به گزارش خبرگزاری ایمنا، نارنگی یکی از میوههای مفید و پرخاصیت است که حاوی مقادیر بالایی از فیبر و کربوهیدرات کم است، به عنوان مثال یک عدد نارنگی کوچک حدود ۵ درصد از فیبر غذایی مورد نیاز روزانه بدن را تأمین میکند، مصرف منظم نارنگی میتواند به بهبود عملکرد سیستم گوارشی و کنترل وزن کمک کند.
خواص نارنگی
- بهبود سلامت قلب و تنظیم فشارخون
- بهبود خلق و خو
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- سلامت دستگاه گوارشی و کمک به هضم غذا
- سلامت پوست و مو
- ضدعفونی کننده
- جلوگیری از دیابت
- پیشگیری از سرطان
- پیشگیری از سکته
- مفید برای دوران بارداری
- مؤثر در کاهش وزن و لاغری
- مفید برای سلامت لثه
- سلامت چشمها
- جلوگیری از پیری
- تقویت گلبولهای قرمز خون
- مؤثر در بهبود سرماخوردگی
- پیشگیری از سنگ کلیه
خواص نارنگی برای سرماخوردگی
این میوه یک منبع عالی از ویتامین C و آنتیاکسیدان بهشمار میآید که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و نقش مؤثری در پیشگیری و تسریع بهبود سرماخوردگی دارد، اگر در طول دوره سرماخوردگی، به طور متعادل نارنگی مصرف کنید، علائم بیماری زودتر کاهش مییابند و بدن برای مبارزه با عامل بیماری مقاومتر میشود.
نارنگی و کمک به سلامت چشم
در نارنگی آنتیاکسیدانی به نام «بتا کریپتوزانتین» وجود دارد که در بدن تبدیل به ویتامین A میشود، ویتامین A برای سلامتی چشم، پوست، مخاط و سیستم ایمنی اهمیت دارد، بتا کریپتوزانتین موجود در نارنگی همچنین میتواند از بیماریهایی مانند سرطان ریه، سرطان پروستات و آرتریت روماتوئید جلوگیری کند.
خواص نارنگی برای کبد
نارنگی یکی از میوههای مفید برای کبد چرب است، این میوه میتواند سطح چربی کبد را تنظیم کند و آنتیاکسیدان موجود در آن، مانند ویتامین C نقش مؤثری در بهبود سلامت کبد چرب دارد، همچنین نارنگی دارای خاصیت ضد التهابی است و از آن جایی که التهاب در بدن میتواند باعث آسیب دائمی به سلولهای کبد شود، مصرف متعادل این میوه برای کبد بسیار مفید است.
خواص نارنگی برای سلامت مو
یکی از خواص نارنگی برای سلامت مو مرطوب کردن موها است، نارنگی حاوی ویتامین A است که میتواند چربی را در پوست سر تنظیم کند و موجب مرطوب شدن موها شود، همچنین به مقابله با آلودگی که میتواند موجب تضعیف موها شود مبارزه کند، مصرف نارنگی موجب به تأخیر انداختن سفید شدن موها میشود.
نارنگی حاوی مقادیر بالایی از ویتامین B12 شده که رشد موها را افزایش و ریزش موها را کاهش میدهد، ویتامین B12 همچنین برای کاهش تدریجی فرآیند سفید شدن موها بسیار مهم و مفید است، همچنین مصرف نارنگی به شما کمک میکند تا موهایی براق و درخشان داشته باشید.
کاهش التهابات بدن با نارنگی
در طب سنتی، نارنگی به عنوان یک میوه گرم و خشک توصیف میشود و به عنوان یک داروی طبیعی برای درمان بعضی از مشکلات سلامتی همچون کاهش التهابها و دردهای مفصلی، کاهش سرفه و عفونتهای تنفسی، کاهش استرس و اضطراب و افزایش انرژی و تقویت روحیه استفاده میشود.
نارنگی و زیبایی پوست
نارنگی سرشار از ویتامین C است و میتواند موجب تحریک کلاژنسازی پوست شود، از همینرو تأثیر زیادی بر سلامت و زیبایی پوست دارد، عوامل مختلفی مانند افزایش سن، باعث کاهش تولید کلاژن پوست میشوند که این موضوع میتواند ساختار و استحکام پوست را تحت تأثیر قرار دهد.
ویتامین C موجود در نارنگی سنتز کلاژن را تحریک میکند و باعث بهبود زخمها و کاهش علائم پیری همچون چینوچروک پوست میشود.
خواص نارنگی برای مردان
نارنگی یک میان وعده خوشمزه و مغذی است که برای سلامتی مردان بسیار مفید است، این میوه حاوی ویتامین C، فیبر، آنتیاکسیدانها و پتاسیم است که میتواند در تقویت سیستم ایمنی، کاهش خطر بیماریهای قلبی، کنترل قند خون، بهبود عملکرد روده، حفظ سلامت پوست و مو، بهبود عملکرد مغز و حافظه و افزایش سطح تستوسترون مؤثر باشد، نارنگی همچنین میتواند در پیشگیری از سرطان، سنگ کلیه، یبوست و افسردگی کمک کند.
نارنگی برای کودکان
نارنگی برای کودکان یک میوه سالم و خوشمزه است که به سلامتی آنها کمک میکند؛ نارنگی حاوی ویتامین C، فیبر، آب و انواع آنتیاکسیدانها است که میتواند به تقویت سیستم ایمنی، گوارش، هیدراسیون و قلب و عروق کودکان کمک کند، نارنگی مانند سایر مرکبات، خواص ضدالتهابی دارد که میتواند به درمان عفونتها، آسم، آلرژیها و بیماریهای پوستی کودکان کمک کند.
خواص نارنگی برای لاغری
نارنگی نسبت به سایر مرکبات کالری کمتری دارد، از همینرو میتوانید آن را با خیال راحت به عنوان یک واحد میوه در رژیم غذایی خود مصرف کنید، همچنین فیبر موجود در این میوه محبوب پاییزی میتواند باعث ایجاد سیری طولانیتر و از بین رفتن اشتهای کاذب شود، از طرفی ویتامین C موجود در نارنگی به متابولیسم بدن کمک میکند و فرآیند چربیسوزی را بهبود میبخشد.
مضرات نارنگی
نارنگی یک میوه خوشمزه و مغذی است که خواص و فواید زیادی برای سلامتی دارد، اما زیادهروی در مصرف آن ممکن است عوارض جانبی نامطلوبی را به دنبال داشته باشد.
سوزش معده: نارنگی اسیدی است و ممکن است باعث تحریک مخاط معده و افزایش ترشح اسید معده شود، این موضوع در افرادی که دچار سندرم روده تحریکپذیر، زخم معده، رفلاکس معده یا سایر مشکلات گوارشی هستند، علائمی مانند سوزش، درد، نفخ و تهوع ایجاد میکند.
ایجاد تهوع، استفراغ و درد لگن: نارنگی حاوی مقدار زیادی فیبر است که میتواند به بهبود عملکرد رودهها کمک کند، اما اگر بیشازحد مصرف شود، ممکن است باعث ایجاد انسداد روده، تهوع، استفراغ و درد لگن شود.
ایجاد حساسیت و آلرژی: نارنگی ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد واکنشهای آلرژیک شود که به صورت بثورات پوستی، خارش، سرفه، خلط، خونریزی بینی، تورم لب و زبان ظاهر میشوند، در صورت بروز علائم آلرژی باید از مصرف نارنگی خودداری و به پزشک مراجعه کنید.