شناسهٔ خبر: 70139371 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز: مصرف غذاهای چرب از عوامل اصلی افزایش سکته‌های قلبی و مغزی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با تأکید بر اهمیت پویش ملی تغذیه سالم اظهار داشت: مصرف غذاهای پرچرب خطر سکته‌های قلبی و مغزی را در کشور و این استان افزایش داده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، دکتر شهرام صیادی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز گفت: این پویش با شعار روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم از امروز هفدهم تا ۳۰ آذر ماه ادامه خواهد دارد و تلاش می شود تا در زمینه تغذیه سالم خانواده ها و انتخاب روغن سالم اطلاع رسانی کنیم.

وی ادامه داد: در سبد غذایی مطلوب ایرانی انتظار می رود ۲۶ درصد انرژی روزانه از چربی و روغن تامین شود یعنی حداکثر ۴۰ گرم در روز که معادل ۳۶۰ کیلوکالری می شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود: مصرف زیاد روغن و استفاده از روغن های جامد و حیوانی برای سلامتی افراد مضر و سکته های قلبی و عروقی را در پی دارد.

وی تاکید کرد: مناسب ترین روغن ها برای پخت و پز روغن کانولا، روغن مخلوط و روغن زیتون است و بهتر است برای حفظ سلامتی از غذاهای سرخ کرده کمتر استفاده شود.

صیادی گفت: توصیه می شود برسرخ کردن غذا از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود ضمن آنکه خانواده ها بهتر است از انواع دیگر روغن به ویژه روغن کانولا، روغن مخلوط، روغن زیتون و کنجد در سبد غذایی خود استفاده کنند و فقط به استفاده از روغن ذرت یا آفتابگردان اکتفا نکنند.

وی افزود: اسید چرب ترانس یکی از اسید های مضر برای سلامتی است و باید روغن هایی مصرف کرد که اسید چرب کمتری داشته باشند؛ سالانه بیش از ۲۷۸ هزار مرگ در جهان به علت مصرف چربی ترانس که شریان ها را مسدود کرده و باعث خطر حمله قلب و عروقی شده، رخ می دهد.