شناسهٔ خبر: 70082765 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

درباره بیانیه گام دوم انقلاب چه می دانیم؟

امروز در آستانه سالگرد صدور بیانیه گام دوم از سوی رهبر معظم انقلاب، نشست خبری فراخوان همایش علمی «حلقه‌های میانی؛ پیشران جامعه‌پردازی در نظام انقلابی» برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین، در سالروز چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی رهبر معظم انقلاب، آیت‌الله خامنه‌ای نامه‌ای را خطاب به آحاد مردم جامعه نوشتند و بر روی آن تأکید صریح داشتند. این نامه که بعدها به عنوان بیانیه گام دوم شناخته شد، اساسی‌ترین اهداف انقلاب اسلامی را در چهل ساله دوم آن ترسیم نموده است. حال در طول این شش سال اندیشکده بیانیه گام دوم نشست‌های علمی -پژوهشی متنوعی را برگزار می‌کند که امسال این نشست علمی با موضوع حلقه‌های میانی است. امروز در آستانه سالگرد صدور بیانیه گام دوم از سوی رهبر معظم انقلاب، نشست خبری فراخوان همایش علمی «حلقه‌های میانی؛ پیشران جامعه‌پردازی در نظام انقلابی» برگزار شد.


حجت‌الاسلام علی ذوعلم در این برنامه گفت: بیانه گام دوم جز در یک بستر اندیشه ورزانه قابل تحقق برای جامعه نخواهد بود. تحقق این بیانیه جز با جهت گیری های گفتمان انقلاب اسلامی امکان ندارد. این بیانیه یک متن فکورانه و نظریه است و با یک فرمان حکومتی تفاوت دارد. برای بیانیه گام دوم باید کار فکری و رسانه ای شود. جوانان و دغدغه مندان انقلاب و ایران باید در این راستا تلاش کنند تا این نظریه در اذهان آحاد جامعه بنشیند.


او ادامه داد: در این ۶ سال از صدور بیانیه گام دوم اقدامات ارزنده ای شده است. یکی از این اقدامات شکل گیری مجمع تشکلات مردمی گام دوم بود تا افرادی که در این زمینه دست به اقدام میزنند در یک محیط همکاری و همدلی اقداماتشان را پیش ببرند.


رئیس اندیشکده بیانیه گام دوم خاطرنشان کرد: یکی از سوالات اساسی امسال این است که منظور و مقصود از حلقه های میانی که رهبری در سال ۱۳۹۸ بیان کردند چیست. آیا بروکراسی کنونی امکان کار به حلقه های میانی را میدهد. موضوع این است که بروکراسی و امر دیوانی باید باشد و از واقعیت های دنیای ماست، اما چگونه باید این نظام دیوانی در راستای کمک به مردم باشد. نظام و قانون اساسی ما انقلابی است، اما باید روی سازوکارهای اداری ما یک تحول انقلابی شکل بگیرد و این مهم نیاز به عزم راسخ و برنامه ریزی منسجم دارد. اگر دولت و مجلس عزم راسخ برای دستیابی به نظام انقلابی نداشته باشند، این حرف در حد یک شعار خواهد ماند. امروزه بسیاری از جوانان که دست به اقدام میزنند، با موانع دیوانی مواجه خواهند شد و اصلا گاهی آنان را به حساب نمی‌آورند.


وی افزود: حلقه های میانی را باید واکاوی کرد که چه هم‌سازی بین این حلقه ها و دنظام بروکراسی و دیوانی وجود دارد. ما به ایده‌های نو نیازمندیم و برای ایجاد تحول در کشور باید هم ایده نو داشت هم از تجربه ها استفاده نمود.


ذوعلم گفت: محورهای اصلی ما درباب ایده‌ها عبارتند از؛ تبیین مفهوم حلقه های میانی و عناصر و مولفه‌های آن، بررسی نگاه قرآن پژوهانه و تفسیری در باب جریان‌های حلقه میانی، بررسی رسالت مراکز علمی و دانشگاهی پر تبیین نظری حلقه های میانی، تبیین مفهوم کارکردهای حلقه های میانی در جامعه پردازی، بازتعریف و تبیین مفهوم جامعخ پردازی در نسبت با نظریه نظام انقلابی، ایده‌های محلی و استانی و منطقه ای و ملی و جهانی درمورد حلقه‌های میانی و...


او تصریح داشت: چالش‌های موجود که باید بدان توجه کرد نیز مشمول مسائلی چون چالش های انحرافات احتمالی پیش روی حلقه های میانی، چالش های تعامل دستگاه های رسمی و حلقه های میانی، چالش های حلقه های میانی در اقناع و اعتمادآفرینی برای مردم و مسئولان، چالش های پیش روی حلقه های میانی برای نیل به جامعه پردازی و تعامل با ارکان نظام انقلابی و...


ذو علم گفت: باید در این مسیر مردم را وارد کرد. اینکه در مسائل نخبگانی هنوز توجهی به مردم نمیشود نشان میدهد که در این زمینه باید کار کنیم. لازم است که از جامعه پرسش داشته باشیم و نسخه های خوبی را طراحی و عملی کنیم. بیانیه گام دوم یک سرمایه فکری است و ظرفیت بالایی را در خودجای داده است.