شناسهٔ خبر: 70074335 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

وزیر امور خارجه پاکستان: لازمه رونق منطقه اکو، تقویت روابط تجاری کشورهای عضو است

مشهد - ایرنا - معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان گفت: لازمه شکوفایی و رونق منطقه اکو، تقویت روابط تجاری و ارتباطات میان کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، «محمد اسحاق دار» روز سه‌شنبه در بیست و هشتمین نشست شورای وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) در مشهد افزود: تقویت روابط میان کشورهای عضو، موجب رشد اقتصادی منطقه خواهد شد و در نهایت با رفع تعرفه ها میان کشورهای عضو، امید است تجارت آزاد بین کشورها رونق بگیرد تا رفاه، شکوفایی اقتصادی، صلح و ثبات را تجربه کنیم.

وی با ابراز امیدواری و اعتماد به ظرفیت‌های موجود در کشورهای عضو اکو، گفت: در این سازمان بستر مطلوبی برای تحقق اهدافی که موجب شکل گیری و پایه‌گذاری اکو شده است، وجود دارد که باید بدان توجه شود.

وزیر امور خارجه پاکستان با بیان اینکه رشد تجارت در منطقه لازم است، افزود: اکو با اهداف بلندپروازانه ای شکل گرفت و اگرچه شاهد روابط خوب اعضا برای رونق و شکوفایی اقتصادی هستیم، اما به صورت جدی همکاری جمعی به صورت کارآمد میان کشورهای عضو احساس نیاز می‌شود.

وی با اشاره به غنای منابع متعدد خدادادی در منطقه، بیان کرد: باید با بهره گیری درخور از این فرصت های الهی منافع ملموسی را برای کشورهای عضو حاصل کرد چرا که آینده قوی و تاب‌آوری منطقه ای را به جد نیاز داریم.

محمد اسحاق دار اظهار کرد: منطقه اکو با گستره ای هشت میلیون کیلومتر مربعی، کمتر از ۲ درصد تجارت جهانی را به خود اختصاص داده است در حالی که دست‌کم هفت درصد تجارت میان کشورهای عضو و ۲۰ درصد تجارت در منطقه آسیا و ارتباطات بین منطقه ای برای کشورهای عضو بسیار حیاتی است تا بتوان به اهداف بنیادین اکو دست یافت.

وزیر امور خارجه پاکستان بیان کرد: باید شرایطی را فراهم کنیم که به توسعه منجر شده و رفاه جمعی کشورها را در پی داشته باشد بنابراین از اهداف اصلی ما این است که برای ارتقای منافع اقتصادی و تسهیل آن گام برداریم.

اسحاق دار تصریح کرد: متاسفانه تاکنون تنها ۲ عضو اکو موافقتنامه سال ۲۰۱۷ را امضا کرده اند، در حالی که در این توافقنامه که در پاکستان تصویب شد، می‌توان راهبرد تقویت ارتباطات و تجارت در منطقه و تشکیل گذرگاه های متعدد را انتظار داشت.

وی با بیان اینکه چشم انداز ۲۰۲۵ اکو اهداف ما را بازتعریف و به نظم جهانی کمک می‌کند، اظهار کرد: اهمیت ژئوپلتیک منطقه را نباید نادیده گرفت و دالان‌های مختلف کلیدی را می توان برای استفاده از ظرفیت ژئوپلتیک منطقه ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه این رویکرد به کاهش وابستگی ها منجر خواهد شد، بیان کرد: راهبردهایی برای استفاده از منابع انرژی باید در سازمان اکو داشته باشیم.

وزیر امور خارجه پاکستان در بخش دیگری از سخنان خود جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان را محکوم کرد و به خطر انداختن امنیت منطقه خاورمیانه را اقدامی ناشایست خواند و افزود: مردم منطقه خاورمیانه لایق زندگی آزاد و بدون هراس جنگ هستند.

برگزاری بیست و هشتمین نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در مشهد، برای روزهای ۱۲ و ۱۳ آذر با حضور ۲۰ هیات خارجی برنامه ریزی شده است.

اکو یک سازمان منطقه ای دولتی محسوب می شود که سال ۱۹۶۴ از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری های اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس شد و از سال ۱۹۹۲ با پذیرش هفت کشور جدید شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضای آن به ۱۰ کشور افزایش یافت.