شناسهٔ خبر: 70052554 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

قصد اتحادیه اروپا برای ادامه تشدید مناقشات اوکراین - روسیه

کاخ سفید مسئولیت امتیازدهی ارضی به روسیه را برعهده مقامات کی‌یف گذاشت، اعتراف به ناتوانی اوکراین برای پیروزی، ادامه گمانه زنی‌ها درباره احتمال اعزام نیرو‌های اروپایی به اوکراین و هشدار‌ها در این باره، از جمله مهمترین رویداد‌ها پیرامون جنگ هستند.

صاحب‌خبر -

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ "دیمیتری مدودف"، معاون رئیس شورای امنیت روسیه معتقد است که سفر آنتونیو کوشتا، رئیس جدید شورای اروپا، و کایا کالاس، مسئول جدید دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا، به کی‌یف نشان‌دهنده تمایل مقامات بروکسل به ادامه درگیری نظامی در اوکراین است.

این مقام روس در کانال تلگرام خود نوشت: شکوفایی کشور‌های اروپایی، توسعه اقتصادی و حل مسائل اجتماعی در اولویت‌های رهبری جدید اتحادیه اروپا قرار ندارد، بلکه هدف اصلی آنها ادامه درگیری «تا آخرین شهروند اوکراینی» است.

مقامات جدید شورای اروپا و دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا روز یکشنبه، با هدف اعلام ادامه حمایت از اوکراین به کی‌یف سفر کردند. آنتونیو کوشتا در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) تأکید کرد که رهبران اتحادیه اروپا از همان روز نخست مسئولیت خود، حمایت از اوکراینی‌ها را تأیید می‌کند.

شایان ذکر است که پارلمان اروپا در تاریخ ۲۷ نوامبر ترکیب جدید کمیسیون اروپا را به ریاست اورزولا فون در لاین تصویب کرد. کایا کالاس نیز به عنوان رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا منصوب شد. این کمیسیون با ۳۷۰ رأی از مجموع ۶۸۸ رأی نمایندگان تأیید شد. ضمن اینکه ۲۸۲ عضو با این مسئله مخالف بوده و ۳۶ نفر از رأی دادن خودداری کردند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و سیزدهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

سالیوان: اوکراین باید خود درباره امتیازات برای صلح با روسیه تصمیم بگیرد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور ایالات متحده شب گذشته، یکشنبه، اعلام کرد که مقامات اوکراینی باید به‌طور مستقل تصمیم بگیرند که چه امتیازات سرزمینی را برای دستیابی به صلح با روسیه می‌پذیرند. وی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ABC در این باره توضیح داد: «نکته کلیدی از دیدگاه من این است که اوکراین باید خود سرنوشت کشورش را تعیین کند و این سرنوشت نباید از بیرون، از جمله توسط ایالات متحده، بر آنها تحمیل شود.»

سالیوان افزود که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، پیش‌تر درباره ضرورت پایان دادن به درگیری از طریق دیپلماسی صحبت کرده است. با این حال، مسائل مرتبط با سرزمین، امنیت و دیگر جنبه‌ها باید در اختیار زلنسکی باقی بماند، زیرا «در نهایت این کشور اوست.» وی تأکید کرد که واشنگتن همچنان با کی‌یف در تعامل است و درباره شکل احتمالی مذاکرات آینده گفتگو می‌کند.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید توضیح داد: «هدف اصلی در سال جاری این بوده که ابزار‌های لازم را در اختیار اوکراین قرار دهیم تا بتواند با قدرت وارد مذاکرات شود تا بتواند به نتیجه دلخواه دست یابد.»

سالیوان همچنین تأکید کرد که ایالات متحده به ارائه کمک‌های نظامی به اوکراین ادامه خواهد داد، اما بازگرداندن تسلیحات هسته‌ای به کی‌یف غیرممکن است. وی یادآور شد که واشنگتن همچنان بر ارسال تسلیحات متعارف برای نیرو‌های مسلح اوکراین متمرکز است، زیرا این تجهیزات به کی‌یف اجازه می‌دهد که به‌طور مؤثر از خود دفاع کرده و عملیات نظامی انجام دهد.

پیش‌تر، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفته بود که ایالات متحده از تمام امکانات خود برای جلوگیری از تحقق اهداف عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین استفاده می‌کند، اما موفق به انجام این کار نخواهد شد.

زاخارووا: آمریکا زلنسکی را در مسئله امتیازدهی برای صلح با روسیه تنها گذاشت

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه معتقد است که ایالات متحده در مسئله واگذاری‌های سرزمینی کی‌یف به روسیه، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین را تنها گذاشته است. 

