به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، نشست خبری هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» صبح امروز (یکشنبه) با حضور محمد حمیدیمقدم دبیر جشنواره و مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی برگزار شد.
حمیدیمقدم در ابتدا ایام فاطمیه (س) را تسلیت گفت و یاد و خاطره شهدای غزه و لبنان را گرامیداشت و اظهار داشت: زنان، مردان و کودکان این منطقه طی یکسال گذشته سختی و مرارت زیادی کشیدهاند که امیدواریم روزهای بهتری در انتظار آنها باشد.
دبیر جشنواره تصریح کرد: امسال هجدهمین دوره جشنواره سینما حقیقت است؛ جشنواره با ۱۸ سال برگزاری درحال ورود به دوران جوانی و بلوغ است در این سالها سعی کردیم رویکرد و نگاه تعاملی داشته باشیم و سلایق و نگاههای متفاوت حضور داشته باشند و این حضور خودخواسته بوده است.
وی حضور حداکثری صنوف سینمایی ایران، ارگانها و نهادهای موثر در مستندسازی را در این جشنواره برجسته دانست و گفت: با نگاه و رویکرد سعهصدر، مدارا و نگاههای مختلف شاهد آثار و حضور حداکثری صنوف سینمایی ایران و همه ارگانها و نهادهای موثر در تولید مستند در جشنواره هستیم.
حمیدیمقدم، از ثبتنام ۵۳۳ فیلم در جشنواره خبر داد و گفت: میزان تولیدات مستند امسال همپا با میزان تولیدات سال ۱۴۰۲ است، اما در نهایت ۶۵ فیلم برای بخش مسابقه ملی انتخاب شدند. در بخش شهید آوینی که امسال بخش مهم و واکنش سریع است به اتفاقات مهم منطقه است و رویکرد زینتی ندارد بلکه بخش مهم و تعاملی با سینماگران جهان است، ۱۲ فیلم مهم نمایش داده خواهد شد.
وی با بیان اینکه این بخش یک رویکرد طبیعی و خارجی از مسائل سیاسی با نگاه انسانی تولید شده است، گفت: جنگ غزه یک اتفاق طبیعی و البته مهم در سطح جهان است؛ در این زمینه قطعا باید وارد تولید مشترک شویم و صندق حمایت در این بخش برای فیلمسازان ایرانی و همکاریهای مشترک دارد. تولید این آثار ابدا ارتباطی با مشکلات مالی مستندسازان ندارد.
دبیر جشنواره به ارائه توضیحاتی درخصوص بخش بینالملل جشنواره پرداخت و عنوان کرد: در بخش مسابقه بینالملل ۲ هزار ۳۱۴ فیلم متقاضی بودند که ۵۹ فیلم در این بخش انتخاب شد.
حمیدیمقدم از تدابیر دبیرخانه جشنواره برای اکران آثار منتخب در نقاط مختلف کشور خبر داد و تصریح کرد: با بهرهگیری از تجارب گروه هنر و تجربه در ۳۹ شهر و ۴۰ نقطه در روزهای اول، دوم و سوم دیماه آثار منتخب جشنواره نمایش داده میشود.
وی زیرمتن جشنواره را خانواده خواند و تاکید کرد: این زیرمتن نه به شکل کلیشهای بلکه با نگاه موشکافانه وجود دارد و به مسائلی همچون شکاف نسل، انقطاع دیالوگی و گفتگو بین نسل ضد با خانواده، معیشت، ارکان خانواده مانند فقدان پدر و آسیبشناسی این مسائل تا حوزه زیست محیطی کشور را خواهیم داشت و آثاری که به دستمان رسیده است فیلمهای بیپروایی وجود دارند.
انتهای پیام/ 121
∎