شناسهٔ خبر: 70036250 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

از سوی انتشارات طرح نو؛

«پژوهشی مختصر در معنای گناه و ایمان» از جان رالز منتشر شد

«پژوهشی مختصر در معنای گناه و ایمان» اثر جان رالز با ترجمۀ کاوه حسین‌زاده راد در ۵۰۳ صفحه وارد بازار کتاب شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «پژوهشی مختصر در معنای گناه و ایمان» اثر جان رالز با ترجمۀ کاوه حسین‌زاده راد و به انضمام «در باب دین من» و با مقدمه‌ای از جاشوا کوهن و تامس نیگل وارد بازار نشر شد.

باید از خود بپرسیم که «گناه به چه می‌انجامد؟» پاسخ به این پرسش از تحلیل پیشینمان مایه می‌گیرد. اگر انسان مخلوقی است که در جماعت و برای جماعت آفریده شده است، و اگر گناه مسبب نابودی جماعت باشد، عاقبت گناه تنهایی است. تنها بودن هولناک‌ترین وضعیتی است که انسان می‌تواند به آن دچار شود. این تنهایی، این فروبستگی که شخص منفرد را درون خود به بند می‌کشد، از هم‌نوعانش منزوی می‌کندو او را میان ویرانه‌های دیوانه‌وار جماعت رها می‌سازد، نتیجه بدیهی و غایت اجتناب‌ناپذیر گناه است. اگر گناه تباهی باشد، نتیجۀ آن تنهایی است.

تنهایی یعنی مرگ شخصیت. «روحی که گناه کند، خواهد مرد.» فروبستگی، مرگِ روح است، زیرا روح در ذات خود اهل جماعت است. روح به‌موجب خلق انسان از روی تمثال خداوند اهل جماعت است. خلق انسان از روی تمثال خداوند مَنشی جماعتی دارد زیرا خدا خصلتی جماعتی دارد، سه شخص در یکی است که هر کدام با دیگری برابر هستند. آن جماعت بی‌نقص در گرو عشق و ایمان کامل است، و عشق به‌دنبال برابری با کسی است که دهشش را به او معطوف کند. ازبین‌بردن جماعتی که انسان در آن زیست می‌کند، نابودی مبنای نیروبخش زندگی اوست. این امر بدان‌جا می‌انجامد که در تنهایی مطلق و ناامیدی تمام‌عیار اندیشیدن متوقف می‌شود.

جان رالز (John Rawls، زاده ۲۱ فوریه ۱۹۲۱ – درگذشته ۲۱ نوامبر ۲۰۰۲) فیلسوف آمریکایی معاصر به دلیل صورت‌بندی نظریهٔ عدالت مشهور بود. وی از چهره‌های به‌نام فلسفهٔ سیاسی و فلسفهٔ اخلاق در سدهٔ بیستم است. اثر مشهور او با عنوان نظریهٔ عدالت یا نظریه‌ای در باب عدالت (A Theory of Justice) هم‌اکنون به‌عنوان یکی از منابع کلاسیک فلسفهٔ سیاسی تلقی می‌شود.

«پژوهشی مختصر در معنای گناه و ایمان» در ۵۰۳ صفحه و به قیمت ۳۶۰ هزار تومان از سوی انتشارات طرح نو وارد بازار کتاب شده است.