شناسهٔ خبر: 70136670 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

انعقاد ۱۴ هزار میلیارد ریال قرارداد تحقیق و توسعه میان دانشگاه‌ها و شرکت‌ها

معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سال گذشته ۱۴ هزار میلیارد ریال قرارداد تحقیق و توسعه میان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی با صنایع و شرکت‌های بخش خصوصی و دولتی کشور منعقد شد.

صاحب‌خبر -

پیمان صالحی روز شنبه ۱۷ مرداد در دیدار با استاندار خراسان جنوبی با اشاره به بند (ب) ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان افزود: بر اساس این قانون هر شرکت خصوصی یا دولتی که با دانشگاه قرارداد تحقیق و توسعه منعقد کند مشمول معافیت مالیاتی می‌شود.

وی با بیان اینکه این قانون با هدف توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت وضع شده است عنوان کرد: در خراسان جنوبی به هیچ عنوان از ظرفیت این قانون بین دانشگاه و صنعت استفاده نشده است.

معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دانشگاه بیرجند جزو دانشگاه‌های خوب ما است اظهار کرد: در سال‌های اخیر تحولاتی از جمله در حوزه پژوهشی در این دانشگاه‌ با همت مسئولان و مجموعه اتفاق افتاده که با ارزش است.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه سراسری بیرجند جامعیت و ظرفیت بسیار خوبی دارد، تصریح کرد: خراسان جنوبی شاید زیاد صنعتی نباشد اما فعالان اقتصادی از ظرفیت قانون جهش تولید دانش بنیان بهره‌مند نشده‌اند.

صالحی یادآور شد: همه شرکت‌ها از امور مالیاتی ترس دارند در حالیکه استفاده از ظرفیت قانون جهش تولید دانش بنیان به نفع صنایع و واحدهای تولیدی است.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها باید منشا حل مشکلات منطقه خود باشند، گفت: حمایت استاندار خراسان جنوبی می‌تواند تحول بزرگی برای اثربخشی در پی داشته‌باشد.

سید محمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی نیز افزود: در حوزه واحدهای تولیدی چندین عامل از جمله مواد اولیه، نیروی انسانی و تسهیلات باعث افزایش ظرفیت می‌شود که یکی از موفقیت‌های این واحدها ارتباط با دانشگاه است.

وی ادامه داد: خیلی از واحدهای تولیدی به دلیل کاهش ظرفیت رو به تعطیلی رفته یه تعطیل شده‌اند که علت عمده آنها سومدیریت بوده است، که یکی از این سوء مدیریت‌ها عدم ارتباط با دانشگاه است.

استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: معتقدیم واحد تولیدی می‌تواند رشد اقتصادی، افزایش ظرفیت و فراوری داشته باشد که بتواند از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و اساتید اهل فن مشاوره دریافت کند.

وی با بیان اینکه جایگاه خاصی برای مجموعه دانشگاه‌های استان قائل هستیم تصریح کرد: در حوزه کشاورزی این استان بهشت گیاهان دارویی است این استان رتبه نخست زعفران با کیفیت کشور و دارای ۹۸ درصد زرشک دنیا است، همچنین استعدادها و ظرفی‌ های بسیار زیادی در استان وجود دارد که به دلیل مشکلاتی از قبیل دور بودن از مرکز و نداشتن پروازهای منظم این ظرفیت‌ها به درستی معرفی یا استفاده نشده است.

هاشمی تاکید کرد: چندین موضوع از جمله استفاده از ظرفیت دانشگاه و پیگیری پروازهای منظم با جدیت در استان پیگیری خواهد شد چراکه استفاده از ظرفیت دانشگاهی مورد کم لطفی یا غفلت واقع شده است.

وی از خراسان جنوبی به عنوان استانی دانشگاهی یاد کرد و افزود: این استان سرزمین چندین پدر علم بوده و شخصیت‌های بسیار مطرحی از جمله سه وزیر فعلی دولت چهاردهم را دارد در حالیکه از این ظرفیت‌ها و نیروهای مستعد کمتر استفاده شده است.

وی تاکید کرد: در استانداری اتاق صنعت و دانشگاه، گردشگری با دانشگاه و کشاورزی با دانشگاه را پیگیری و تشکیل خواهیم داد تا از ظرفیت دانشگاه در بخش‌های مختلف استفاده شود.

استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه در استان نیاز به عزم جمعی دارد عنوان کرد: هر کاری در حوزه دانشگاه نیاز است همکاری خواهیم کرد حتی می‌توان این استان را به عنوان پایلوت در وزارت علوم معرفی کرد.

وی یادآور شد: حلقه نخبگانی و پارک علم و فناوری از دیگر حلقه‌های مفقوده استان است در برخی استان‌ها از محل تسهیلات تبصره ۱۵ به شرکت‌های دانش بنیان کمک زیادی شده است باید این مهم در استان به جد پیگیری و به خروجی مناسب برسد.

هاشمی گفت: خراسان جنوبی دارای دانشجویان و نخبگان مستعدی است از طرفی بسترهای لازم نیز فراهم است لذا باید از این ظرفیت بهره‌مند شد.

وی افزود: شرکت‌ها و واحدهای تولیدی باید از ظرفیت ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان در قالب قرارداد تحقیق و توسعه با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی برخوردار شوند.

انتهای پیام