شناسهٔ خبر: 70080768 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون سازمان توسعه تجارت خبر داد:

۲۰ موافقنامه تجاری ایران با کشورهای مختلف

تهران- ایرنا- معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت گفت: ۲۰ موافقنامه تجاری با کشورهای مختلف داریم که برخی اجرایی شده و برخی دیگر در مرحله اجراست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سید محمدصادق قنادزاده» امروز (سه‌شنبه) در جلسه هماهنگی بین دستگاهی در خصوص موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا اظهار داشت: سازمان توسعه تجارت به دنبال توسعه موافقنامه‌های تجاری برای افزایش تعداد کالاها و شناسایی رفع موانع تجارت با دیگر کشورهاست.

وی افزود: توسعه توافقنامه ها بر اساس مطالعات با کشورهایی که مزیت دارند انجام می‌شود، اکنون توافقنامه تجارت آزاد با ازبکستان و اندونزی مصوب شده است و توافقنامه با ونزوئلا و عمان در مرحله پایانی است. همچنین موافقنامه ایران با روسیه نهایی شد که ۱۰۰ درصد اقلام به سوریه با تعرفه صفر درصد انجام خواهد شد.

معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه موافقنامه تجارت آزاد ایران با اوراسیا در مجامع تخصصی بحث شده است، گفت: تجربه ورود ایران به موافقنامه ها طولانی نیست، به گونه‌ای که نتوانستیم از این ظرفیت در رشد تجارت اتستفاده کنیم.

وی عنوان کرد: در بسیاری از کشورها بیش از ۵۰ درصد حجم تجارت از طریق موافقنامه ها انجام می شود و بسیاری از کشورها ۴۰ تا ۵۰ مورد موافقنامه های تجاری برای کاهش تعرفه ها دارند و از آنها استفاده می کنند.

قنادزاده تاکید کرد: ما در ایران کمتر از پنج درصد از ظرفیت تجارت نامه ها استفاده کرده ایم که این امر یک نقیصه است.

وی با بیان اینکه این سازمان بر روی احیای موافقنامه ها و بررسی بندهای آن تمرکز کرده است، گفت: در گذشته اساسا ماهیت فهرست کالاها و موافقتنامه ها بر اساس مسایل تخصصی نبوده است و در اجرا آمادگی نداشته ایم، برای اینکه شاهد تکرار این تجربه در کشور نباشیم باید همه دستگاه ها از جمله بانک مرکزی، گمرک، استاندارد و سایر نهادها باید نقش خود را بشناسند و آمادگی لازم برای اجرای آن فراهم شود.

معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت تاکید کرد: باید هر دو طرف از توافقنامه ها بهره ببرند، نه اینکه کشور مقابل استفاده حداکثری کند و کشور دیگر از این فرصت بهره نبرد این امر منجر به ناترازی و خسارت به روابط کشورمان با سایر کشورها می شود.

وی بیان‌داشت: همه دستگاه ها باید در اجرای توافقنامه ها بخصوص توافقنامه تجارت آزاد ایران با اوراسیا هماهنگ باشند و اگر نیاز به اصلاح قانون و مواردی است باید صورت بگیرد.

قنادزاده با اشاره به اینکه توافقنامه ها اسناد الزام آور بین المللی هستند، گفت: اکنون توافقنامه تجارت آزاد ایران با اوراسیا در مرحله تصویب مجلس است، چهار کشور مقابل ایران این توافقنامه را در کشور خودشان امضا کرده اند و تفقط قرقیزستان است که در مرحله نهایی است.

معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت تاکید کرد: ما زمان زیادی نداریم پس از تصویب در مجلس باید سریع به مرحله اجرایی برسد. باید از زمان استفاده کرد و هماهنگی بین دستگاه ها ایجاد شود تا مسایل شناسایی شود و پس از آن در کمیته تخصصی های دولتی مورد بررسی و رفع موانع قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در همین راستا نشست های هماهنگی در خصوص اجرای توافقنامه ها با بخش خصوصی و اتاق های تخصصی نیز دنبال می شود تا موانع رفع شود.