شناسهٔ خبر: 70076129 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

لزوم تحویل برق بیشتر به بخش صنعت با هدف کمک به اقتصاد و اشتغال

ناظر عالی شورای مدیریت مصرف برق وزارت نیرو با تأکید بر اهمیت تحویل برق بیشتر به بخش صنعت با هدف کمک به اقتصاد و اشتغال گفت: با هدف کمک به رشد اقتصادی و افزایش تولید لازم است تا آنجا که امکان دارد، محدودیت کمتری برای بخش‌های مولد کشور اعمال شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت نیرو، توسعه نیروگاه‌های جدید حرارتی با تأکید بر رفع محدودیت و ارتقای توان، ساخت و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و اجرای طرح‌های بهره‌وری انرژی در شبکه‌های توزیع و انتقال برق از جمله اقداماتی است که وزارت نیرو با هدف افزایش ظرفیت تولید برق و تحویل آن به بخش‌های مختلف در دستور کار قرار داده است.

با این وجود با توجه به افزایش شتابان تقاضای مصرف برق در بخش‌های مختلف به‌ویژه بخش خانگی، ضرورت دارد مدیریت مصرف برق مورد توجه قرار گیرد، موضوع مهمی که متناسب با فصل گرم و سرد مکانیزم اجرای آن تغییر می‌کند.

به‌عنوان مثال در فصل گرم سال که مصرف برق در بخش خانگی به‌دلیل وارد مدار شدن سامانه‌های سرمایشی اوج می‌گیرد، تأمین حداکثری برق این بخش در عین توجه به برنامه‌های مدیریت مصرف مورد تأکید است و در فصل سرد سال نیز که میزان مصرف برق خانگی به شدت کاهش پیدا می‌کند، تحویل حداکثری برق به بخش صنعت مورد توجه قرار می‌گیرد.

مجموعه اقداماتی که نشان می‌دهد برای وزارت نیرو تأمین برق پایدار در بخش‌های مختلف از اهمیت بالایی برخوردار است و در صورت رعایت نکات صرفه‌جویی انرژی برق در فصل گرم سال و تحویل سوخت گاز و مایع کافی به نیروگاه‌ها در فصل سرد سال، مشکلی برای تأمین برق مورد نیاز بخش‌های مختلف ایجاد نمی‌شود.

راهبردهای وزارت نیرو برای مدیریت مصرف و تأمین حداکثری برق بخش‌های مختلف

نادر اشرف پور، ناظر عالی شورای مدیریت مصرف برق وزارت نیرو درباره راهبردهای وزارت نیرو برای مدیریت مصرف و تأمین حداکثری برق بخش‌های مختلف اظهار کرد: اصل مورد تأکید وزارت نیرو تأمین برق کلیه مشترکان در فصول مختلف است و متناسب با رشد مصرف و افزایش تعداد مشترکان برنامه‌های توسعه شبکه برق (در بخش‌های تولید و انتقال وتوزیع) تداوم پیدا می‌کند.

وی افزود: همانگونه که پیک مصرف گاز در زمستان و روزهای سرد سال است، پیک مصرف برق نیز در روزهای گرم و ایام تابستان (از نیمه تیر تا نیمه شهریور) اتفاق می‌افتد و اهمیت تأمین برق و نداشتن خاموشی در این ایام دوچندان می‌شود.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی بر ضرورت تأمین سوخت نیروگاهی کافی در فصل سرد اشاره و تصریح کرد: در زمستان اگر تأمین و ذخیره‌سازی سوخت نیروگاه‌ها از قبل پیش‌بینی و انجام شده باشد، مشکلی از بابت تأمین برق صنایع، منازل و سایر مشترکان برق رخ نمی‌دهد، چراکه پیک مصرف در زمستان به‌طور معمول ۲۵ تا ۳۰ درصد کمتر از پیک تابستان است

اشرف پور درباره چرایی اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق در فصل گرم سال نیز یادآور شد: در تابستان به‌دلیل افزایش مصارف صنعتی، کشاورزی، خانگی، تجاری و بخش‌های عمومی (اداری و روشنایی) و رو آوردن مشترکان به وسایل و سیستم‌های سرمایشی تولید برق با میزان مصرف آن تناسب ندارد و ناترازی اتفاق می‌افتد، وضعیتی که وزارت نیرو ناگزیر می‌شود با هماهنگی ارگان‌های ذی‌ربط برنامه‌های مدیریت بار را به اجرا درآورد.

ناظر عالی شورای مدیریت مصرف برق وزارت نیرو با تأکید بر اهمیت تحویل برق بیشتر به بخش صنعت با هدف کمک به اقتصاد و اشتغال اضافه کرد: با هدف کمک به رشد اقتصادی و افزایش تولید لازم است تا آنجا که امکان دارد، محدودیت کمتری برای بخش‌های مولد کشور اعمال شود و از طریق اعمال محدودیت موقت در بخش‌های غیرمولد با در نظر گرفتن ساعات مختلف شبانه روز فصول مختلف، شرایط تحویل برق بیشتر به بخش صنعت را فراهم کرد.

این گزارش می‌افزاید، در سال ۱۴۰۲، در مجموع ۳۳۳ هزار و ۱۷ میلیون کیلووات ساعت برق به بخش‌های مختلف کشور تحویل داده شده که نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش ۵.۲ درصدی داشت و در این بین بخش صنایع با ۳۶.۳ درصد مصرف برق عنوان پرمصرف‌ترین بخش را در سال ۱۴۰۲ به خود اختصاص داد.