به گزارش جام جم آنلاین، نیروهای ارتش یمن روز یکشنبه تشدید نظامی جدید خود علیه رژیم صهیونیستی و حامیانش را با چندین عملیات آغاز کردند.
این نیروها بعد از اجرای عملیات موشکی در عمق اراضی اشغالی در منطقه تلآویو، یک ناوشکن آمریکایی و سه کشتی تدارکاتی متعلق به ارتش آمریکا را در دریای عرب و خلیج عدن هدف قرار دادند.
این عملیاتها پس از تهدید رهبر جنبش انصارالله به افزایش سطح فشار نظامی یمن بر دشمن، در پاسخ به گسترش دامنه جنایات آن در نوار غزه و نیز در راستای تاکید بر استمرار یکپارچگی میدانها اجرا شدند.
یک منبع نظامی آگاه در گفتوگو با روزنامه «الاخبار» چاپ لبنان گفت: عملیات تلآویو ادعاهای برخی قدرتهای منطقهای درباره کاهش تنش نظامی صنعا پس از برقراری آتشبس در لبنان را رد کرد.
«یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن پیشتر اعلام کرد که یگان موشکی یمن با یک موشک فراصوت مدل «فلسطین ۲» حملهای را علیه هدف مهمی در منطقه تلآویو اجرا کرد و این موشک با موفقیت به هدف اصابت کرد.
او تاکید کرد که نیروهای یمنی عملیاتهای نظامی موشکی و پهپادی خود علیه دشمن صهیونیستی را ۲ برابر خواهند کرد.
در مقابل ارتش رژیم صهیونیستی با انتشار بیانیهای به این حمله اعتراف کرد اما مدعی شد که موشک یمنی را قبل از ورودش به اراضی اشغالی فلسطین رهگیری کرد اما رسانههای عبری گزارش دادند که در نتیجه فرار شهرکنشینهای صهیونیست به سمت پناهگاهها، چهار تن از آنها آسیب دیدند و آژیرهای هشدار نیز در مناطق گستردهای در مرکز فلسطین اشغالی به صدا درآمدند.
یحیی سریع در بیانیه دومی که حاکی از تغییری کیفی در عملیاتهای جبهه یمنی پشتیبانی از نوار غزه بود، تاکید کرد که نیروهایش در عملیات نظامی ویژه و مشترکی، یک ناوشکن آمریکایی و سه کشتی تدارکاتی متعلق به ارتش آمریکا را در دریای عرب و خلیج عدن هدف قرار دادند.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن در ادامه گفت که این عملیات با ۱۶ موشک بالستیک و هدایتشونده و یک پهپاد انجام شد و اهداف به صورت دقیق و مستقیم مورد اصابت قرار گرفتند.
در حالی که عملیات تلآویو، اولین عملیات از زمان برقراری آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی قلمداد میشود، زمان اجرای آن نشان میدهد که پیامهای غیرمستقیم واشنگتن به صنعا درباره کاهش عملیاتهای یمنی در حمایت از غزه تاثیری نداشتند به ویژه که آمریکا اخیرا به شکلی گسترده مدعی شده بود که تلاشهایی را برای برقراری آتشبس در نوار غزه آغاز کرده و پیشتر در اوایل سال جاری میلادی نیز از طریق میانجیهای منطقهای از انصارالله خواسته بود آرامش را برقرار کند تا فرصتی جهت تلاش برای برقراری آتشبس در نوار غزه فراهم شود. اما خود به جای متوقف کردن جنایات دشمن صهیونیستی، حمایتهای نظامی، سیاسی و اقتصادی از این رژیم به عمل آورد و برای استمرار جنایات نسلکشی در حق ملت فلسطین به آن چراغ سبز نشان داد.
عملیات هجومی اخیر همزمان با صحبتها درباره تلاشهای آمریکا برای استقرار نیروهایی وابسته به خود در مرزهای مشترک عربستان-یمن و استقرار سامانههای پدافندی پاتریوت انجام شد.
رسانههای نزدیک به دولت صنعا اعلام کردند که اقدام اخیر آمریکا در این زمینه در چارچوب تلاشهای این کشور برای خنثی کردن جبهه یمنی پشتیبانی از غزه پس از شکست ائتلاف «نگهبان رفاه» و چند روز پس از سفر ژنرال «مایکل کوریلا» فرمانده سنتکام (ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا) به عربستان و دیدارش با «فیاض الرویلی» رئیس ستاد ارتش عربستان و «صغیر احمد عزیز» رئیس ستاد گروههای یمنی وفادار به ائتلاف سعودی-اماراتی انجام شد.
صحبت درباره این تلاشها پس از مطرح شدند که رسانههای آمریکایی پیامهای تهدیدآمیزی در ارتباط با استراتژی دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا در خصوص چگونگی مقابله با تشدید تنش در یمن را روایت کرده و مدعی شدند که دولت ترامپ ممکن است رهبران انصارالله را زیر نظر گرفته و هدف قرار دهند.
در این چارچوب پیشبینی میشود که صنعا در مقابل اینکه عربستان به طرف آمریکایی اجازه داده مرزهای جنوبیاش را به جبهه مقدمی علیه یمن تبدیل کند، پاسخ کوبندهای به این کشور بدهد.
∎