شناسهٔ خبر: 70053838 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

توکلی زاده: نهادهای انقلابی باید در حوزه فرهنگ به صورت یک جبهه واحد عمل کنند

معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه کار فرهنگی بدون مردم شدنی نیست گفت: مدیران نهادهای انقلابی باید به صورت یک جبهه واحد و با مردمی‌سازی در امور فرهنگی وارد شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، همایش «شهر آرمانی» با موضوع تبیین فعالیت‌های فرهنگی شهر تهران صبح امروز با حضور مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران و محمدامین توکلی‌زاده معاون اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد.

توکلی زاده در این نشست با اشاره به سخن رهبر انقلاب مبنی بر اینکه فرهنگ مثل هوا است گفت: ما در حوزه فرهنگ با یک صف کشی واقعی دشمن مواجهیم. اقتدار فرهنگی می‌تواند اقتدارهای دیگر را در خود داشته باشد. اما معمولاً در شهرداری‌ها به دلیل کارهای وسیع و عرصه گسترده‌ای از خدمت، فرهنگ به حاشیه رانده می‌شود.

وی افزود: امروز اما نفوذ و ضریب کار مدیریت فرهنگ در شهرداری زیاد است. یکی از کارهایی که در این حوزه اتفاق افتاد اصلاح این انگاره بود که شهرداری در فرهنگ مسئولیت دارد و باید به آن ضریب داده می‌شد. در ادوار گذشته هم کار فرهنگی انجام می‌شد اما باید اولویت پیدا می‌کرد تا در همه امور دارای عرصه فعالیت بشود.

توکلی زاده همچنین گفت: شهروند در شهر مهمترین عنصر است این یعنی مدیریت انسان. ما برای ساختمان و کوچه و خیابان کار نمی‌کنیم. ۱۰۰ هزار نیروی شهرداری در ۲۲ منطقه تهران برای شهروندان کار می‌کنند. وجه ممیزه مدیریت جهادی و انقلابی توجه به شهروندان است.

وی با اشاره به اینکه برای دغدغه‌مندان فرهنگ، فرصتی طلایی است که شهردار تهران به بحث فرهنگ اهمیت می‌دهد اظهار کرد: این فرصت برای همه جبهه فرهنگی فراهم است. تحول نرم افزاری جزو ۴ تحول اصلی شهر تهران بود و فرهنگ محور اصلی است و هویت دال مرکزی آن است.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران ضمن بیان اینکه در موضوع هویت هر جا کم گذاشتیم ضربه خوردیم گفت: در هویت اسلامی اگر کم گذاشتیم سبک زندگی غربی رواج یافت.

در هویت انقلابی اگر کم کاری کردیم ضد انقلاب وارد شد و در هویت ملی چشم طمع به حوزه ملیت ما ایجاد شد. از این رو دال مرکزی مدیریت فرهنگی اجتماعی شهر تهران هویت قرار گرفت. علاوه بر هویت ملی، انقلابی هویت‌های قومی هم مهم است. ما در برخی مناطق پیوستگی اجتماعی نابی به صورت یک قومیت داریم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه شهرداری کردن به تنهایی میسر نیست گفت: ۱۰ میلیون جمعیت در جغرافیای بزرگ تهران که جغرافیای فرهنگی آن بسیار بزرگ‌تر است زندگی می‌کنند. تهران به عنوان چشم انداز جهان اسلام مطرح شده و جنبه الگو سازی دارد. در این جنبه گسترده و متنوع شهرداری به تنهایی کاری نمی‌تواند بکند.

توکلی زاده با اشاره به بسیج محلات و مساجد و مشارکت آن‌ها بیان کرد: ما نیرویی به نام بسیج داریم که در محلات پایگاه دارد که هسته سخت انقلاب اسلامی است. از طرفی ظرفیت بزرگ مساجد را داریم که قوی‌ترین تولید نیروی انسانی برای انقلاب را دارد. یک دستگاه بزرگی هم داریم به نام سازمان تبلیغات که عناصر خلاقی دارد. در کنار اینها یک دستگاه بزرگ فرهنگی مانند صدا و سیما هم داریم.

وی افزود: باید از جزیره بودن خارج شویم و یک جبهه شویم و نظام مسائل شهری را اولویت بندی کنیم. صهیونیست‌ها یکی از کارهایی که انجام می‌دهند این است که اولویت‌ها را به هم می‌ریزند. همین موجب می‌شود که منابع محدود خود را صرف اولویت‌های پایین‌تر کنیم.