زاخارووا شب گذشته در واکنش به صحبت‌های جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا، درباره لزوم تصمیم‌گیری مستقل کی‌یف در خصوص واگذاری‌های سرزمینی، در کانال تلگرام خود نوشت: «ابتدا کی‌یف باید به این فکر کند که چگونه واشنگتن را با استفاده از ترفند اعزام جوانان به جبهه تحت تأثیر قرار دهد، و وقتی این ترفند کارساز نمی‌شود، به فکر واگذاری‌های سرزمینی افتاد. واقعیت این است که زلنسکی توسط اربابانش تنها گذاشته شده. آنها همیشه همین‌طور به افراد دست نشانده خود خیانت می‌کنند.»

این دیپلمات روس تأکید کرد که کمک‌های غرب به کی‌یف در واقع تنها به منظور آسیب رساندن به روسیه است و هدف آنها کمک واقعی به اوکراین نیست. او افزود که بسیاری از اوکراینی‌ها به اشتباه این اقدامات واشنگتن را کمک می‌دانند.

انهدام ۱۵ پهپاد اوکراینی در مناطق مختلف روسیه 

وزارت دفاع روسیه صبح امروز، دوشنبه، گزارش داد که سامانه‌های پدافند هوایی این کشور در طول شب گذشته ۱۵ هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی را بر فراز سه منطقه روسیه رهگیری و منهدم کردند.

این وزارتخانه در این باره توضیح داد: هشت پهپاد اوکراینی در آسمان منطقه کورسک، چهار فروند در منطقه بریانسک، دو فروند بر فراز جمهوری کریمه و یک فروند پهپاد نیز در نزدیکی شهر بلگورود سرنگون شد.

لاوروف: عاملان تشدید درگیری در اوکراین "مجازات شایسته" خواهند دید

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، اعلام کرد که طرفداران تشدید وخامت اوضاع در اوکراین تا حد نهایی، «مجازات شایسته‌ای» خواهند دید.

وی روز یکشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «به نظر می‌رسد کسانی که اکنون تلاش می‌کنند درگیری را تشدید کنند و تنش‌ها را به اوج برسانند، اظهارات رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین را نخوانده‌اند. باید این کار را به طور منظم انجام دهند. به نظر میرسد آنها ناتوان و ناامید شده‌اند. البته مسلماً هیچ شکی وجود ندارد که اقدامات تشدید کننده اوضاع مجازات شایسته‌ای خواهد داشت.»

لاوروف در ادامه با اشاره به حملات کی‌یف با استفاده از تسلیحات دوربرد غربی به روسیه، تأکید کرد که عملیات نظامی ویژه از ابتدا اجتناب‌ناپذیر بوده و پوتین این موضوع را به طور مفصل در سخنان خود توضیح داده است.

اشاره به کمرنگ شدن اظهارات غرب درباره ضرورت پیروزی اوکراین

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که اظهارات سیاستمداران غربی درباره ضرورت پیروزی قطعی اوکراین در درگیری نظامی جاری، به‌طور چشمگیری کاهش یافته است. پسکوف در مصاحبه‌ای تلویزیونی در این باره گفت: «چنین اظهاراتی تقریباً دیگر شنیده نمی‌شود. واقعاً روحیات سیاستمداران فعلی بسیار سریع تغییر می‌کند.»

وی در ادامه درباره آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان که همچنان از اوکراین حمایت می‌کند، گفت که او اطلاعات به‌روز درباره وضعیت جبهه‌ها ندارد. پسکوف افزود: «مرکل، به‌عنوان یک سیاستمدار بازنشسته، احتمالاً اطلاعات کاملی از وضعیت فعلی جبهه‌ها ندارد و به همین دلیل همچنان در جریان اصلی قدیمی اروپا حرکت می‌کند.»

وزیر خارجه سابق اوکراین: کی‌یف توانایی پیروزی در جنگ را ندارد

دمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه سابق اوکراین اعتراف کرد که اوکراین در درگیری با روسیه شکست خواهد خورد. او روز یکشنبه در مصاحبه با روزنامه "فایننشال تایمز" این مسئله را مطرح کرده و یادآور شد که نیرو‌های مسلح اوکراین تجهیزات و منابع انسانی کافی برای تغییر وضعیت در میدان نبرد به نفع خود را ندارند. 

