به گزارش جماران؛ به نقل از مدیسن نت، سرپرست تیم تحقیق دکتر «سای ینداموری»، از مرکز جامع سرطان رازول پارک در نیوجرزی، میگوید: «به نظر میرسد متفورمین به افزایش مزایای داروهای ایمونوتراپی که برای مبارزه با تومورهای ریه استفاده میشوند، کمک میکند.»
مهر نوشت؛ با این حال، یک نکته مهم در یافته جدید وجود داشت.
ینداموری گفت: «مطالعه ما نشان میدهد که اثر ضد سرطانی متفورمین فقط در افراد چاق فعال است.»
به گفته محققان، دادههای قبلی نشان داده بود که متفورمین ممکن است مزایای ضد سرطانی داشته باشد، اگرچه آزمایشهای بالینی نتوانسته بودند این موضوع را تأیید کنند.
این مطالعه شامل ۵۱۱ بیمار سرطان ریه با شاخص توده بدنی ۲۵ یا بالاتر (بالاتر از آستانه اضافه وزن / چاقی) و ۲۳۲ بیمار با BMI کمتر از ۲۵ بود که اضافه وزن در نظر گرفته نمیشد.
همه شرکت کنندگان مبتلا به سرطان ریه سلول غیر کوچک (NSCLC) بودند که شکل اصلی این بیماری است، و همه تحت عمل جراحی برای برداشتن تومور ریه قرار گرفتند.
گروه دوم شامل ۲۸۴ بیمار دارای اضافه وزن و ۱۸۴ بیمار بدون اضافه وزن مبتلا به NSCLC بودند که نوعی ایمونوتراپی به نام مهارکننده نقطه ایمن دریافت کردند.
ینداموری گفت: «مطالعه ما نشان میدهد که اثر ضد سرطانی متفورمین تنها در زمینه چاقی فعال است. ما در بیماران دارای اضافه وزن که متفورمین مصرف کرده و تحت عمل جراحی قرار گرفتند، مدت طولانیتر زنده ماندن بدون عود بیماری مشاهده کردیم.»
متفورمین چگونه اثر ضد سرطانی دارد؟ مطالعات انجام شده بر روی موشها نشان میدهد که به نظر میرسد این دارو آسیبهایی را که چاقی میتواند به سیستم ایمنی بدن انسان وارد کند کم میکند.
این دارو ممکن است داروهای سرطان متمرکز بر سیستم ایمنی را مؤثرتر کند، اما فقط در بین افراد چاق.
ینداموری گفت: «ما معتقدیم یافتههای ما منطقی برای آزمایش ترکیبات دارویی است که ممکن است پتانسیل پیشگیری یا درمان مؤثرتر سرطان ریه را در این مجموعه رو به افزایش بیماران داشته باشد.»
وی افزود: «متفورمین ۳۰ سال است که استفاده میشود و یکی از قابل دسترس ترین و مقرون به صرفه ترین داروها از هر نوع است. اگر بتوانیم آن را برای مبارزه با سرطان تغییر کاربری دهیم، بسیار هیجان انگیز است.»