به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از نیچر، پژوهشگران شواهدی شگفتانگیز از زندگی همزمان دو گونه باستانی انسان در سواحل یک دریاچه در کنیا کشف کردهاند، این دو گونه هومو ارکتوس و پارانتروپوس بویسئی ( paranthropus boisei)، حدود ۱.۵ میلیون سال پیش در این منطقه زیست داشته است. ردپاهای این گونهها که در گلولای منجمد باقی مانده بود، برای نخستین بار در سال ۲۰۲۱ کشف شد و در حال حاضر بهعنوان نخستین گواه همزیستی این دو گونه در یک مکان شناخته میشود.
کوین هاتالا، دیرینهشناس دانشگاه چتم در پیتسبورگ اظهار کرد: این یافته، نخستین تصویر واضح ما از زندگی دو گونه در یک محیط مشترک است که به احتمال زیاد با یکدیگر تعامل داشتهاند، این کشف که در تاریخ بیست هشت نوامبر ۲۰۲۳ در نشریه Science منتشر شده و اطلاعات ارزشمندی درباره ویژگیهایی همچون قوس پا و شکل انگشتان ارائه میدهد که به بررسی نحوه راه رفتن این انسانهای اولیه کمک میکند.
تریسی کیول، محقق مؤسسه ماکس پلانک برای انسانشناسی تکاملی در آلمان، این کشف را یک «عکس فوری در زمان» توصیف کرد و افزود که این شواهد نشاندهنده تعامل احتمالی میان گونههای باستانی است.
برنارد وود، دیرینهشناس دانشگاه جورج واشنگتن نیز این ردپاها را چنان نزدیک و ملموس توصیف میکند که گویی ما به گذشته بازگشتهایم و در کنار این انسانهای اولیه حضور داریم.
در جولای ۲۰۲۱، مجموعهای از ردپاهای باستانی در سایت Koobi Fora واقع در منطقه تورکانای شرقی کنیا کشف شد، این مجموعه شامل مسیرهایی پیوسته از یک فرد انساننما و ردپاهای جداگانهای از حداقل سه فرد دیگر بود، بررسیهای دقیق نشان داد که این آثار متعلق به ۱.۵۲ میلیون سال پیش هستند.
این کشف نهتنها جزئیات تازهای از نحوه زندگی انسانهای باستانی آشکار میکند، بلکه به روشن شدن عمق تعاملات اجتماعی و ارتباط این گونهها با محیط زیست کمک میکند، یافتههای تازه میتواند چشمانداز تازهای از تاریخ پیچیده تکامل انسان ارائه دهد و شکافهای ناشناخته این مسیر طولانی را پر کند.