به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران در چهارمین کارگروه تخصصی شیلات و آبزیان ستاد هماهنگی امنیت غذایی ضمن بررسی اقدامات انجام شده در خصوص زنجیره تامین آبزیان و محصولات شیلاتی، گفت: قرار گرفتن پروتئین آبزیان در کنار سایر پروتئینها دارای فرصتها و چالشهای متفاوتی است که با تشکیل کمیته امنیت غذایی نقشه راه مشخصتر خواهد شد.
سیدحسین حسینی افزود: با تغییر درنوع نگرش مردم باید به سمت آبزیمصرفی حرکت کنیم و در مرحله نخست باید فرهنگسازی انجام شود، سپس ارزانسازی و مصرف آسان آبزیان از دیگر مولفههای ضروری در این راستاست.
وی ادامه داد: وجود بازار تخصصی آبزیان همراه با کشف قیمت، که علاوه بر دارا بودن انواع محصولات، همیشه در دسترس باشد و خریداران بتوانند مایحتاج خود را همچون سایر پروتئینها تامین کنند، مساله دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان شیلات ایران با اعلام آن که حیات و ممات تولید، به بازار وابسته است، تصریح کرد: بازار، پیشخوان عرضه آبزیان بوده و باید پاسخگوی سلایق مختلف مخاطبان نیز باشد و عرضه مستقیم تا فرآوری و غذاهای آماده طبخ را دربرگیرد.
وی به کمک سازمانهایی چون دامپزشکی برای تضمین سلامت آبزیان اشاره کرد و گفت: ایجاد بازارهای تخصصی، یک ماموریت چندجانبه است و سازمانهایی چون دامپزشکی در کنار بهرهبرداران و تولیدکنندگان و سایر بخشهای خارج از وزارت جهاد همچون سازمان شهرداریها، برای رسیدن به یک هدف واحد کمک بزرگی خواهند کرد.
حسینی همچنین گفت: برای کم کردن فشار بر روی سایر پروتئینها و تامین امنیت غذایی، ضرورت دارد که خیال تولیدکننده و مصرف کننده، راحت باشد که در راستای آبزیمصرفی، برگزاری جشنوارهها در استانها بسیار اثربخش بوده و علاوه بر آن تبلیغ غذاهای تهیه شده از آبزیان در برنامههای پرمخاطب تلوزیونی، نیز قابل توصیه است .
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اعلام آن که تامین امنیت غذایی با کمک آبزیان امکانپذیر خواهد بود، خاطرنشان کرد: آبزیان تا سال ۲۰۵۰ میلادی مردم را از گرسنگی نجات خواهند داد و در حال حاضر باید به دانش فناوری صادرات، دستیابی به بیوتکنولوژی و تکثیر تعداد بیشتری از آبزیان، تطبیق با الگوی تولید کشت، تولید غذای ارزانتر از سایر پروتئینهای حیوانی و تکیه بر اسناد بالادستی برای امنیت غذایی توجه ویژه داشت.
وی تطبیق مواد غذایی با ذائقه مردم را کاری سخت برشمرد و گفت: تبدیل آبزیان به غذاهای مصرفی برای تامین امنیت غذایی و بازارپسند، ترغیب سرمایهگذاران برای انجام پروژهها و ایجاد بازارهای تخصصی ضرورت دارد.
حسینی تهیه بسته تخصصی آبزیان برای ارایه به وزارت جهاد کشاورزی را ضرورتی مهم خواند و بر تشکیل اعضای ثابت در جلسات دورهای تاکید کرد.
گفتنی است؛ چهارمین کارگروه تخصصی شیلات و آبزیان ستاد هماهنگی امنیت غذایی در سازمان شیلات ایران، با حضور معاون وزیر و رییس سازمان شیلات ایران، معاونان برنامهریزی و مدیریت منابع، صید و بنادر ماهیگیری، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان، نمایندگان سازمان دامپزشکی کشور، اتحادیهها و تشکلهای تولیدی و سایر بخشهای مرتبط برگزار و اقدامات انجام شده در خصوص زنجیره تامین آبزیان و محصولات شیلاتی بررسی شد.
انتهای پیام