به گزارش ایلنا، مجتبی مؤمن افزود: این پروژه با هدف کاهش فرسایش خاک و بهبود جذب و نفوذپذیری آب باران و افزایش تولید علوفه با استفاده از بذر گونه گیاهی Agropyron elongatum از ابتدای آذر ماه آغاز شده و تا پایان آذر ماه ادامه خواهد داشت.
وی به فرایند تحویل بذر و نحوه اجرای این پروژه اشاره کرده و در این خصوص ادامه داد: بذر مورد نیاز برای اجرای این پروژه و آموزشهای لازم در زمینه نحوه صحیح چالهکنی و میزان بذر مورد استفاده پیش از اجرای پروژه توسط ناظر طرح به مجری ارائه شده است.
رئیس اداره منابعطبیعی و آبخیزداری شهرستان تفرش اظهار داشت: با توجه به افزایش چرای دام و کاهش کیفیت مراتع در طول زمان، کپهکاری به عنوان یک روش بومی و مؤثر برای احیای پوشش گیاهی و مدیریت پایدار مراتع انتخاب شده است.
مؤمن تصریح کرد: این روش بدون نیاز به ماشینآلات یا ابزار خاصی انجام میشود و با بهرهگیری از مشارکت جامعه محلی، به تقویت معیشت ساکنان نیز کمک میکند. برای موفقیت اجرای این پروژه، مناطق کپهکاری شده تا زمان استقرار کامل گیاهان به مدت 2 سال تحت قُرق و محافظت قرار میگیرند.
وی بیان داشت: کپهکاری به عنوان یک روش بیولوژیک مؤثر شناخته میشود که در آن بذرها در چالههای حفر شده قرار میگیرند و سپس با خاک پوشانده میشوند. این روش باعث ایجاد شرایط مناسب برای جوانهزنی بذرها شده و به افزایش تنوع زیستی در مراتع کمک میکند.
رئیس اداره منابعطبیعی و آبخیزداری شهرستان تفرش تأکید کرد: با کاهش سرعت جریان آب باران و افزایش رطوبت خاک، اجرای روش کپهکاری شرایط را برای رشد گیاهان بومی فراهم میآورد. از دیگر اهداف این پروژه میتوان به تثبیت خاک و تقویت ظرفیت مراتع اشاره کرد.