به گزارش ایسنا، سرویس علم و فناوری ایسنا امروز در حوزههای گوناگونی همچون فناوری، علم، فضا، نانو، هوش مصنوعی و دانشبنیانها میزبان اخبار داخلی و خارجی بوده است که در ادامه قصد داریم نگاهی به این اخبار بیندازیم. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر بر روی تیتر آبیرنگ آن کلیک کنید.
«پرنده سیاه» به تاکسی آینده تبدیل میشود
تاکسی پرنده موسوم به «پرنده سیاه» به لطف یک سیستم محرکه جدید میتواند بچرخد و در هر جهتی حرکت کند.
چوبی که در تاریکی میدرخشد
دانشمندان در سوئیس راهی برای ساختن چوب درخشان با کمک یک قارچ ابداع کردهاند.
افزایش بقای مبتلایان به سرطان لوزالمعده با مصرف دوز بالای «ویتامین C»
مطالعهای که در مجله Redox Biology منتشر شده است، نشان میدهد که افزودن ویتامین C وریدی با دوز بالا به برنامه شیمی درمانی، بقای بیماران مبتلا به سرطان لوزالمعده متاستاتیک در مراحل آخر را با افزایش دو برابری از هشت ماه به ۱۶ ماه میرساند.
عکسهای جدید کاوشگر اروپایی-ژاپنی از سیاره عطارد
کاوشگر «بپیکلمبو» عکسهای شگفتانگیزی را از سیاره عطارد طی پنجمین پرواز کمکگرانشی آن گرفته است.
صادرات محصولات ایرانی حوزه نانو به ۴۹ کشور
دبیر ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو با اشاره به صادرات محصولات نانوی ایران به ۴۹ کشور، گفت: حجم فروش محصولات نانویی تولیدی داخل کشور طی چند سال گذشته، هر ساله رشد بیش از ۱۰۰ درصدی را تجربه کرده که سال گذشته رقمی بالغ بر ۶۲۰ هزار میلیارد ریال را شامل میشد.
ساخت نانوبلورهایی که قادر به از بین بردن باکتریها هستند
محققان دانشگاه رایس نانوبلورهایی ساختند که قادر است زیر نور مرئی، باکتریها را ازبین ببرد. این نانوبلورها را میتوان به عنوان یک ماده ضدمیکروبی جدید استفاده کرد.
تصویرسازی هوش مصنوعی از خیابانها با گوش دادن به صدای آنها
هر خیابانی صدای خاص خود را دارد که اکنون هوش مصنوعی میتواند از شنیدن آن برای تولید تصاویر آنها استفاده کند.
پردازش داده فضاپیماهای ناسا به دلیل ترکیدگی لوله متوقف شد
ترکیدگی یک لوله آب خنککننده موجب شد که پردازش داده دو فضاپیمای ناسا فعلا متوقف شود.
دستیار هوشمند برای رئیسجمهور طراحی میشود/آخرین وضعیت قطار ملی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیسجمهور از طراحی دستیار هوشمند برای رئیس جمهور خبر داد و گفت: این دستیار هوشمند برای وزرا طراحی میشود.
تبلیغات به «چتجیپیتی» وارد میشود
به رغم عدم علاقه «سم آلتمن» قرار است تبلیغات به «چتجیپیتی» هم راه یابد.
فردا، آخرین مهلت ثبتنام المپیاد دانشآموزی علوم و فناوری نانو
ثبت نام شانزدهمین المپیاد علوم و فناوری نانو فردا چهارشنبه ۱۴ آذر پایان مییابد و در مهلت باقیمانده کلیه دانش آموزان پایه دهم، یازدهم و دوازدهم همه رشتهها میتوانند در آن شرکت کنند.
ایجاد رایانههای کوانتومی با نمایشگرها و لیزرهای معمولی ممکن شد
دانشمندان موفق به ساخت یک رایانه کوانتومی ساخته شده با اجزای معمولی و به راحتی در دسترس شدهاند که میتواند تحقیقات کوانتومی را در بسیاری از نقاط جهان تقویت کند.
نانوربات چهار انگشتی، ویروس را میگیرد
محققان با الهام از پنجه پرندگان و دست انسان، نانورباتی ساختند که میتواند ویروس را بگیرد. با این کار امکان شناسایی ویروس فراهم میشود.
استفاده از حیوانات برای پیشبینی زلزله و آتشفشان!
یک گروه بینالمللی از دانشمندان سیستم موسوم به ایکاروس(ICARUS) را توسعه دادهاند که برای نظارت بر حیوانات از فضا به منظور کاهش بلایای طبیعی قریب الوقوع مانند زلزله مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
۱۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی با قطعات کنترل جریان خودکار ایرانساخت
یک شرکت دانش بنیان موفق به بومیسازی قطعات کنترل جریان خودکار با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی شده که علاوه بر صرفهجویی ارزی حدود ۱۰ میلیون دلاری به بهینهسازی مصرف آب و انرژی هم کمک میکند.
ساخت بزرگترین شبیهسازی تکامل جهان با دومین ابررایانه سریع دنیا
ابررایانه «فرانتیر»، بزرگترین شبیهسازی را از تکامل جهان انجام داده است که ستارهشناسان میتوانند از آن برای آزمایش مدل استاندارد کیهانشناسی کنند.
شناسایی ۱۸۰ شرکت دانشبنیان در حوزه صنعت ساختمان و حملونقل در ۱۰۰ روز آغاز به کار دولت چهاردهم
مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در ۱۰۰ روز آغاز به کار دولت چهاردهم موفق به شناسایی ۱۸۰ شرکت دانشبنیان در حوزه صنعت ساختمان و حملونقل شده است.
بررسی تطبیقی خسارتهای ناشی از قرارداد در حقوق ایران و نظامهای حقوقی دیگر
دانشآموخته دکتری تخصصی حقوق خصوصی دانشگاه تربیت مدرس در طرحی پژوهشی با حمایت بنیاد ملی علم ایران به «بررسی تطبیقی خسارتهای ناشی از نقض قرارداد در کامن لا، حقوق نوشته و حقوق ایران» پرداخت.
همکاری پژوهشگاه نیرو در اجرای ۱۴ مگاپروژه برای عبور از اوج بار تابستان ۱۴۰۴
تفاهمنامه همکاری میان پژوهشگاه نیرو و شرکت توانیر به منظور پیگیری برنامههای راهبردی صنعت برق برای رفع ناترازی و انجام اقدامات و پژوهشهای مورد نیاز به منظور اجرای ۱۴ مگاپروژه عبور از اوج بار تابستان ۱۴۰۴ مبادله شد.
انتهای پیام