شناسهٔ خبر: 70144223 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت آموزش و پرورش | لینک خبر

وزیر آموزش و پرورش در آیین گرامیداشت روز دانشجو:

فضای کنشگری اجتماعی رابرای دانشجویان فراهم کنید به دانشجویان میدان دهید

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش،علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش پیش از ظهر امروز شنبه 17 آذرماه با

صاحب‌خبر -

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش،علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش پیش از ظهر امروز شنبه 17 آذرماه با حضور در آیین گرامیداشت روز دانشجو که در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برگزار شد، ضمن تبریک این روز و گرامیداشت یاد و خاطر شهدای دانشجو گفت: نوع نگاه دانشجو به دلیل تفکر دانشجویی حاکم بر کشور و مقتضیات سنی سبب شده است که در عرصه های مختلف طلایه دار باشند واگر پیروزی انقلاب اسلامی را ریشه یابی کنیم درمیابیم که دانشجویان در خط مقدم مبارزه بودند، بدین معنا که کانون تحرک ها، دانشگاه های کشور بوده است.

کاظمی با اشاره به نقش پررنگ دانشجویان در دوران جنگ، تصریح کرد: در آن دوران نیز دانشجویان همواره در کنار ملت بودند و بسیاری از موفقیت های کشور در حوزه های علمی و منحصر به فرد؛ مرهون این عزیزان است.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه کانون انوار انقلاب، دانشگاه است،گفت: از این رو مسؤولیت دانشجویان بسیار سنگین است. دانشجویان میراث دار کسانی هستند که برای حق و عدالت، دست  از جان شستند.

وی افزود: روحیه استکبار ستیزی و ظلم ستیزی نیز از شاخص های یک دانشجوی مؤمن ، روشنفکر، متعهد و انقلابی محسوب می شود .

باید با همفکری و هم اندیشی برنامه ای برای کمک به  نظام تعلیم و تربیت  طراحی کنیم 

کاظمی با اشاره به مسئولیت و مأموریت هایی که برعهده دانشجویان است، گفت: دغدغه های شما نسبت به نظام تعلیم و تربیت در کنار نگاه ملی و کلان در سطح جهانی بسیار پراهمیت است، اما  به نظر می رسد مطالبه گری به تنهایی کافی نیست و باید با همفکری و هم اندیشی برنامه ای برای کمک به  نظام تعلیم و تربیت طراحی کنیم  . 

وزیر آموزش و پرورش با بیان این که آموزش و پرورش دچار انباشتی از مسایل پیچیده و مزمن است، تصریح کرد:  همه کسانی که در این عرصه کار کرده اند، برآنچه برسرآموزش و پرورش پیش آمده است مسئول اند. مشکلات آموزش و پرورش متوجه یک فرد یا وزیر یا یک دوره خاص نیست؛ بلکه محصول بی توجهی سالهای متمادی مسئولان ب این حوزه است .

آموزش و پروش آخرین ایستگاه توسعه یک کشور است

وی با بیان این که آموزش و پروش آخرین ایستگاه توسعه یک کشور است گفت: با بررسی وضعیت مدارس می توان تصویر کاملی از فضای یک شهر و حتی کشور داشت . باید اذعان داشت تمام مشکلاتی که در جامعه  وجود دارد برگرفته از بی توجهی و غفلت به نظام تعلیم و تربیت است. 

کاظمی ادامه داد: برای دستیابی به جامعه سعادتمند، باید به سراغ آموزش و پرورش بیاییم و در این مسیر رو به جلو حرکت کنیم.

وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش باید دغدغه همه دستگاه ها باشد، گفت: امروز اقتصاد دغدغه همه است و فرهنگ به گوشه ای رانده شده و در نتیجه آسیب های اجتماعی بر جامعه حاکم  است.

وی ادامه داد:  ضرورت دارد با نگاه بلند مدت، موضوع تعلیم و تربیت را به صدر مسایل کشور بیاوریم  و اگر این مهم انجام شود، به موفقیت بزرگی دست پیدا خواهیم کرد.

کاظمی با بیان این که پیچیده ترین و لطیف ترین کار، تربیت است گفت: "تربیت" نیازمند لطافت و همراهی معلمان و مدیران است و معلمی در این مسیر موفق است که با دانش آموزان مختلف، رفتارهای متفاوت و متناسب با همان دانش آموز داشته باشد.

وی افزود: وقتی یک دوره 10 ساله از روند اجرای سند تحول را بررسی می کنیم، می بینیم که مسیرها یکی نبوده و به هیچ عنوان همگرایی وجود نداشته است.

آموزش و پرورش در دوگذار تغییر دولت و مجلس همواره آسیب دیده است

کاظمی با تأکید بر این که آموزش و پرورش در دوگذار تغییر دولت و مجلس همواره آسیب دیده است، افزود: آموزش و پرورش نباید دچار سیاست زدگی شود. برای رفع این این مشکل باید چارچوبی طراحی کرد تا نظام تعلیم و تربیت از این رویکرد مصون بماند.

