غلامحسین مظفری در برنامه رادیو اقتصاد در خصوص برگزاری اجلاس اکو در مشهد با بیان اینکه این رخداد مهمی برای شهر مشهد و کشور است، اظهار کرد: خوشبختانه خراسان رضوی به دلیل اینکه در چهار گذرگاه سرخس، لطفآباد، دوغارون و باجگیران با کشورهای همسایه ارتباط دارد و از آن ورودی و خروجی داریم، کریدور شمال و جنوب اهمیت زیادی دارد.
وی افزود: علاوه بر کریدور شمال و جنوب، کریدور شرق و غرب را نیز داریم که موضوع مهمی است. موضوع ریلی و جادهای در دو جهت شمال به جنوب و شرق به غرب وجود دارد که محل تلاقی آن خوشبختانه خراسان است.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: برای کشور ایران که یکی از اعضای قدیمی اکو است، این فرصت بسیار مغتنمی حساب میشود؛ همچنین برای شهر مشهد اولین بار است که اجلاس اکو در شهری غیر از پایتخت برگزار میشود و این فرصت مناسبی است که در آن بتوانیم توانمندی استان خراسان رضوی و شهر مشهد را نشان دهیم و بتوانیم از این فرصت برای گفتوگوهای دوجانبه استفاده کنیم. طبیعی است که ایران فرصتهای بسیار خوبی دارد و یکی از شرکای اصلی تجاری در منطقه اکو است.
مظفری در رابطه با ظرفیت حمل و نقل مشهد برای ارائه خدمات همه جانبه ادامه داد: خوشبختانه کریدور شرق به غرب و شمال به جنوب وجود دارد ولی در طول یک ماهونیم اخیر سه جلسه مفصل را برای تقویت مسیرهای ترانزیتی برگزار کردیم. در این مورد کار بیشتری در حوزه ریلی برای افزایش سرعت قطارها در این دو مسیر باید انجام شود و همچنین برای مسیر جادهای این مورد را در نظر داریم.
وی بیان کرد: اکو یک جمعیت بیش از نیم میلیارد نفری دارد که قریب به ۸۰ میلیارد دلار مبادلات تجاری بین این مجموعه
صورت میگیرد و بیش از ۸ درصد مبادلات مربوط به ایران است و باید این رقم را به ۲۰ درصد برسانیم. در ایران که جزو صادرکنندگان خوب در این حوزه هستیم، باید از این فرصت برای تسهیلات بیشتر استفاده کنیم و البته باید در کنار صادرات، آمادگی واردات کالاها را داشته باشیم. در این منطقه با وجود منابع عظیم گاز، نفت و صنعت، حملونقل و ترانزیت یکی از مهمترین موضوعات اکو است.
استاندار خراسان رضوی گفت: کشورهای اکو با ۵ دریای مهم همسایگی دارند و این یک موقعیت و شرایط مطلوبی است.
مظفری با بیان اینکه ما در ایران حتما از این فرصت باید استفاده کنیم و این رخداد مهم به خوبی پیش رود، در رابطه با زمان برگزاری اجلاس اکو گفت: اجلاس وزرا در روز ۱۳ آذرماه و در روز ۱۲ آذرماه اجلاس مقامات ارشد و مذاکرات اولیه است.
وی در رابطه با مهمترین چالشهای خراسان رضوی بیان کرد: موضوع خدماترسانی که قریب به ۳۰ میلیون زائر داخلی و ۵ میلیون زائر خارجی سالانه وارد استان میشوند، بسیار مهم است. موضوع زیرساخت، حملونقل و قطار برقی و مخصوصا قطار سریعالسیر در دستور کار است، کارهای خوبی در این حوزه انجام شده اما اصلا رضایتبخش نیست و باید اتفاقات خوب بیشتری رخ دهد. در هفته قبل مذاکراتی در این خصوص با سازمان برنامه و بودجه داشتیم.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به موضوع حاشیهنشینی گفت: امروز طی بازدید از حاشیهشهر مشهد مشاهده شد که زیرساختهای خوبی فراهم شده است. ما باید به نقاط دوردست و شهرهای کوچکتر رسیدگی بیشتری داشته باشیم تا مهاجرت به مشهد صورت نگیرد، چراکه هر چه در شهر خدمات بیشتری را ارائه دهیم و به مناطق دوردست توجه کمتری داشته باشیم، مهاجرت صورت میگیرد و باید تلاش شود تا این مهاجرت، معکوس باشد.
مظفری ادامه داد: جمعیتی که در شهر مشهد حاشیهنشین محسوب میشوند، نزدیک به جمعیت ۲ استان کشور هستند و این نشاندهنده این است که ضعفهایی در شهرستان و حتی استانهای اطراف وجود دارد. خراسان رضوی با محوریت مشهد این امکان را دارد که محور توسعه شرق کشور باشد و شرق کشور توسعه پایداری داشته باشد تا امنیت پایداری داشته باشیم و حاشیهنشین خاصی وجود نداشته باشد که این جزو برنامههای دوردست ما است.
انتهای پیام