کوله‌با گفت: «آیا امروز ابزار و منابع لازم برای تغییر مسیر درگیری نظامی را داریم؟ خیر، متاسفانه نداریم؛ و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، ما در این جنگ شکست خواهیم خورد.»

او همچنین افزود که شرایط فعلی در جبهه‌ها به نفع اوکراین نیست و کشور‌های غربی انتظار دارند که کی‌یف برای دستیابی به توافق صلح، به امتیازدهی روی آورد.

کایا کالاس احتمال اعزام نیرو‌های اروپایی به اوکراین را رد نکرد

کایا کالاس، رئیس جدید دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا، روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران در کی‌یف، اعلام کرد که احتمال اعزام نیرو‌های اروپایی به اوکراین را بطور قطع نمی‌توان رد کرد. 

خبرگزاری ایتالیایی ANSA سخنان او را این‌گونه نقل کرده است: «تا به امروز بحث بر سر این بوده که کدام کشور‌ها حاضر به اعزام سرباز به اوکراین هستند و کدامیک نه. من معتقدم که در این خصوص نباید چیزی را بطور قطع رد کرد و باید مقداری ابهام راهبردی را حفظ کرد.»

کالاس همچنین احتمال داد که در صورت برقراری آتش‌بس، اروپا می‌تواند «نیرو‌های حافظ صلح» برای نظارت بر اجرای آن اعزام کند. با این حال، تصمیم نهایی در این خصوص بر عهده خود مقامات کی‌یف است.

پیش‌تر، در اواخر نوامبر، یاتوسک سوورا، رئیس دفتر امنیت ملی لهستان اعلام کرده بود که اعزام نیرو‌های ناتو به اوکراین در این مرحله از درگیری که ارتش روسیه در حال پیشروی در خطوط مقدم جبهه نبرد است، تصمیمی نادرست خواهد بود. همچنین، مارک روته، دبیرکل ناتو نیز معتقد است که استفاده از نیرو‌های نظامی ناتو در این درگیری را تصمیمی خردمندانه نمی‌داند.

تظاهرات در پاریس علیه اعزام نیرو و تسلیحات به اوکراین

در پاریس، تظاهراتی علیه اعزام نیرو‌های نظامی غربی به اوکراین و حمایت از توقف ارسال تسلیحات به دولت کی‌یف برگزار شد. فلوریان فیلیپو، رهبر حزب «میهن‌پرستان» فرانسه با اعلام این مسئله در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) ویدئویی از این تظاهرات منتشر کرد که نشان می‌دهد پهپاد‌های بسیاری بر فراز معترضان در حال فیلم‌برداری از رویداد‌ها هستند.

شرکت‌کنندگان در این راهپیمایی شعار‌هایی مانند: «اجازه نمی‌دهیم حتی یک سرباز فرانسوی به اوکراین فرستاده شود»، «هیچ هواپیما، موشک یا مینی نباید به اوکراین برود»، سر دادند.

پیش‌تر، نیکلا دوپون-انیان، رهبر حزب «برخیز، فرانسه» یادآور شد که رئیس‌جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، بسیار دیر به فکر آغاز مذاکرات صلح افتاده است. او افزود که اگر زلنسکی در سال ۲۰۲۲ با برگزاری همه‌پرسی در این مناطق و بی‌طرفی کشور موافقت کرده بود، می‌شد از «درگیری وحشتناک» کنونی جلوگیری کرد.

قزاقستان: تحریم‌های غربی علیه روسیه را رعایت نخواهیم کرد

سریک ژومانگارین، معاون نخست‌وزیر قزاقستان روز یکشنبه اعلام کرد که این جمهوری از تحریم‌های ضدروسی که مربوط به کالا‌های تولیدی در این کشور است، حمایت نمی‌کند.

او در مصاحبه‌ای در این باره گفت: «موضوع این است که برخی کالا‌هایی که در کشور ما تولید می‌شوند، در فهرست تحریم‌های غربی علیه روسیه قرار دارد. ما بار‌ها گفته‌ایم که در مورد این کالا‌ها هیچ محدودیتی اعمال نخواهیم کرد.»

به گفته ژومانگارین، تحریم‌ها می‌توانند تأثیر منفی بر اقتصاد قزاقستان داشته باشند، به همین دلیل این کشور قصد ندارد تولید داخلی خود را قربانی کند.

در اواخر ماه نوامبر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و قاسم ژومارت توکایف، رهبر قزاقستان تاکید کردند که مسکو و آستانه همچنان از یکدیگر حمایت کرده و در مقابل تضعیف ثبات و نقض تمامیت ارضی دو کشور مقاومت خواهند کرد.