شناسهٔ خبر: 70064726 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

لاوروف: طرح آتش‌بس غرب راهی به سوی صلح نیست

تهران-ایرنا- «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز (دوشنبه) اعلام کرد که مسکو برخلاف ادعاهای غرب، معتقد است که آتش‌بس به بهبود وضعیت اوکراین کمک نمی‌کند، زیرا که منجر به صلح پایدار نخواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، سرگئی لاوروف در نشستی با پیتر سیجارتو همتای مجارستانی خود، گفت: ما در مورد آنچه اخیرا از غرب می‌شنویم، روز به روز نگران‌تر می‌شویم.

وی در این باره تصریح کرد: غرب – بروکسل، لندن، پاریس و واشنگتن – شروع به مطرح کردن ایده آتش‌بس به عنوان ابزاری برای فرصت دادن به اوکراین کرده‌اند تا کی‌یف بتواند بار دیگر به تسلیحات پیشرفته دوربرد مجهز شود. البته که این راهی به سوی صلح نیست.

وزیر امور خارجه روسیه اظهار کرد: به نظر می‌رسد که رهبران غربی دستورات [ولودیمیر] زلنسکی را انجام و به تمام خواسته‌های او تن می‌دهند.

لاوروف با بیان اینکه موضع غربی‌ها این بوده که «هیچ صحبتی درباره اوکراین بدون حضور این کشور» نمی‌کنند، افزود: اما اینکه آنها بیش از دو سال است که در مورد روسیه تحت به اصطلاح «فرمول زلنسکی» بدون حضور روسیه بحث می‌کنند، ظاهرا کسی را نگران نمی‌کند.

به گفته این دیپلمات ارشد روسیه خاطرنشان کرد: همان‌طور که پوتین اعلام کرده است، ما آماده گفت‌وگوهای صادقانه هستیم.

وزیر امور خارجه مجارستان نیز در دیدار با همتای روسی خود، خواستار افزایش تلاش‌ها به منظور یافتن راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای وضعیت اوکراین در بحبوحه افزایش خطرات تشدید تنش‌ها شد.

پیتر سیجارتو با اشاره به اینکه «هزار روز گذشته نشان داده است که این جنگ نمی‌تواند در میدان نبرد حل شود»، تاکید کرد که دولت مجارستان قصد دارد ماموریت صلح خود را با شدت بیشتری دنبال کند، چراکه «خطر تشدید تنش‌ها در اوکراین اکنون بسیار بالاتر از هر زمان دیگری است.».

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

اوکراین همواره واگذاری زمین در ازای صلح را رد کرده است. اما رئیس جمهوری روسیه اعلام کرده است که اگر اوکراین جاه‌طلبی‌های خود را در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) کنار بگذارد و نیروهای خود را از چهار منطقه اوکراینی که مسکو مدعی آن است، خارج کند، مسکو آتش را متوقف کرده و وارد مذاکرات صلح خواهد شد.