به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیر جهادکشاورزی خوسف گفت: سطح زیرکشت گل نرگس در خوسف ۲۷ هکتار است و پیشبینی میشود از این سطح بیش از ۱۳ میلیون شاخه گل برداشت شود.
خبیری افزود: هرچند سطح زیرکشت گل نرگس در خوسف کم است، اما ارزش افزوده آن در واحد سطح بالاست به طوری که اگر شرایط آب و هوایی مناسب باشد و بارانهای پاییزی هم به مدد نرگسکاران بیاید عایدی آنها میلیاردی است.
وی عایدی نرگسکاران را برای سال زراعی پیشرو حدود ٦٠٠ میلیارد ریال و با در نظر گرفتن فروش شاخهای به طور متوسط ٤ هزار تومان اعلام کرد.
خبیری گفت: بخش عمده سطح زیرکشت گل نرگس هم از قبل بهصورت پراکنده بوده در باغهای میوه است، اما اکنون به سمتی حرکت میشود که ایجاد مزارع یکدست و وسیعتر در دستور کار قرار گیرد تا به لحاظ اقتصادی به صرفهتر باشد.
مدیر جهادکشاورزی خوسف گفت: در زمینه سطح زیر کشت خراسانجنوبی رتبه پنجم را دارد و خوسف هم در استان رتبه اول را داراست.
خبیری افزود: آنچه گل نرگس خوسف را در ایران ممتاز کرده شرایط اقلیمی و آب و هوایی و رطوبت کم و خشکی منطقه است که سبب شده تا عطر و اسانس نرگس خوسف نسبت به بقیه نقاط کشور بهتر و باکیفیتتر باشد.
وی گفت: هر چه ساقه گل نرگس بلندتر باشد بازار پسندتر است به همین دلیل بهدنبال این هستیم که گلهای نرگسی با ساقههای بلندتر تولید کنیم و همچنین تولید گل در واحد سطح را افزایش دهیم.
مدیر جهادکشاورزی خوسف همچنین کشت قراردادی و پرداخت تسهیلات به نرگسکاران از طریق نهادهای حمایتی را ازجمله برنامههای تدوین شده برای توسعه این محصول مزیتدار عنوان کرد و افزود: در نظر داریم پیازهای مرغوبی را اصلاح نژاد کرده و تولید کنیم تا گلهای نرگس مرغوبتری به بازار تحویل شود.
خبیری عمده بازار مصرف گل نرگس را هم بیرجند، زاهدان، اصفهان، مشهد و تهران اعلام کرد و گفت: در سالهایی که گل زیاد است بازار روزمره گل نرگس کشش خرید آن را ندارد پس باید در راستای صادرات گل نرگس اقدامات خوبی انجام شود و دیگر این که فرآوری این گل بهویژه اسانسگیری آن را در دستور کار قرار دهیم، چون این کار در کشور انجام نمیشود.
وی گفت: موضوع دیگر در این زمینه افزایش ماندگاری آن از یک هفته تا دو، سه ماه است که امیدواریم شرکتهای دانشبنیان به کمک این محصول استراتژیک خراسانجنوبی آمده و زمینههای فرآوری و ماندگاری آن را فراهم کنند.