به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام سید مصطفی حسینی شامگاه دوشنبه در نشست تخصصی وقف با موضوع آسیب شناسی مسائل وقفی و قوانین و مقرارت وقفی با بیان اینکه جایی که مردم نیاز را متوجه شوند، اعتماد میکنند و برای کمک میشتابند، افزود: اوقاف میتواند در موضوعات وقف و حوزههای علمیه، وقف و دانشبنیانها، وقف و حوزههای اقتصاد و وقف و حوزههای اجتماعی میزهای تخصصی برگزار و در این موضوعات فرهنگسازی کند.
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه وقف یکی از مردم پایهترین مجموعههاست و بنیان وقف با مشارکت مردم شکل می گیرد، گفت:مساله وقف مساله یک سازمان نیست و باید بر اساس پیشبینی شریعت، تأمینکننده نیازهای دینی و سپس سایر نیازهای اجتماعی باشد.
وی با بیان اینکه گاهی در موضوعات کشوری چالشهایی برای وقف ایجاد میشود، عنوان کرد: اگر سازمان اوقاف تدبیر نیندیشد، شاید مدیریت استان نتواند کارهای لازم را انجام دهد، هرچند استان میتواند ظرفیتسازی کند.
نماینده ولیفقیه در استان زنجان با تأکید بر شفافسازی برای ارتقای اعتماد عمومی، افزود: به عنوان مثال با وجود اهتمام هیات امنای حسینیه اعظم زنجان در راستای شفافسازی درآمدها، تلاش کافی را انجام ندادیم تا مردم در جریان نذورات و نحوه هزینه کردهای درآمدها قرار گیرند.
حسینی ادامه داد: اگر اوقاف بتواند با علما و افراد و شخصیتهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی تشریک مساعی کند ظرفیت عظیمی برای وقف و موقوفات در استان وجود دارد و باید در این خصوص مطالعات لازم انجام شود.
درآمد موقوفات استان زنجان از سال ۹۷ رو به رو رشد بوده است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه از سال ۹۷ روند درآمد موقوفات استان رو به رو رشد بوده است، عنوان کرد: ۱۱۵ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ درآمد داشتیم که در راستای نیت واقف هزینه میشود و تلاش کردیم به همه فعالیتهای فرهنگی، قرآنی، دینی و اجتماعی در استان کمک کنیم.
حجتالاسلام مختار کرمی با ابراز نارضایتی از همکاری مردم و مسئولان با اوقاف و وجود تحلیلهای نادرست نسبت به موقوفات، گفت: موقوفات در اختیار ولیفقیه و نماینده ولیفقیه در سازمان اوقاف است و اداره اوقاف نقش متولی و ناظر را دارد.
وی با بیان اینکه موقوفات استان برای سرمایهگذاری یک ظرفیت استثنایی دارد، تصریح کرد: این دستگاه ظرفیت سرمایهگذاری یک هزار میلیارد تومانی دارد اما یک نفر از مسئولان هم از این موضوع استقبال نکرد.
کرمی با بیان اینکه اوقاف میتواند در رونق تولید و اقتصاد و ایجاد اشتغال به بخشهای مختلف کمک کند، اظهار کرد: علاوه بر عدم استقبال سایر دستگاهها، طرحهایی که ما آغاز کردیم را نیز با دلایل واهی متوقف کردند.
وی تعداد موقوفات و رقبات استان زنجان را به ترتیب نزدیک به ۲ هزار و ۹۰۰ و ۳۰ هزار برشمرد و گفت: یک هزار و ۴۷۲ مسجد و ۱۳۲ امامزاده در استان داریم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با بیان اینکه ۱۹۷ روستا موقوفه داریم و اینها به اندازه یک مغازه در شهر زنجان درآمد ندارد، خاطرنشان کرد: به دلیل لزوم تعامل با مردم نمیتوانیم با آنها درگیر شویم.
وی با بیان اینکه در استان زنجان املاک قابل توجهی در اختیار مردم است، تصریح کرد: هرساله پروندههای زیادی برای استیفای حقوق موقوفات تشکیل میشود که در سال گذشته یک هزار و ۳۲۵ پرونده قضائی داشتیم.