شناسهٔ خبر: 70154083 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

آغاز نشست وزارتی بیست و ششمین اجلاس کشور‌های صادرکننده گاز

نشست وزارتی بیست و ششمین مجمع کشور‌های صادرکننده گاز به ریاست وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران در تهران آغاز به کار کرد.

صاحب‌خبر -

نشست وزارتی بیست و ششمین مجمع کشور‌های صادرکننده گاز دقایقی پیش به ریاست وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران در تهران آغاز به کار کرد.

محسن پاک نژاد که ریاست این نشست و میزبانی از وزرای کشور‌های صادرکننده گاز را بر عهده دارد، در سخنانی به بیان اهداف و برنامه‌های این نشست و ارائه گزارش از نشست کارشناسی کشور‌های عضو در ۲ روز گذشته می‌پردازد.

در این دوره از اجلاس ۶ کشور در سطح وزیر و بقیه کشور‌ها در سطح معاونان و مقام‌های بلندپایه وزارتخانه‌های نفت و گاز شرکت دارند و همچنین از هشت کشور ناظر نیز پنج کشور شامل جمهوری آذربایجان، عراق، موریتانی، سنگال و موزامبیک به تهران آمده‌اند.

بیست و ششمین نشست مجمع کشور‌های صادرکننده گاز از روز جمعه (۱۶ آذر ماه) با تشکیل جلسات کارشناسی اعضا در تهران آغاز به کار کرده است؛ در ۲ روز گذشته نشست‌های کارشناسی اجلاس وزیران در هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد و معاونان و مسئولان وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران از جمله سخنرانان این نشست‌ها بوده‌اند.

در این نشست‌های کارشناسی «محمد حامل» دبیر کلی جی ئی سی اف در سخنانی با تاکید بر اینکه فناوری‌های نو در بخش تولید گاز عرضه پایدار را تضمین می‌کند، تاکید کرد که فناوری‌های پیشرفته در حوزه استخراج و تولید مانند شکست هیدرولیک و حفاری افقی امکان دسترسی به ذخایر عظیمی را ایجاد کرده است و عرضه پایدار و مطمئن را تضمین می‌کند.

در نشست فوق‌العاده هیات اجرایی مجمع کشور‌های صادرکننده گاز که روز جمعه گذشته با حضور دبیرکل جی‌ئی‌سی‌اف و نمایندگان کشور‌های عضو در هیات اجرایی به ریاست «شیخ مشعل بن جبور الثانی» برگزار شد، اعضا درباره آینده بازار گاز به تبادل نظر پرداختند.

اجلاس وزارتی مجمع کشور‌های صادرکننده گاز تا عصر امروز ادامه دارد.

مجمع کشور‌های صادرکننده گاز ۱۲ عضو اصلی و هشت عضو ناظر دارد که همواره در اجلاس‌های مختلف، افزون بر اعضای اصلی و ناظر، چند کشور به‌عنوان میهمان شرکت می‌کنند. ایران برای چهارمین بار است که میزبانی نشست وزیران نفت و انرژی کشور‌های عضو جی‌ئی‌سی‌اف را بر عهده دارد.

۷۰ درصد ذخایر گاز، ۴۰ درصد تولید و ۴۷ درصد صادرات گاز از طریق خط لوله و ۵۱ درصد از صادرات ال‌ان‌جی در اختیار اعضای این مجمع قرار دارد.

ایران، روسیه، قطر، الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، لیبی، نیجریه، ترینیدادوتوباگو، امارت متحده عربی و ونزوئلا اعضای اصلی این مجمع را تشکیل می‌دهند.