شناسهٔ خبر: 70108525 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

قرآن و دعا ریسمان سعادتمندی انسان

تبریز - ایرنا - شرکت‌کنندگان در مسابقات سراسری قرآن در تبریز می‌گویند: قرآن و دعا، ریسمان و وسیله‌ای برای ایجاد ارتباط با خداوند و درخواست حاجت از باریتعالی برای خود یا دیگران بوده و موجب سعادتمندی انسان می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، دعا به معنای ارتباط معنوی و از ته دل با خداوند راز و نیاز کردن و درخواست کمک و یاری برای رسیدن به سعادتمندی است و انسان ناامید از روزگار، کورسوی امید خود را با بلند کردن دست دعا به سوی خداوند و مناجات با حق تعالی و تلاوت قرآن از وی طلب می کند.

دعا و نیایش به عنوان یک نیاز روحی و روانی در زندگی انسان، پیوند عاطفی وی را با خالق خود برقرار می کند و در فضایی معنونی و عرفانی، روح او با پرواز به سوی ملکوت اعلا هر آنچه را که در دلش مانده با وی در میان می گذارد.

دعا و استغاثه به درگاه پروردگار احدیت نقش به سزایی در زندگی انسان ها دارد و موجب احساس تعادل و آرامش، اعتماد به نفس، فاصله گرفتن از صفات رذیله مانند کبر و غرور و خودخواهی، تمایل به سوی فضائل و کمالات، ایستادگی در مقابل هجوم طوفان های ناملایمات و گرفتاری های زندگی، تبلور عشق و نشاط و امیدواری و رهایی از علایق مادی و دنیوی و نزدیکی به سوی حق می شود.

پیامبر اسلام (ص) نیز در مورد اهمیت دعا می فرماید: «دعا سلاح مومن، ستون دین و نور آسمان ها و زمین است.» و در جای دیگر می فرماید: «برترین عبادت ها، دعاست، هرگاه خداوند به بنده ای، اذن و توفیق دعا دهد و در رحمت را به روی او بگشاید، بی گمان هیچ کس با دعا کردن، هلاک نمی شود.»

شرکت کنندگان در رشته دعاخوانی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در تبریز می گویند: دعا خوانی در سایه قرآن کریم، موجب آرامش روحی و روانی انسان می شود و انسان را از عالم مادی جدا کرده و به عالم معنوی پیوند می دهد.

قرآن ریسمان سعادتمندی انسان

انسان با دعاخوانی و توسل به خدا، تلاش خود را برای دستیابی به آرزوهایش بیشتر می کند

شرکت کننده رشته دعاخوانی چهل‌ و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از خوزستان می گوید: کسانی که در رشته دعاخوانی شرکت می‌کنند بیشتر حافظ، قاری و مادح هستند و دعاخوانی همه فضایل و برکات قرآنی را دربر می‌گیرد.

«عفت ابول زاده»، می افزاید: دعاخوانی بیشتر با حس و حال انسان ارتباط دارد و فعالان در این رشته باید بتوانند بر روی مخاطب خود تاثیر بگذارند دعاخوانی بیشتر با حس و حال انسان ارتباط دارد و فعالان در این رشته باید بتوانند بر روی مخاطب خود تاثیر بگذارند و بدانند که کجا را باید معنا کنند و کجا را با اوج و فرود بخوانند.

وی با بیان اینکه ۶ سال به طور مداوم در مسابقات دعاخوانی شرکت می‌کند، اظهار می کند: انسان درمانده و گرفتار با دعا خوانی و توسل به خداوند می تواند حاجت و نیاز خود را از خالق خود درخواست کند و با امید به برآورده شدن آن تلاش خود را برای دستیابی به آرزوهای خود بیشتر کند.

قرآن ریسمان سعادتمندی انسان

آرامش روحی و روانی، ارمغانی از دعاخوانی برای انسان است

یک شرکت کننده دیگر بخش دعاخوانی از البرز در این دوره از مسابقات نیز آرامش و برکات مادی و معنوی زندگی خود را مدیون قرآن کریم دانسته و می گوید: قرآن، نور، رحمت و هدایت بوده و هر چه ما در زندگی داریم در سایه برکات این کتاب آسمانی است.

«پروین صحابت انور» با بیان اینکه امیدوارم تا همه مبلّغ قرآن و معارف اهل بیت باشیم، می افزاید: حدود ۱۰ سال است که به عنوان مبلّغ، سخنران و مداح اهل بیت(ع) مشغول به فعالیت هستم و برای اولین بار به مرحله کشوری مسابقات دعاخوانی راه یافته‌ام.

وی با اشاره به تاثیرات مفید و ارزشمند دعاخوانی در زندگی خود، اظهار می کند: انسان با دعاخوانی، دقایقی از زندگی مادی فارغ می شود و با برقراری ارتباط با خداوند به راز و نیاز با وی مشغول می شود انسان با دعاخوانی، دقایقی از زندگی مادی فارغ می شود و با برقراری ارتباط با خداوند به راز و نیاز با وی مشغول می شود و این کار، آرامش روحی و روانی را برای انسان به ارمغان می آورد.

قرآن ریسمان سعادتمندی انسان

دعاخوانی، التماس به خداوند برای دریغ نکردن نعماتش از ماست

شرکت کننده استان مرکزی در رشته دعاخوانی این دوره از مسابقات سراسری قرآن کریم نیز می گوید: خواندن قرآن و دعاخوانی پل ارتباطی با آفریدگار هستند و با انجام آن، آنچه که خدا در قرآن و ادعیه دستور فرموده اجرا می‌کنیم و با لحن التماس و عجز از خدا می خواهیم تا نعماتش را از ما دریغ نکند.

«طیبه کاظمی» می افزاید: دعاخوانی صرفا خواندن عبارات عربی با لحن سوزناک نیست بلکه ارتباطی از درون دل با خداوند استدعاخوانی صرفا خواندن عبارات عربی با لحن سوزناک نیست بلکه ارتباطی از درون دل با خداوند است تا انسان از نعمات الهی بهره مند شود.

وی با بیان اینکه توجه به ترجمه دعا نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اظهار می کند: انسان با دعاخوانی مجبور می‌شود تا دقیق تر بر روی متن دعاها و عبارت‌ها بیاندیشد.

کاظمی، با بیان اینکه پنج سال پیاپی در این رشته شرکت می کنم، ادامه می دهد: شاید در هر فراز دعا نیاز باشد یک تا ۲ ساعت تفکر شود و به این جهت دعاخوانی رشته عالی برای ارتباط بیشتر با خدا است.