شناسهٔ خبر: 70049284 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اخذ دستور احداث ۵۰۰ کلاس درس جدید در استان اردبیل

اردبیل - ایرنا - نماینده مردم شهرستان‌های اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی و رییس مجمع نمایندگان استان اردبیل اعلام کرد: وزیر آموزش و پرورش در پی درخواست جمعی نمایندگان استان، دستور داد تا ساخت ۵۰۰ کلاس درس جدید در این استان در برنامه اجرایی سال آینده گنجانده شود.

صاحب‌خبر -

صدیف بدری روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا افزود: توافق اولیه برای احداث این تعداد کلاس درس جدید در استان اردبیل در جریان سفر حدود یک ماه قبل علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش به استان اخذ شده بود و بر این اساس وی به رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس دستور داد تا نیاز استان در زمینه کمبود فضای آموزشی رفع شود.

وی افزود: بر اساس دستور وزیر آموزش و پرورش و برنامه‌ریزی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، تعداد ۵۰۰ کلاس درس جدید با صرف هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع مالی سال آینده در مناطق اولویت‌دار استان احداث می‌شود.

رییس مجمع نمایندگان استان اردبیل با اشاره به کمبود جدی فضای آموزشی در استان و به خصوص شهر اردبیل اظهار کرد: استان اردبیل نیازمند ۲ هزار کلاس درس جدید است.

وی استان اردبیل را در زمینه سرانه فضای آموزشی، استانی محروم خواند و اضافه کرد: سرانه فضای آموزشی در برخی شهرستان‌های این استان به خصوص شهرستان‌های اردبیل، مشگین‌شهر و پارس‌آباد یک سوم و حتی یک چهارم متوسط سرانه کشوری است به طوری که برخی مناطق این استان تنها ۳.۲ متر مربع سرانه فضای آموزشی دارند.

به گزارش ایرنا و بر اساس اعلام بهزاد محمدی خلفلو مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل، برای تامین نیاز فضای آموزشی این استان خیرین مدرسه‌ساز تعهد احداث ۵۰۰ کلاس درس را متقبل شده‌اند.

در سال تحصیلی جاری بیش از ۲۶۵ هزار دانش‌آموز در ۱۱ هزار و ۸۰۰ کلاس درس و با راهنمایی و هدایت ۱۸ هزار و ۷۵۰ معلم و فرهنگی مشغول تحصیل شدند ولی به گفته کلام الله صفری مدیرکل آموزش و پروش استان اردبیل، به علت افزایش شمار دانش‌آموزان و فرسوده بودن تعدادی از مدارس موجود، این استان نیاز به ۶ هزار و ۸۰۰ کلاس درس جدید دارد.

به گفته مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل، پنج شهرستان اردبیل، پارس‌آباد، اصلاندوز، خلخال و مشگین‌شهر در استان اردبیل در وضعیت بحرانی تامین فضای آموزشی قرار دارند و سرانه فضای آموزشی آنها پایین‌تر از میانگین کشوری است.

سرانه فضای آموزشی در استان اردبیل ۴.۲ متر مربع و حدود یک متر مربع کمتر از میانگین کشوری اعلام شده، این در حالی است که سرانه فضای آموزشی در شهرستان اردبیل که پذیرای نیمی از جمعیت ۲۶۵ هزار نفری دانش آموزان استان می باشد، کمتر از ۲ متر مربع است.

۲ نوبته شدن مدارس، تراکم بالای برخی کلاس‌های درس و نیز بروز مشکل در تامین معلم و مربی آموزشی از جمله عوارض کمبود فضای آموزشی در سطح استان اردبیل ذکر شده است.