شناسهٔ خبر: 70058395 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

معافیت مالیات موسسات قرآنی در سال آینده ادامه خواهد داشت

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ادامه معافیت مالیاتی موسسات قرآنی در سال آینده موافقت کردند؛ همان موضوعی که پنج مدیر ارشد قرآنی کشور از معاون اول رئیس جمهوری خواسته بودند.

صاحب‌خبر -

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، پنج مدیر ارشد قرآنی کشور هفته گذشته از محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهوری خواستند تا دولت ضمن اصلاح لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، ترتیبی دهد تا معافیت مالیاتی موسسات قرآنی همچنان ادامه داشته باشد.

حجت الاسلام سیدمصطفی حسینی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اعلام خبر درخواست اصلاح لایحه قانون مالیات‌های مستقیم گفت که در ششم آذر طی نامه‌ای با امضای مشترک وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر آموزش و پرورش، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه از معاون اول رییس جمهور خواسته شده است تا قبل از طرح لایحه در مجلس شورای اسلامی، بخش مربوط به معافیت مالیاتی موسسات قرآنی اصلاح و تدبیری شود تا همچون گذشته اجرا شود.

وی با اشاره به اینکه طبق تبصره (ل) ماده ۱۳۹ قانون مالیات‌های مستقیم، تمامی موسسات قرآنی مردمی در صورت تنظیم دفاتر قانونی و ارائه اظهارنامه مالیاتی از پرداخت هرگونه مالیات معاف می‌باشند، گفت: متاسفانه مطلع شدیم در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم که در ۱۷ آبان سال گذشته از سوی دولت سیزدهم به مجلس ارائه شده است، اصلاح و حذف ۱۰۰ درصدی و تقلیل معافیت مالیاتی پیشنهاد شده است.

نماینده ولی فقیه در استان زنجان ضمن قدردانی از حجت الاسلام محمد قمی، رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی که این موضوع را به صورت خاص پیگیری کرده، ابراز امیدواری کرد و گفت: پیگیری و تلاش خواهیم کرد تا با برقراری معافیت مالیاتی، نقش موسسات قرآنی در توسعه فرهنگ قرآنی را تسهیل نماییم.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت شب یکشنبه ۱۱ آذر و در جریان رسیدگی به بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، با تصویب بند ث تبصره یک این لایحه به شرح زیر موافقت کردند:

ث- میزان معافیت درآمد مشمول مالیات سالانه مستغلات اشخاص فاقد درآمد موضوع ماده (۵۷) قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحی مصوب ۲۷ /۱۱ /۱۳۸۰ و میزان معافیت درآمد مشمول مالیات سالانه مالیات بر درآمد مشاغل موضوع ماده (۱۰۱) قانون مذکور مبلغ دو میلیارد ریال تعیین می‌شود. همچنین درآمد سالانه مشمول اشخاص موضوع بند «ل» ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم تا معادل دو برابر سقف مالیاتی ماده (۸۴) قانون مذکور معاف است و مازاد بر آن حسب مورد به نرخ قانون مالیات‌های مستقیم مشمول مالیات است.

فعالیت‌های انتشاراتی، مطبوعاتی و قرآنی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و دستگاه‌های ذی‌ربط و مصادیق تولیدات فرهنگی در ماده ۶ قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب از معافیت مندرج در بند «ل» ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم برخوردار خواهند بود.

در این جلسه حجت الاسلام حسنعلی اخلاقی امینی نماینده کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: بر اساس تبصره یک مجموعه‌های قرآنی که زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند معافیت دارند. دارالقرآن زیرنظر سازمان تبلیغات است و این مجموعه‌ها نیز می‌توانند معاف باشند؛ لذا در کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح شد و این کمیسیون سازمان تبلیغات اسلامی را در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مرتبط با کار‌های قرآنی این دو مجموعه معافیت قائل است.

نماینده مردم مشهد و کلات با استناد به برنامه توسعه هفتم بر تقویت برنامه‌های قرآنی تاکید کرد و گفت: مجموعه موسسات قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طبق لایحه دولت معاف از مالیات هستند و ما پیشنهاد دادیم که موسسات قرآنی زیرنظر سازمان تبلیغات اسلامی نیز معاف باشند.