با تمام قوا  دغدغه ها  شما دانشجو معلمان عزیز را پیگیری خواهم کرد

وی با اشاره به مشکلات معیشت معلمان، کمبود سرانه آموزشی، سرانه دانشجوی شبانه روزی، گفت: من  به عنوان وزیر این وزارتخانه نماینده جامعه فرهنگیان دانشجو معلمان برای رسیدن به مطالبات و برطرف شدن مشکلات هستم. ولی واقعیت این است که همه امکانات دست یک شخص نیست بلکه سازمان های دیگر هم دخیل هستند. مثلاَ ردیف های استخدامی و منابع دست آموزش و پرورش نیست. البته با همه این محدودیت ها با تمام قوا دغدغه ها شما دانشجو معلمان عزیز را پیگیری خواهم کرد .

کیفیت بخشی در حوزه های علمی ، پرورشی و فرهنگی باید کلان ترین دغدغه دانشگاه باشد 

وی به مأموریت دانشجویان اشاره کرد و گفت: باید در کنشگری های ملی و بین المللی، نگاه انقلابی و کیفیت بخشی به دانشگاه، سرآمد باشید. کیفیت بخشی در حوزه های علمی، پرورشی و فرهنگی باید کلان ترین دغدغه شما در محیط دانشگاه باشد.

 کاظمی افزود: حفظ و حراست از شئون معلمی از دیگر مأموریت هاست زیرا معلمان الگو هستند و مسیر زندگی دانش آموزان را راهبری می کنند. بنابراین موظیفم از حریم ها مراقبت کنیم .

دانشجویان، فرزندان ما و معلمان آینده کشور هستند 

وزیر آموزش و پرورش خطاب به مسئولان دانشگاه گفت: دانشجویان تربیت دبیر شهید رجایی و دانشگاه فرهنگیان فرزندان ما و معلمان آینده کشور هستند. 

با نگاه مهربانانه تمام زمینه های لازم برای رشد آنها را فراهم کنید و در این مسیر اگر دانشجویی خطایی داشت، همان رفتاری که با فرزندان خود دارید، با آنها داشته باشید. 

وی ادامه داد: مراقبت کنید دغدغه دانشجویان، دغدغه های شما باشد و به فکر حل آنها باشید. فضای کنشگری اجتماعی را برای دانشجویان فراهم کنید و توجه داشته باشید که بهترین رشد یک انسان، در موقعیت های تربیتی است که برای آنها ایجاد می کنیم.

تشکل های رسمی و غیررسمی دانشجویی را بستری برای رشد تربیتی دانشجویان قرار دهید

کاظمی گفت: تشکل های رسمی و غیررسمی دانشجویی را بستری برای رشد تربیتی آنهاقرار دهید و به دانشجویان میدان بدهید و باآنها تعامل داشته باشید.

 وی تأکید کرد که دانشگاه شهید رجایی باید در صدر دانشگاه های کشور قرار گیرد و هرگز نباید عناوین مهندسی از رشته های این دانشگاه حذف شود.اینها معلمان مهندس و مهندسان معلم در جامعه هستند.

 قول می دهم دغدغه های شما دانشجویان عزیز را پیگیری و حل خواهم کرد

کاظمی در خصوص مشکلات مطرح شده از سوی دانشجویان گفت: طبق نقشه راه و برنامه های اجرایی که در دوره جدید برای این وزارتخانه تعریف شده و برهمین اساس کارگروهی مختص دو دانشگاه شهید رجایی و فرهنگیان تشکیل شده است که نظام مسایل دانشگاه ها استخراج و سریعاً به مشکلات رسیدگی شود. از این رو می توانیم نماینده ای از تشکل ها نیز در این مجموعه حضور داشته باشد تا دغدغه ها و مطالبات این قشر سریعتر پیگیری و رسیدگی شود. هر چند من قول می دهم دغدغه های شما را پیگیری و حل خواهم کرد. 

 کاظمی با اشاره به مشکلات خوابگاه ها و فاصله مکانی آن با دانشگاه گفت: با دانشگاه شریف وارد مذاکره می شویم تا خوابگاه طرشت در قالب مولد سازی به مزایده گذاشته شود و در صورت امکان در دانشگاه، خوابگاهی ساخته شود یا در پیرامون دانشگاه، خوابگاه خریداری یا ساختمانی تهاتر شود.

 وی به خوابگاه متأهلی و مشکلات آن نیز اشاره کرد و افزود: باید با رایزنی و مکاتبه با دکتر پزشکیان و مجموعه دولت در بحث توسعه دانشگاهی متاهلی، این دانشگاه را هم جامعه هدف قرار دهیم تا مشکلات آن مرتفع شود.