به گزارش ایکنا به نقل از روزالیوسف، ابراهیم الهدهد، رئیس اسبق دانشگاه الازهر دیروز، 11 آذر در سمینار تفسیر و جنبههای اعجاز قرآن در دانشگاه الازهر با موضوع «کلونی زنبور عسل در قرآن بین اعجاز بلاغی و اعجاز علمی» اظهار کرد: علما و کاوشگران در اعماق کیهان روز به روز اسرار جدیدی را کشف میکنند و به پیشرفتهای علمی در همه زمینهها دست یافتهاند؛ اما این پیشرفتها در مقایسه با کشفیات قرآن اندک است.
وی افزود: اعجاز قرآن به ما میگوید که علم ما در مقایسه با راز و رمزهای خداوند درباره مخلوقاتش در جهان، ناقص است و حق تعالی، نسبت به اسرار و رازهای قرآن داناترین است.
ابراهیم الهدهد با تأکید بر ضرورت تدبر در مفاهیم قرآن درباره هستی گفت: قرآن دیدگاه جامعی را درباره هستی و زندگی موجودات زنده ارائه داده است و دیدگاه کامل و دقیقی را پیش روی ما میگذارد تا عقل بشری به پژوهش و تلاش برای درک اسرار قرآن تشویق شود.
رئیس سابق دانشگاه الازهر تصریح کرد: زندگی زنبور عسل، الگویی ایدهآل در سازماندهی و برنامهریزی است که درس مهمی در زندگی به ما میدهد و قرآن به صورت دقیق حقایقی درباره زنبور عسل را برای ما شرح داده است.
مصطفی ابراهیم، عضو کمیته اعجاز علمی در مجمع پژوهشهای اسلامی مصر نیز در این سمینار گفت: زنبور، نمونه زنده اعجاز الهی است و زنبورها به شیوهای عجیب و منظم کار میکنند تا بتوانند تنوع زیستی و تولید مثل را حفظ کنند.
وی افزود: علم به ما نشان داده است که یک سوم غذای انسان از جمله سبزیجات و میوهها، عمدتاً به تکنیک ذاتی زنبورها بستگی دارد که همان فرآیند گردهافشانی است و منجر به تولید میوهها و دانههای سالم میشود.
گفتنی است، سمینار «تفسیر و ابعاد اعجاز قرآن» روزهای یکشنبه هر هفته با نظارت شیخ الازهر و با حضور علما و کارشناسان در مسجد جامع الازهر برگزار میشود و هدف از آن تبیین مفاهیم و اسرار علمی قرآن کریم است.
انتهای پیام