شناسهٔ خبر: 70068427 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

تلاش برای حل بحران کارگران مهاجر نپالی با حمایت ILO

سازمان جهانی کار و آژانس توسعه سوئیس برای کمک به کارگران مهاجر نپالی اعلام آمادگی کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از سازمان جهانی کار، کارگران مهاجر نپالی شاهرگ حیات اقتصاد این کشور هستند و بخش قابل ملاحظه‌ای از نیروی کار این کشور در خارج نپال شاغل هستند. با این حال، مهاجرت‌های شغلی کارگران نپالی معمولاً با استثمار، شرایط بی‌ثبات شغلی و حمایت حقوقی ناچیز همراه است. 

با تشخیص فوریت رسیدگی به این مسائل، دفتر آسیای سازمان جهانی کار و کمیسیون حقوق بشر در نپال با دعوت از شرکای اجتماعی و همچنین با اخذ کمک از آژانس توسعه و همکاری سوئیس (SDC) تلاش کردند تا سازوکاری برای کمک به کارگران مهاجر نپالی ایجاد کنند. سازمان جهانی کار در چهارچوب هدف راهبردی تحقق «کار شایسته» کمک‌هایی را در این رابطه به نپال ارائه کرده است. 

نعمان اوزجان، مدیر سازمان جهانی کار در شبه قاره هند، با تأکید بر نقش ضروری کارگران مهاجر، گفت: حواله‌های پول ارسالی کارگران مهاجر نپالی برای خانواده‌هایشان در نپال فقط کمک خانواده‌های آن‌ها نیست، بلکه اقتصاد کل نپال را تقویت و حفظ می‌کند. بیش از ۲ میلیون نفر از جمعیت ۲۸ میلیونی نپال (۷ درصد) طی دو سال گذشته خارج از کشور برای کار مهاجرت کرده‌اند. در حالی که کمک‌ها و مبالغی که با ارز کشورهای خارجی به داخل نپال می‌فرستند، فقر را در این کشور کاهش داده و اقتصاد را تقویت کرده است اما هزینه‌های شخصی آنان برای مهاجرت اغلب زیاد است.

در این نشست همچنین درباره وضعیت کارگران زن مهاجر از کشور نپال نیز بحث و گفتگو شد. شکاف‌های سیستمی که بسیاری از نپالی‌ها را وادار به جستجوی کار در خارج از کشور کرده است، مورد بررسی قرار گرفت. کارگران مهاجر اغلب با چالش‌های مهمی روبرو هستند. حقوق آن‌ها برای خودشان در کشور مقصد بسیار کم است و برخی حداقل غیراستاندارد غذا، دارو و مسکن را تهیه کرده و برخی فاقد مسکن هستند. آنان کیفیت زندگی خود را تا جای ممکن کاهش دادند تا بتوانند بخشی از حقوق خود را برای خانواده خود در نپال بفرستند. 

با این اوصاف، در این نشست مشورتی با شرکای اجتماعی در نپال و از جمله آژانس‌های دولتی، آژانس‌های سازمان ملل متحد، اتحادیه‌های کارگری، رسانه‌ها و سازمان‌های مدنی، توافق شد که با حمایت آژانس توسعه سوئیس و سازمان جهانی کار، شرایط بهتر حقوقی و قانونی برای کارگران مهاجر نپالی در کشورهای مقصد رقم زده شود. 

در پایان این نشست قطعنامه‌ای توسط شرکت کنندگان پیرامون موضوعاتی مانند نقض حقوق کارگران مهاجر، استخدام عادلانه، تبعیض جنسیتی میان کارگران مهاجر نپالی و راهبردهایی برای بازگشت و بکارگیری کارگران در داخل و… صادر شد.

انتهای پیام/