شناسهٔ خبر: 70120811 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

کاهش مالیات تولید و معافیت حقوق بگیران در بودجه انگیزه ای مهم برای افزایش رقابت‌پذیری بخش مولد اقتصاد است

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس: کاهش مالیات تولید در کنار اعطای معافیت به حقوق‌بگیران و همچنین مشاغل خرد با رشد 100 درصدی این معافیت‌ها در بودجه 1404 انگیزه بسیار مهمی در زمینه رشد اقتصادی و افزایش رقابت‌پذیری بخش مولد اقتصاد است.

صاحب‌خبر -

زهرا سعیدی در گفتگو با خبرنگار قدس در رابطه با تاثیر کاهش مالیات بر تولید در حمایت از مشاغل خرد، گفت: کاهش مالیات بر تولید می‌تواند تأثیرات مثبتی بر حمایت از مشاغل خرد داشته باشد. این اقدام می‌تواند به کاهش هزینه‌های عملیاتی کسب‌وکارهای کوچک منجر شود و در نتیجه، سودآوری آن‌ها را افزایش دهد. با کاهش مالیات، مشاغل خرد می‌توانند منابع مالی بیشتری را به توسعه و بهبود کیفیت محصولات و خدمات خود اختصاص دهند؛ همچنین این امر می‌تواند به افزایش رقابت‌پذیری آن‌ها در بازار کمک کند.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: کاهش مالیات بر مشاغل می تواند به بهبود وضعیت اقتصادی کلی کشور کمک کند؛ چراکه با افزایش فعالیت‌های اقتصادی و رشد کسب‌وکارهای خرد، درآمدهای دولت از طریق مالیات‌های غیرمستقیم و افزایش مصرف نیز افزایش می‌یابد. این چرخه مثبت می‌تواند به توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی منجر شود.

سعیدی همچنین در ادامه این مصاحبه در خصوص افزایش سقف معافیت های مالیاتی حقوق بگیران، اظهار داشت: افزایش سقف معافیت مالیات بر مشاغل می‌تواند تأثیرات متعددی بر حمایت از معیشت مردم داشته باشد. همچنین تمرکز بر مشاغل خاص و حقوق‌های بالا در اخذ مالیات نیز در کنار رشد معافیت حقوق‌بگیران مثبت است. با افزایش منابع مالی دولت از مسیر تحقق عدالت مالیاتی و کاهش مالیات تولید، امکان سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های عمومی مانند بهداشت، آموزش و حمل‌ونقل فراهم می‌شود که به طور مستقیم و غیرمستقیم به بهبود کیفیت زندگی مردم کمک می‌کند.

وی ابزار امیدواری کرد که با افزایش سقف مالیات، دولت می‌تواند سیاست‌های حمایتی بیشتری برای اقشار آسیب‌پذیر جامعه اجرا کند.

سعیدی افزود: این سیاست‌ها می‌توانند شامل یارانه‌های مستقیم، برنامه‌های حمایتی برای خانواده‌های کم‌درآمد و تسهیلات مالی برای آموزش و بهداشت باشند که به بهبود معیشت مردم کمک می‌کند. در مجموع، افزایش سقف مالیات بر مشاغل می‌تواند به توزیع عادلانه‌تر منابع و بهبود رفاه عمومی منجر شود.

این نماینده مجلس افزود: کاهش مالیات تولید در کنار اعطای معافیت به حقوق‌بگیران و همچنین مشاغل خرد با رشد ۱۰۰ درصدی این معافیت‌ها در بودجه ۱۴۰۴ انگیزه بسیار مهمی در زمینه رشد اقتصادی و افزایش رقابت‌پذیری بخش مولد اقتصاد است و به بهبود وضعیت اقتصادی کلی کشور کمک کند.

وی با تاکید بر ضرورت شناسایی فرارهای مالیاتی در جهت تحقق عدالت مالیاتی، گفت: فرارهای مالیاتی باعث ایجاد نابرابری در جامعه می‌شود، زیرا بار مالیاتی بیشتری بر دوش افرادی که به درستی مالیات خود را پرداخت می‌کنند، قرار می‌گیرد. بنابراین شناسایی و مقابله با فرار مالیاتی می‌تواند به بهبود شفافیت اقتصادی و افزایش اعتماد عمومی به سیستم مالیاتی کمک کند. این امر به نوبه خود می‌تواند به تقویت اقتصاد و بهبود عدالت اجتماعی منجر شود.