانهها به این جایزه ملی و به طور کل به کتاب بیشتر توجه کنند.
منیژه آرمین مطرح کرد
جایزه جلال آلاحمد برکات بسیاری برای «کتاب» داشته است
دبیر نهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد گفت: این جایزه برکات و نتایج خوبی را برای «کتاب» به همراه آورده است و من به عنوان یک نویسنده امیدوارم که این جایزه همچنان باقی بماند و هر سال قدرت و گستردگی آن بیشتر شود.
صاحبخبر -
∎