شناسهٔ خبر: 70036813 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

حمایت مالی از طرح‌های پژوهشی با موضوع فلسطین

رئیس بنیاد ملی علم ایران گفت: از پژوهش‌های علمی در قالب طرح‌های پژوهشی، رساله‌های دکتری و پسادکتری در جهت تبیین و تحلیل ابعاد مختلف آرمان فلسطین و وقوع فجایع انسانی در اراضی اشغالی، حمایت مالی می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ علی محمد سلطانی در نشست خبری با اصحاب رسانه در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اعلام فراخوان «مسئله فلسطین: دیروز، امروز و فردا» افزود: با شدت گرفتن مسئله فلسطین و بحران غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و وقوع فجایع انسانی در اراضی اشغالی و دست اندازی رژیم غاصب اسرائیل بر سرزمین‌های کرانه باختری؛ سوالات تاریخی، سیاسی، حقوقی، هنری، اجتماعی و روانشناختی در حوزه مطالعات فلسطین شکل گرفته است و بازتاب آن بر سیاست‌های جهانی سایه انداخته که ضرورت دارد کانون‌های علمی و محافل دانشگاهی به آن پاسخ دهند.

رئیس بنیاد ملی علم ایران گفت: برای طرح‌های پژوهشی تا ۳۵۰ میلیون تومان، رساله دکتری تا ۱۱۰ میلیون تومان حمایت می‌شود و محققان پسادکتری ماهانه معادل ۱۰۰ درصد حقوق استادپایه یک دانشگاه مورد حمایت قرار می‌گیرند.

سلطانی با بیان اینکه مخاطبان این فراخوان اساتید همه رشته‌های علمی به ویژه رشته‌های علوم انسانی، اجتماعی و هنر هستند گفت: تاریخ این فراخوان تا ۱۵ بهمن  ۱۴۰۳ است و علاقمندان تا این تاریخ فرصت دارند طرح‌های پژوهشی خود را به بنیاد ارائه دهند. 

وی با تاکید بر حمایت بنیاد ملی علم ایران از پژوهش‌های علمی در قالب طرح‌های پژوهشی، رساله‌های دکتری یا پسادکتری در تبیین و تحلیل ابعاد مختلف فلسطین گفت: رئیس بنیاد ملی علم ایران گفت: بنیاد در نظر دارد از طرح‌های اولویت دار در حوزه‌های تاریخ و جغرافیای سیاسی، مردم شناسی تاریخی فلسطین، میراث باستانی و تمدنی فلسطین، زیست بوم و اقلیم، مسئله فلسطین از منظر علوم سیاسی، حقوقی و روابط بین الملل فلسطین از منظر جمعیت شناسی و مطالعات روانشناختی اجتماعی و جامعه شناسی (از جمله مسئله مهاجران و آوارگان) حمایت کند.

رئیس بنیاد ملی علم ایران با اشاره به دیگر حوزه‌های اولویت دار پژوهشی در فراخوان فلسطین افزود: بازنمایی مسئله فلسطین در ادبیات و هنر، بازنمایی فلسطین در رسانه‌های اصلی و رسانه‌های اجتماعی، آینده پژوهی اقتصادی و فرهنگی-اجتماعی فلسطین از منظر موضعی، منطقه‌ای و جهانی و بررسی سیاست خارجی ایران در مسئله فلسطین با رویکرد‌های تاریخی و آینده پژوهانه، ارزیابی سیاست‌ها و عملکرد نهاد‌های بین المللی و همچنین کشور‌های مختلف از جمله کشور‌های جهان اسلام، منطقه، اروپا، و آمریکا در مسئله فلسطین از دیگر اولویت‌های حمایتی بنیاد است.

سلطانی گفت: در این فراخوان علاوه بر انتشارات علمی شامل مقالات در مجلات معتبر بین المللی و داخلی، تالیف کتاب و مقالات مرتبط با حوزه پژوهش به زبان‌های بین المللی از جمله عربی، انگلیسی و ... از حمایت ویژه برخوردار می‌شود.