شناسهٔ خبر: 70139710 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

کوچک انگاری مسائل مربوط به تعلیم و تربیت عامل بروز آسیب‌های اجتماعی است

وزیر آموزش و پرورش گفت: بی توجهی و کوچک انگاری مسائل تعلیم و تربیت عامل بروز آسیب‌های اجتماعی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، آئین گرامیداشت روز دانشجو صبح امروز با حضور علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برگزار شد.

در این مراسم علیرضا کاظمی پس از استماع دغدغه‌های نمایندگان اصناف دانشجویی، گفت: تفکری که بر جامعه دانشجویی کشور حاکم بوده باعث شده تا دانشجو در همه عرصه‌ها طلایه‌دار باشد.

وی افزود: دانشگاه‌های کشور همواره کانون تحول در همه ادوار تاریخ بوده است. در دوران جنگ نیز دانشجویان کشور را به این نقطه رساندند.

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: اگر امروز ماهواره به فضا پرتاب می‌کنیم و به این نقطه از علم رسیده‌ایم، به دلیل خون شهدا و دانشجویان است.

کاظمی با تاکید بر اینکه، کانون توجه و تحول در کشور دانشگاه است، اظهار کرد: شما میراث‌دار دانشجویان گذشته‌اید و روحیه ظلم ستیزی و استکبارستیزی باید داشته باشد.

وی با اشاره به حس مسئولیت‌پذیری یک دانشجوی تربیت دبیری تصریح کرد: شما باید حساس باشید که نظام تعلیم و تربیت به کدام سو می‌رود؟ شما به جز مطالبه‌گری باید برنامه داشته باشید و با برنامه خود کمک حال ما باشید.

وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز ما دچار انباشتی از مسائل مزمن هستیم، طی ۴۵ سال گذشته مشکلات بسیاری انباشته شده است و به همین دلیل همه مسئولین کشور از گذشته تا کنون مسئول هستند.

وی با تاکید بر اینکه مشکلات جامعه را با گشتی در شهر به وضوح درک خواهیم کرد گفت: ریشه همه این مشکلات در بی توجهی به آموزش و پرورش است.

بی توجهی و کوچک انگاری مسائل تعلیم و تربیت عامل بروز آسیب‌های اجتماعی است

کاظمی ادامه داد: آموزش و پرورش دچار بی‌توجهی و درد رنج بسیار است و حل آن در رفع نگاهی است که آن را کوچک انگاری می‌کنند، افزود: آسیب‌های اجتماعی مشکلات خانوادگی و… همه بر جامعه‌ای نازل می‌شود که نظام تعلیم و تربیتش دچار ساده‌انگار شده است.

کاظمی گفت: ساده‌انگاری نظام تعلیم و تربیت نکته‌ای است که باید جدی گرفته شود، در حالی که سخت‌ترین کار ممکن تربیت است. تربیت مقوله‌ای است که جنس آن لطیف است و معلمی موفق است که با هر دانش آموز به شیوه خود رفتار کند.

این مقام عالی وزارت در نظام تعلیم و تربیت کشور اظهار کرد: از آموزش و پرورشی که دچار مشکلات است و هرگز ثبات و همگرایی نداشته است چه انتظاری دارید؟ آموزش و پرورش در دو مسیر گذار از مجلس‌ها و گذار از دولت‌ها آسیب می‌بیند و این کار را به نقطه‌ای رسانده است که سیاست زدگی مشکل آموزش ماست.

کاظمی ادامه داد: باید چارچوبی تدوین کنیم تا سدی باشد در برابر آموزش و پرورش سیاست‌زده. خیلی از مشکلات شما در دست من نیست من مسئول پیگیری آنها هستم.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه مسئولیت دانشجویان در محیط دانشگاه است، تصریح کرد: کیفیت بخشی به آموزش در دانشگاه باید مهمترین مسئله ما باشد و همین کیفیت بخشی به آموزش و پرورش راهی است برای تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش.

وی ادامه داد: فضای کنشگری اجتماعی را باید باز کنید. همواره تاکید کرده‌ام بهترین موقعیت‌های تربیتی همین موقعیت دانشجویی است.

کاظمی خطاب به رئیس دانشگاه شهید رجایی گفت: برای ارتقای کیفیت آموزش دانشگاه باید مشکلات دانشجویان حل شود و این مسئله در رأس امور دانشگاه باید باشد.

وی در پاسخ به یکی از دغدغه‌های بیان شده از سوی دانشجویان، گفت: ارتقای مدارس دولتی جزو مسئولیت‌های ماست و اگر بخواهیم کیفیت آن را ارتقا دهیم باید امور بسیار مهمی مانند تنوع و تکثر مدارس دولتی را انجام دهیم.