شناسهٔ خبر: 70064987 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: طرفداری | لینک خبر

قرص یوگا می‌تواند اضطراب را متوقف کند

صاحب‌خبر -

طرفداری تایمز | اولین واکنش برای مبتلایان به حمله اضطرابی متفاوت است.

حتماً شما نیز تجربه کرده اید. تپش قلب، سخت شدن تنفس، سردرد و از دست دادن تمرکز، تعریق دست و پا و صورت

این وضعیت زمانی بدتر می شود که فرد در یک مکان عمومی، یک سوپرمارکت یا در محل کار باشد.

اما اگر در میان این هرج و مرج، قرصی وجود داشته باشد که آرامش آنی را فراهم کند و بتواند چنین حمله‌ای را تسکین دهد، چه؟

دانشمندان ممکن است راهی برای چنین حالتی کشف کرده باشند که آن را «قرص یوگا» می نامند.

 

«قرص یوگا» چیست؟

دانشمندان  یک مسیر مغزی را شناسایی کرده‌اند که بلافاصله اضطراب را از بین می‌برد. مطالعه جدید در مجله علمی Nature Neuroscience منتشر شده است و نشان می‌دهد که چگونه مدار مغزی فوق‌الذکر تنفس ارادی را تنظیم می‌کند و به ما اجازه می‌دهد تنفس خود را آهسته و ذهن خود را آرام کنیم.

به گفته سانگ هان، نویسنده ارشد این مطالعه، این کشف پتانسیل تولید داروهای جدیدی را باز می‌کند که حالت آرامش حین کار تنفسی، مدیتیشن یا یوگا را تقلید می‌کند.

این کشف به توضیح آنچه در مورد آرامش نمی‌دانیم کمک می‌کند.

مدت‌هاست که می‌دانیم می‌توانیم الگوهای تنفس خود را کنترل کنیم تا حالت ذهنی خود را تغییر دهیم. مثلاً وقتی استرس داریم، ممکن است نفس عمیق و آهسته بکشیم تا احساس آرامش کنیم.

با این حال، دانشمندان متوجه نشدند که این وضعیت چگونه اتفاق می‌افتد. کدام بخش‌های مغز تنفس ما را کند می‌کند و چرا این کار باعث آرامش ما می‌شود.

اکنون آنها می‌دانند که گروهی از سلول‌ها در قشر مغز وجود دارد که پیام‌هایی را به ساقه مغز می‌فرستد و آن‌ها نیز به نوبه خود اطلاعات را به ریه‌ها می‌فرستند. این همان «مدار» فوق‌الذکر است.

کاربردهای عملی این کشف همان چیزی است که آن را بسیار مهم می کند.

این کشف به‌طور بالقوه می‌تواند یک دسته کاملاً جدید از داروها را تولید که می‌توانند به طور خاص اختلال اضطراب را مورد هدف قرار دهند.

قرص جدید یوگا می‌تواند بازی را تغییر دهد

داروهای فعلی و رایج ضد اضطراب نواحی مختلفی از مغز را هدف قرار می‌دهند که فرآیندها و رفتارهای مغز را کنترل می‌کنند.

به همین دلیل است که این داروها برای همه به یک شکل کار نمی‌کنند و ممکن است عوارض جانبی ناخواسته‌ای برجای بگذارند. با کشف جدید هدف قرار دادن این مدار مغزی مشخص، دارو را مؤثرتر می‌کند و عوارض جانبی بالقوه را کاهش می‌دهد. در موارد شدید، استفاده از چنین قرصی ممکن است برای هدف قرار دادن اضطراب مؤثرتر از انجام تمرینات تنفسی باشد.

این دانشمندان در تلاش برای یافتن مداری هستند که عکس این مدار عمل می‌کند، یک مدار تنفس سریع که اضطراب را افزایش می‌دهد.

آن‌ها می‌گویند «برای هدف قرار دادن مدار تنفس آهسته، باید مدار مخالف را درک کنیم، بنابراین می‌توانیم از هدف قرار دادن آن برای رفع اضطراب اجتناب کنیم».

در حالی که هان امیدوار است یافته‌های او به یک «قرص یوگا» منجر شود، احتمالاً راه زیادی در پیش است. او می‌گوید این تحقیق و آزمایش‌های بالینی متعاقب آن ممکن است تا 10 سال طول بکشد و هیچ چیز قطعی نیست.