توکلی زاده همچنین گفت: یکی از چیزهایی که فرصت را برای ما فراهم کرد این بود که ما با همه دستگاه‌های فرهنگی همدل بودیم. اختلافات طبیعی بود ولی وقتی مصمم می‌شدیم و اراده می‌کردیم کار را انجام می‌دادیم. از این رو هیچ‌کدام از مناسبت‌ها و رویدادهای این دوره مدیریت شهری با ۴۰ سال انقلاب قابل مقایسه نیست و این به دلیل همین یک دل شدن است.

وی با تاکید بر اینکه ما یک حرکت جبهه‌ای را برای خودمان فرض دانستیم بیان کرد: یکی از اتفاقات خوبی که افتاد در حوزه مردمی سازی است. در حوزه‌های مختلف، مردمی‌سازی جواب می‌دهد. اما در فرهنگ نمی‌شود بدون مردم کاری کرد. بدون مساجد، سمن‌ها، گروه‌های فعال و خلاق فرهنگی کار پیش نمی‌رود. بنابراین ضلع سوم فعالیت‌های فرهنگ ما مردم بودند.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران گفت: اگر جشن غدیر ما مورد افتخار است به این دلیل است که مردم وارد شدند و پرچم امیرالمومنین را در این شهر بالا بردند. اگر رویداد امام رضایی‌ها رخ می‌دهد دلیل آن همان مدارس و مساجد آرمانی است که دست به دست هم داده اند.

وی تاکید کرد: تقریباً همه نهادهای فرهنگی به این موضوع رسیده اند. مدیران نهادهای انقلابی باید از اتاق‌های خود خارج شوند و در حوزه مردم به سراغ خود مردم بیایند. باید نگاه آحادی امام خمینی را محور قرار دهیم. باید دیوارکشی‌های میان مردم را حذف کرد و مردم را محور قرار داد.

وی در ادامه با اشاره به موضوع مراسم‌های شادی اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که از ما مطالبه می‌شد موضوع شادی بود. رهبر انقلاب می‌فرمایند زندگی بدون شادی زندگی دوزخی است. ما در عزای ائمه اطهار کار خود را بلدیم اما وقتی پای شادی به میان می‌آید. مرزهای حلال و حرام کار را برای ما سخت می‌کرد. ما کلی مبانی درست شادی در آموزه‌های دینی داریم. بسیاری از احادیث بر شادی تاکید دارد ولی تا نرم افزار کار ما بر مبنای آن قرار نگیرد در حد مبانی و نظر و اندیشه باقی می‌ماند.

توکلی زاده همچنین گفت: جبهه فرهنگی انقلاب در شهر تهران پرچم دار شادی بود. جشن‌های ملی و میلیونی، جشن‌های خانواده محور با دامنه وسیع مخاطبین از جمله آن است که مخاطب به هر موضوعی به آن علاقه داشت به آن دست می‌یافت. این ریز رخدادها تنوع‌های مختلفی را پوشش می‌داد.

در واکنش سریع به وقایع اخیر جا نماندیم

وی در ادامه عنوان کرد: نکته بعدی که فضل جبهه فرهنگی انقلاب است واکنش سریع است. آنقدر سرعت حوادث و وقایع در چند وقت اخیر بالا بود که خیلی از دستگاه‌های مسئول جا ماندند. اما این همدلی که شکل گرفته بود موجب شد بتوانیم به موقع واکنش نشان دهیم.

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: در تجمعی که در میدان فلسطین برای سید حسن نصرالله برگزار شد با اینکه هنوز پیش بینی شهادت را نداشتیم به سرعت توانستیم مراسم شایسته ای برگزار کنیم. یا در واکنش به بمباران بیمارستان المعمدانی یا در عملیات‌های وعده صادق جا نماندیم. مردم تبلیغات میدانی و محوری و رسانه‌ای این واکنش سریع را می‌دیدند.

وی افزود: این نگاه جبهه‌ای که پیش آماده و این دسترسی که ما امروز به مخاطب داریم موجب شد در رویدادهایی با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه شویم. ۱.۵ میلیون نفر در رویداد ورزشی قهرمان شهر شرکت کردند. همین تعداد در «من شهردارم» مشارکت می‌کنند. صیانت از این اعتماد مهم و اولویت دار است.

