شناسهٔ خبر: 70071955 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: آی‌تی‌‌من | لینک خبر

بسته جدید محدودیت‌های آمریکا علیه صنعت تراشه چین

آمریکا، در سومین دور سرکوب صنعت نیمه‌رسانای چین در سه سال اخیر، صادرات به ۱۴۰ شرکت از جمله شرکت سازنده تجهیزات تراشه سازی «نورا تکنولوژی» را محدود می‌کند.

صاحب‌خبر -
آی‌تی‌من- اقدامات آمریکا برای مهار پیشرفت صنعت تراشه چین، به شرکت‌های تراشه سازی «پایوتِک» و «سای کریر تکنولوژی» هم آسیب می‌زند زیرا به دنبال جلوگیری از ارسال تراشه‌های حافظه پیشرفته و سایر ابزارهای تراشه سازی است.

این اقدام، یکی از گسترده‌ترین اقدامات دولت بایدن برای فلج کردن توانایی چین برای دسترسی و تولید تراشه‌هایی است که می‌توانند به پیشرفته هوش مصنوعی برای کاربردهای نظامی‌کمک کنند.

همچنین محدودیت‌های جدید درست چند هفته قبل از آغاز ریاست جمهوری ترامپ انجام می‌گیرد که انتظار می‌رود بسیاری از اقدامات دوران بایدن علیه چین را حفظ کند.

به گفته منابع آگاه، بسته محدودیت‌های جدید شامل محدودیت ارسال تراشه‌های اچ بی ام به چین، محدودیت‌های جدید برای ۲۴ ابزار تراشه سازی و سه ابزار نرم افزاری و محدودیت‌های صادراتی جدید در زمینه تجهیزات تراشه سازی تولید شده در کشورهای دیگر از جمله سنگاپور و مالزی است.

کنترل‌های صادراتی علیه چین به زیان شرکت‌هایی شامل لام ریسرچ، KLA و اپلاید متریالز و شرکت‌های غیرآمریکایی مانند شرکت سازنده تجهیزات تراشه سازی ASM International خواهد بود.

در میان شرکت‌های چینی که با محدودیت‌های جدید مواجه هستند، حدود ده‌ها شرکت نیمه‌رسانا، دو شرکت سرمایه‌گذاری و بیش از ۱۰۰ سازنده تجهیزات تراشه سازی هستند.

قانونگذاران آمریکایی می‌گویند بعضی از این شرکت‌ها با شرکت هواوی همکاری دارند که تحت تحریم‌های آمریکا بوده و اکنون در قلب تولید و توسعه تراشه پیشرفته چین قرار گرفته است.

این شرکت‌ها به لیست سیاهی اضافه می‌شوند که فروش شرکت‌های آمریکایی را به آنها بدون دریافت مجوزهای ویژه، ممنوع می‌کند.

چین در سال‌های اخیر در واکنش به تشدید محدودیت‌های صادراتی آمریکا و کشورهای دیگر، تلاش برای خودکفایی در صنعت نیمه‌رسانا را مضاعف کرده است. با این حال، در توسعه تراشه‌های هوش مصنوعی از غول‌های صنعت تراشه مانند انویدیا و در تولید تجهیزات تراشه از غول‌هایی مانند شرکت ASML، چند سال عقب قرار دارد.

آمریکا همچنین قصد دارد محدودیت‌های بیشتری را علیه شرکت SMIC که بزرگترین تولیدکننده تراشه قراردادی چین است و در سال ۲۰۲۰ در لیست سیاه قرار گرفت، اعلام کند. آمریکا با وجود تحریم‌هایی که وضع کرده، مجوزهای صادرات کالاها به ارزش میلیاردها دلار به این شرکت را صادر کرده است.

بر اساس گزارش رویترز، برای نخستین بار، آمریکا دو شرکت را که در تراشه‌ها، سرمایه‌گذاری می‌کنند، به لیست سیاه اضافه می‌کند. شرکت سرمایه‌گذاری خصوصی «وایز رود کپیتال» و «وینگ تِک تکنولوژی» چین به این لیست اضافه خواهند شد. درخواست شرکت‌هایی که به دنبال دریافت مجوز برای فروش به شرکت‌های تحت تحریم هستند، معمولا رد می‌شود.

 
 
مرجع : ايسنا