شناسهٔ خبر: 70061257 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

زندگی ماشینی و کم تحرکی عامل ابتلا به کبدچرب است

سلامت کبد و مبتلانشدن به کبد چرب ازاهمیت بسزایی برخورداراست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،فوق تخصص گوارش و کبدو عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهدگفت: کبد وظایف بسیاری از جمله مسمومیت‌زدایی از متابولیت‌ها، ساخت پروتئین و تولید آنزیم‌های مورد نیاز برای هضم غذا، مقاومت در برابر عفونت‌ها؛ همچنین ذخیره آهن در بدن را دارد.

دکتر علی بهشتی نامدار، با اشاره به اینکه کبد دومین عضو بزرگ در بدن انسان است که با وزنی حدود ۱ تا ۱.۵ کیلوگرم بیش از یک لیتر خون را در هر دقیقه تصفیه می‌کند، افزود: در واقع کبد فاکتور‌های مضر مواد غذایی را می‌گیرد و آنها را به صورت بدون ضرر وارد سیستم‌های دیگر بدن می‌کند. 

وی گفت: کبد به طور طبیعی خود را با سلول‌هایی ترمیم و پاکسازی می‌کند؛ اما اگر فاکتور‌های منفی وارد آن شده باشند، در این کار اختلال رخ می‌دهد و یکی از این فاکتور‌های منفی رسوب بیش از حد چربی در کبد است. 

دکتر بهشتی نامدار با بیان اینکه کبد چرب باعث هیچ علامتی نشود و بثورات پوستی ارتباطی با کبد چرب نداردهم افزود: کنترل دقیق دیابت و جلوگیری از اضافه وزن راهکار پیشگیری کننده از ابتلا به دیابت است. 

وی با اشاره به اینکه بی‌اشت‌هایی می‌تواند یکی از نشانه‌های بروز مشکل در کبد باشد بخصوص زمانی که اشتهای شما به طور ناگهانی تغییر می‌کند، ممکن است دلایلی مانند افسردگی و بیماری کبد وجود داشته باشد،گفت: خستگی مزمن، خواب نامنظم، مشکلات حافظه، نوسانات وزن، خارش پوست، زردی چشم ها، ادرار تیره و... از نشانه‌های اختلال در عملکرد کبد است.

دکتر بهشتی نامدار افزود: افزایش میزان چربی شکمی که با شاخص اندازه دور کمر اندازه‌گیری می‌شود، نسبت به چاقی کل بدن شاخص مهم‌تری برای بروز بیماری کبد چرب است. 

وی گفت: کاهش وزن مناسب و سالم، انتخاب مواد غذایی مناسب، کاهش چربی شکم به کمک ورزش کردن برای بیماران مبتلا به کبد چرب مفید است.