وی با اشاره به اینکه این جبهه وقتی موفقیت دارد، دشمن پدید می‌آورد اظهار کرد: وقتی سلام فرمانده در ورزشگاه آزادی برگزار شد اثر آن را باید در مخالفت‌ها دید. باید دید دشمن چقدر مخالفت می‌کند و آنچه دشمن پای کار می‌آورد توان ما را نشان می‌دهد. تمام این کارهایی که ما کردیم اگر دشمن و رسانه‌های بیگانه تخریب کردند یعنی راه را درست رفته ایم.

نظام سرمایه پای پرچم سوخته اسرائیل ایستاده است

توکلی زاده با اشاره به اینکه ما هیچ وفرصتی را نباید از دست بدهیم ادامه داد: امروز که ما مواجهه مستقیم با استکبار داریم فرصت را نباید از دست بدهیم. می‌بینیم که رژیم صهیونیستی بیش از ۵ کیلومتر نتوانست در لبنان نفوذ نکند. ارتش اول دشمن با پشتیبانی کل نظام سلطه جلو آمد اما بچه‌های حزب الله فرصت را از دست نداند و با اسرائیل جنگیدند، با کل نظام سلطه جنگیدند. طرح اول آتش بس که مطرح شد قرار بر دو ماه آتش‌بس بود. در طرح دوم دائمی شد و رژیم مجبور شد بپذیرد. حزب الله در یک روز ۲۰۰ نقطه از اسرائیل را زد و تحولات میدان نشان داد رژیم بیش از این توان ندارد ولی جبهه مقاومت توان ادامه دارد.

وی تاکید کرد: سید مقاومت تا ۵ لایه فرمانده گذاشته بود. به دلیل شنود و رصد دشمن بسیاری از این ها تنهایی و بدون دسترسی و ارتباط با دشمن درگیر می‌شدند. اما اسرائیل خودش را بیرون کشید و ۷ ساعته آتش بس را قبول کرد. ما نیز نباید اجازه بدهیم تاریخ را جعل کنند. یهودی‌ها دروغگو ترین قوم روی زمینند. اگر نجنبیم هلوکاست های دروغین دیگری می‌نویسند.

توکلی زاده همچنین گفت: این نظام سرمایه است که پای پرچم سوخته اسرائیل ایستاده است. دولت و ارتشی وجود ندارد همه آمریکا است و و ما باید این را روایت کنیم. باید شکست دشمن را خودمان درست روایت کنیم.

زنان ایران پرچم دار دفاع از محور مقاومت

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران اظهار کرد: ایران همدل که در اوج مشکلات اقتصادی مردم شکل گرفت. مردم به ویژه زنان این سرزمین پرچم دار ایران همدل بودند. زنان ایرانی بودند که بازارچه‌های خیریه و نهضت اهدای طلا را راه انداختند. کنار مجروحان لبنانی ایستادند. جمهوری اسلامی یک لحظه پشت جبهه مقاومت را خالی نکرد

وی در ادامه گفت: امروز می‌بینیم که در منطقه تا کفر زمین می‌خورد منافق بلند می‌شود. فردای آتش بس جریان تکفیری بلند می‌شود و هجوم می‌آورد. روایت پیروزی و روایت شکست و پیروز میدان را مشخص می‌کند. ما پیش از این هم تجربه کرده ایم و از پس آن بر خواهیم آمد.

وی در پایان با اشاره فرمایش رهبر انقلاب مبنی بر اینکه «ایران، ایران امام رضا است» خاطرنشان کرد: هویت بخشی به یک کشور اگر مطرح شود و اگر با امام رضا و فرهنگ رضوی تعریف شویم وضعیت دگرگون خواهد شد. این یک فرصت پیش روی ما است. دل بستگی و علاقه مردم به امام رضا و وجود یک امام معصوم در ایران وجود سیره‌ای که از امام رضا به ما رسیده برای ما یک امکان بزرگ ایجاد کرده است. هویت امام رضایی برای ما اولویت دارد. اقداماتی در این راستا داشته ایم که از جمله آن‌ها می‌توان سلسله مواکب محبان الرضا و ترویج نامه امام رضا به حضرت عبدالعظیم و مواکب در اربعین و غیره را نام برد. هویت امام رضایی این فرصت را فراهم می‌کند که بتوانیم بسیاری از مسائل را حل کنیم و از پس مشکلات بر بیاییم.