به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت نیرو، تفاهمنامه همکاری میان پژوهشگاه نیرو و شرکت توانیر به منظور حمایت دانشی پژوهشگاه نیرو و همکاری در اجرای ۱۴ طرح کاهش ناترازی برق تابستان ۱۴۰۴ و تدوین برنامههای راهبردی میانمدت و بلندمدت برای صنعت برق، در قالب یک تفاهمنامه مادر و ۶ تفاهمنامه زیرمجموعه، میان مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر و مجید عمیدپور، رئیس پژوهشگاه نیرو به امضا رسید.
بر اساس این تفاهمنامه مشارکت در اجرای ۱۴ مگاپروژه وزارت نیرو برای عبور از اوج بار تابستان ۱۴۰۴، تبادل اطلاعات و دادهها و برگزاری دورههای آموزشی از محورهای همکاری طرفین در این تفاهمنامهها است.
همچنین به منظور فراهم کردن بستر پایدار و همکاری نظاممند، این تفاهمنامه همکاری میان پژوهشکدههای مختلف پژوهشگاه نیرو با معاونتهای متناظر شرکت توانیر برای مشارکت در اقدامات و پیگیری ۱۴ مگاپروژه برای عبور از اوج بار سال ۱۴۰۴، شناسایی و تبیین نقطه ضعفها و چالشهای صنعت برق در حوزههای قوانین، برنامهها، مباحث فنی، وجوه اقتصادی و اجتماعی، تدوین برنامههای قابل انجام میانمدت و بلندمدت برای رفع این چالشها و تنگناها منعقد شده است.
تدوین برنامههای راهبردی برای حفظ و نگهداشت زیرساختهای موجود و توسعه پایدار زیرساختهای انرژی مرتبط با صنعت برق، تدوین برنامههای راهبردی و بلندمدت برای ارتقای کارایی انرژی در زنجیره عرضه انرژی الکتریکی و ترویج و توسعه فرهنگ مدیریت مصرف برای مشترکان برق گروههای مختلف اقتصادی اجتماعی از مهمترین محورهای این تفاهمنامه همکاری است.
مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر در این مراسم اظهار کرد: هر کاری نیاز به پشتوانه علمی دارد و پژوهشگاه نیرو هم پشتوانه علمی و فناوری صنعت برق است.
وی با اشاره به تعریف ۱۴ مگاپروژه کاهش ناترازی تولید و مصرف برق در اوج بار ۱۴۰۴ توسط وزارت نیرو افزود: بخشی از این طرحها در حوزه مسئولیت شرکت توانیر است که به منظور اجرای موفقیتآمیز این تکالیف و مسئولیتها این تفاهمنامهها با پژوهشگاه نیرو منعقد شد.
مدیرعامل توانیر این تفاهمنامهها را یک ساله عنوان کرد و با بیان اینکه بهطور حتم مدت آنها تمدید خواهد شد، تصریح کرد: پژوهشگاه نیرو، از قبل اقداماتی را در این زمینه انجام داده و میتوان از تجربیات گذشته، بهره گرفت، همچنین همکاریهای توانیر و پژوهشگاه نیرو در دوره جدید، نتایج خوبی برای صنعت برق در پی خواهد داشت.
مجید عمیدپور، رئیس پژوهشگاه نیرو نیز در آئین امضای این تفاهمنامه با بیان اینکه مجموعه صنعت برق در دوران خطیری قرار دارد، اظهار کرد: ما باید در کنار هم باشیم و این دوران سخت را به خوبی مدیریت کنیم.
وی با اشاره به اینکه پژوهشگاه نیرو از نیروهای توانمند با تجربیات ارزشمند برخوردار است، افزود: باید از این ظرفیتها برای کاهش ناترازی تولید و مصرف برق به نحو مطلوب بهره بگیریم.
بنا بر این گزارش این تفاهم نامه با حضور جمعی از معاونان، مدیران دو دستگاه به منظور همکاری و حمایت دانشی از اجرای ۱۴ طرح کاهش ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴ و با در نظر داشتن مأموریت پژوهشگاه نیرو در انجام تحقیقات تقاضامحور و سیاستپژوهی در صنعت آب و برق، میان طرفین مبادله شد.