شناسهٔ خبر: 70076659 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

وزیر بهداشت خبر داد:

آمادگی وزارت بهداشت برای گسترش شهرهای سالم در کشور/ مراغه دومین شهر سالم

تهران- ایرنا- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آمادگی وزارت بهداشت با همکاری مسوولان برای گسترش شهرهای سالم در کشور خبر داد و گفت: زمانی به شهر و استان‌های سالم دست خواهیم یافت که سواد سلامت را آموزش و ارتقا دهیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، محمدرضا ظفرقندی روز سه شنبه در مراسم اهدای گواهی نامه پیوستن به شبکه جهانی شهرهای سالم که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: مهمترین اتفاقی که در ارایه شهر مراغه به عنوان شهر سالم افتاده آن است که این موضوع مهم یک امر اجتماعی و شبکه ای است .

وی گفت: وقتی به شهر سالم و استان های سالم دست می یابیم که بتوانیم مشکلات تغذیه ، سواد سلامت را برطرف کنیم و آموزش را ارتقا دهیم، همچنین تحرک ، ورزش، ایجاد فضای سبز ، بهبود شرایط اقتصادی و کسب و کار در سلامت جسمی و روانی افراد موثر است.

وزیر بهداشت اظهارداشت: آمادگی داریم شاخص های سلامت را تحت تاثیر قرار داده و شهرهای سالم را با کمک مسوولان افزایش دهیم.

برنامه های توسعه در شهر سالم بر پایه هماهنگی بین بخشی و مشارکت استوار است

معاون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم گفت: تمام برنامه های توسعه در شهر سالم بر پایه هماهنگی بین بخشی و مشارکت جامعه استوار است و فرماندار و شهردار مسوول کاهش اثرات سوء مولفه های موثر بر سلامت هستند.

علیرضا رییسی با تاکید بر فرهنگ و آموزش در ایجاد شهرهای سالم ، اظهار داشت: نظام شبکه و برنامه داوطلبان سلامت محله ساختار مناسبی برای اجرای برنامه شهر سالم است و باید سازماندهی شود.

وی تصریح کرد: در ایران جمعیت هزار نفری دارای یک خانه بهداشت بوده و این زیر ساختار منحصر بفرد بوده و می تواند بستر مناسبی برای انجام کارهای خوب در جهت ارتقای نظام سلامت باشد.

معاون وزیر بهداشت افزود: اگر کار را به مردم بسپاریم و از آنها حمایت کنیم بسیاری از کارهای استانها و شهرها به خوبی پیش می رود و امیدواریم شهر سالم در کشور گسترش یابد و نمونه های موفق در شهرهای سهند و مراغه امکان الگو برداری را میسر می سازد.

به گفته رییسی، بیش از ۳۰ شهر کاندید شهر سالم در کشور هستند و اکنون ارتقای خوبی در نظام سلامت رخ داده و تجارب دهه های ۶۹ و ۷۹ در ایران موفقیت برنامه را در شبکه بهداشت و درمان نشان می دهد.

ضرورت ایجاد محیط های سالم

مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نگاه این وزارتخانه به ایجاد محیط های سالم به خصوص شهر سالم است که شهرهای سهند و مراغه موفق به کسب گواهینامه شهر سالم شدند.

فرشید رضایی افزود: شهر مراغه توسط کمیته های تخصصی و سازمان جهانی بهداشت مورد ارزیابی قرار گرفت.

مراغه دومین شهر ایران بعد از سهند به عنوان شهر سالم انتخاب شد

مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت نیز در این مراسم گفت: مراغه دومین شهر ایران بعد از سهند به عنوان شهر سالم انتخاب شده و شهرهای سالم جوامع بشری را توانمندسازی می کنند.

حنان بلخی با بیان اینکه شبکه سازی و شاخص های توسعه پایدار در شهرهای سالم مدنظر است ، تصریح کرد: ایران اولین کشور در منطقه است که شبکه سازی شهرهای سالم را ایجاد کرده است .

به گزارش ایرنا، جهانشهر مراغه به عنوان شهری کهن از قلب تاریخ تمدن و علم با احساس نیاز به تغییراتی مثبت دبیرخانه شهر سالم را تشکیل داد.

دبیرخانه برنامه شهر سالم مراغه واقع در حوزه ریاست دانشکده علوم پزشکی مراغه و تحت نظارت فرمانداری شهرستان ویژه مراغه فعالیت نموده و نقش محوری در تسهیل گری اجرای برنامه و ایجاد زمینه همکاری و مشارکت نهادهای دولتی با تشکل های مردم نهاد را داراست و ۷ کمیته تخصصی ذیل این دبیرخانه با محوریت شش سازمان در حال فعالیت هستند که این ادارات و نهادها عبارتند از: شهرداری، معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی، بهزیستی، آموزش و پرورش، جمعیت هلال احمر، پلیس راهنمایی و رانندگی و روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی. همچنین بالغ بر ۱۵ سازمان مردم نهاد پیشبرد اهداف برنامه شهر سالم را در مراغه عهده دار هستند.

اندیشگاه برنامه شهر سالم مراغه نیز با عضویت مراکز آموزش عالی و پژوهشی شهرستان، زمینه سیاستگذاری سلامت آگاه از شواهد را در جهانشهر مراغه فراهم می کند.